Kysely: Tämä on suomalaisten mielestä paras kesäolut – oletko samaa mieltä?

Yli puolet olutta juovista suomalaisista on sitä mieltä, että vaalea lager on paras kesäolut. Tieto ilmenee Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton kyselystä.

Johanna Erjonsalo

Hieman yli puolet olutta juovista suomalaisista on sitä mieltä, että vaalea lager on paras kesäolut. Naisista 57 prosenttia ja miehistä 51 prosenttia on tätä mieltä.

Tiedot käyvät ilmi Taloustutkimuksen toteuttamasta kyselytutkimuksesta, jonka tilaajana oli Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto.

Kyselyssä vastaajat valitsivat parhaan kesäoluen seitsemästä eri vaihtoehdosta. Suosituimman kesäoluen tittelistä kisasivat vaalea lager, vehnäolut, India Pale Ale (IPA) tai American Pale Ale (APA), tumma lager, pils, porter/stout ja alkoholiton olut, liitto kertoo tiedotteessa.

Vaalea lager valittiin suosituimmaksi kesäolueksi kaikissa kyselyn ikäryhmissä. Toiseksi parhaana kesäoluena suomalaiset oluen juojat pitävät vehnäolutta. Se sai kannatusta 14 prosenttia. India Pale Alea (IPA) tai American Pale Alea (APA) parhaana kesäoluena piti 11 prosenttia vastaajista. Alkoholiton olut oli paras kesäolut 5 prosentin mielestä.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton teettämä tutkimus toteutettiin Taloustutkimuksen Internet-paneelissa 17.−22.2.2017. Tutkimukseen vastasi 1 403 suomalaista, jotka olivat iältään 18−70-vuotiaita. Kysymykseen parhaasta kesäoluesta vastasivat ne 992 henkilöä, jotka vastasivat kyselyssä myös juovansa olutta joskus.

Käyttäjän sirkku.aalto@media.fi kuva
Sirkku Aalto

Kommentit (3)

Kommentit

Miksi solvaat ilvestä?

Mutta makuasioitahan nuo ovat.

Itselleni vehnäoluet eivät sovi. Olen enemmän tummien perään.

Bestwisser

Tuppaa nämä halvat bulkki lagerit olevan tehty ohratärkkelyksellä jatkettuna. Kyllä sen lagerinkin pitää olla täysmaltaaseen tehtyä. Reinheitsgebot saksan vanha oluen puhtauslaki ei tunne muuta raaka-ainetta kuin ohramaltaan, vehnät ja tärkkelys ei kuulu olueen. Olkoon ne sitten nimeltään olutjuoma tunnuksen alla.
IPA on voimakkaasti humaloitua olutta, jota englantilaiset teki intiaan rahdattavaan olueen. Normaali olut ehti pilaantua matkalla, mutta voimakas humalointi piti bakteerit kurissa merimatkan aikana. Ja olut säilyi juomakelpoisena perille asti.
Onneksi on nuo laadukkaita oluita tekevät pienpanimot. Tosin isotkin ovat menneet katumapäälle ja niillekin on palautunut täysmallas oluita valikoimiin tärkkelys harharetkien jälkeen..
Mieltymyksensä kullakin.

Junthi