S-ryhmä korvaa Otto-automaatit uusilla – "Tarjoavat myös 10 euron seteleitä"

SOK:n taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja Jari Annala kertoo, että moni asiakas maksaa edelleen päivittäistavaraostoksensa käteisellä rahalla.

Toni Tervo

S-ryhmän tiloista poistuvien Otto-automaattien tilalle tulee Nosto-käteisautomaatteja. SOK:n taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja Jari Annala kertoo, että Otto-automaatteja aletaan korvata Nosto-automaateilla todennäköisesti syyskuun lopusta lähtien.

– Olemme olleet huolissamme automaattien määrän vähentymisestä erityisesti asiakaspalautteen perusteella, Annala perustelee muutosta.

Käteinen raha on edelleen tärkeä maksuväline asiakkaille. Annalan mukaan S-ryhmän päivittäistavarakaupoissa enemmän kuin joka kolmas asiakas maksaa edelleen käteisellä.

– Asiakkaat reagoivat tietysti meihin päin, jos käteistä ei ole saatavilla, Annala sanoo.

Kaikkien poistuvien Otto-automaattien tilalle tulee Annalan mukaan Nosto-automaatti. Niitä voi tulla Annalan mukaan tulla jopa aiempaa enemmän, sillä Nosto-automaattiyhteistyö Nokas CMS Oy:n kanssa antaa S-ryhmälle mahdollisuuden sijoitella automaatteja oman tahtonsa mukaan.

– Jos asiakaskysyntää on riittävästi, niin silloin voidaan perustaa myös uusia paikkoja, johon automaatti voi tulla, Annala sanoo.

Kuluttajalle ei Annalan mukaan aiheudu lisäkuluja Nosto-automaatin käytöstä.

– Automaatit toimivat kaikkien pankkien korteilla ja niistä saa tuttujen 20 euron ja 50 euron setelien lisäksi asiakkaiden toivomusten mukaisesti 10 euron seteleitä, Annala sanoo.

Käyttäjän sirkku.aalto@media.fi kuva
Sirkku Aalto

Kommentit (3)

Kommentit

Eläkeläisenä käytän vain käteistä rahaa,kun on niin pieni eläke ,silloin pysyy talous tasapainossa. Pankkikortti on ,mutta ei köyhä voi kortilla maksaa,muuten talous on ihan sekaisin jos maksaa kortilla.
Tervetullut uudistus tuo 10 euron seteli.

Kissa51

Eilen esiteltiin,että voidaan maksaa vaikkapa kaverille suoraan puhelimella.Tai kirppiksillä.Onko kukaan kertonut mitä tulla tavalla maksaminen tulee maksamaan ja kuka sen välistä vetaisee.Tälläisiä toimintoja on tietysti monia mutta uutuutena on ensin kerrottava mitkä ovat käyttöön otto eli latauksen kustannukset ja mitä maksutapahtuma kustannus.Näyttää,ettei innokas nuori ymmärrä,ettei tämä mitään hyvätekeväisyyttä ole.Käteinen on kätevä ja pätevä.

Hanska