Kohuttu kyytipalvelu telakalle vuodeksi – Uber keskeyttää toimintansa Suomessa

Uber-taksit katoavat pian Helsingin katukuvasta ainakin vuoden ajaksi. Yhtiö aikoo odottaa, että lakimuutos tulee voimaan heinäkuussa 2018.

Anton Soinne / Arkisto

Paljon kiistelyä aiheuttanut kyytipalvelu Uber laittaa toimintansa tauolle ensi vuoden kesään asti, jolloin uusi laki liikenteen palveluista astuu voimaan.

Eduskunta hyväksyi huhtikuussa uuden lain liikenteen palveluista, joka nykyaikaistaa ja vapauttaa aiemmin hyvin suljetun ja säännellyn markkinan. Uusi laki astuu voimaan heinäkuussa 2018 ja sen tarkoitus on edistää uuden teknologian, digitalisaation ja uusien liiketoimintakonseptien käyttöönottoa.

Uber aikoo nyt keskittyä uusien toimintojen valmisteluun ja Uberin sovelluksen kautta ajaneiden kuskien tukemiseen siirtymäkauden aikana.

– Vaikka odotamme innolla uuden sääntelyn voimaan astumista, olemme tulleet lopputulokseen, että paras ratkaisu on laittaa toiminta tauolle 15. elokuuta alkaen, kunnes uusi sääntely mahdollistaa paremman toimintaympäristön, kertoo Uberin Suomen maajohtaja Joel Järvinen.

Tällä hetkellä Uber toimii vain Helsingissä, mutta Järvisen mukaan uuden lain tultua voimaan on mahdollista, että toiminta laajenee myös muualle.

Palvelun keskeyttäminen tarkoittaa sitä, että sadat Uber-kuljettajat eivät voi tehdä työtään. 

Uber aikoo tukea kuskeja läpi tämän ajanjakson ja auttaa heitä myös siirtymään mahdollisimman saumattomasti uuteen järjestelmään. 

– Uber ei ole lähdössä pois Suomesta – ammattiautoilijoille suunnattu Uber Black jatkaa yhä toimintaansa. Uberin suomalaiset työntekijät jäävät yrityksen palvelukseen ja he aloittavat valmistautumisen ensi vuotta varten, Järvinen muistuttaa.

Uber lanseerasi toimintansa Helsingissä kaksi ja puoli vuotta sitten. Tänä aikana sovellusta on ladattu Suomessa yli 150 000 kertaa ja palvelun kautta kyytejä tarjoaa useita satoja kuljettajia. 

 

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva

Kommentit (1)

Kommentit