Helsingin paraatipaikasta veret seisauttava vertaus Vesa Keskisen ostosrysään – katso kuvat ja arvioi, oletko samaa mieltä

Helsingin Kauppatorista on joidenkin mukaan tullut Tuurin kyläkaupan ja Linnanmäen sekava välimuoto.

Päivi Tuovinen

Tältä Kauppatorin maisema näyttää mereltä päin katsottaessa.

Sanna Jompero

Uusi Allas-kylpylä on vetänyt mukavasti kävijöitä.

Jussi Vehkasalo

Helsingin Kauppatorista on tullut sekavan näköinen turistiansa, joka muistuttaa Tuurin kyläkaupan ja Linnanmäen välimuotoa. Asiaa pohditaan Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Kirjoittajan mukaan Helsingin keskustan elävöittäminen on hyvä tavoite, mutta jonkinlainen yritys kaupunkikuvan suojeluunkin pitäisi olla.

– Allas Sea Poolin lisärakentaminen yhdessä taustalla pyörivän maailmanpyörän kanssa on pahentanut tilannetta, helsinkiläinen Tapani Vuola arvioi mielipiteessään.

– Merialtaan halvan näköinen lauta-arkkitehtuuri ei sovi paikkaan lainkaan, osin liian ison kokonsa takia. Miten ihmeessä näin on päässyt käymään? Miten vastaavat katastrofit estetään tulevaisuudessa? kirjoittaja tivaa.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen

Kommentit (5)

Kommentit

Idioottimaista tuhota vanha empiirinen keskusta kertakäyttö arkkitehtuurilla. Ihmettelen kaavoitus vastuullisten toimintaa. Eikö jo tuossa maisemassa riitä jo tuo järkyttävä Alvar Aallon talo. Helsingissä ei ole montaa vastaavaa maisemaa kuin kauppatorin ympäristö. Kaikki nuo uudet härpäkkeet ovat toki mainioita ja toimivia, mutta ovat väärässä paikassa.

veronmaksaja vantaalta

Jees. Just tultiin rantaristeilyltä ja aika typerän näköiseksi on muuttunut kauppatorin laituriin saapuminen. Alvarin sokeripalakin on parempi kuin pyörivä muovin näköinen häkkyrä ja uimakapakka.

elruth

Veret seisauttava vertaus? Ihan tosi? Ehkä pientä liioittelun makua. Maailmanpyörä sopi hyvin nokalle, se näytti hienolta. Mutta tämä hyvin bodattujen uiskentelukeidas olisi voitu sijoittaa johonkin muualle. Vaikka nokan kärkeen, sinne matonpesulaitureiden tilalle.

rva Ränni

Vielä ilmaisten äpäreiden jakelupiste viereen, ja juntti-Suomikeidas on valmis.

Taustalla vilahtaa vuosisatoja vanhoja kivitaloja. Jos kiviseinät osaisivat itkeä myötähäpeästä...

Retu