Länsimetro pitää kiinni aikataulustaan: Metro liikkuu aikaisintaan syyskuun lopulla

Päivi Tuovinen/Arkisto

Länsimetro Oy ja HKL pitävät edelleen kiinni arviosta, että metro Helsingistä Espooseen voi kulkea nopeimmillaan syyskuun lopulla.

Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi sanoi keskiviikkona, että kaikki metron järjestelmät on nyt testattu ja todettu toimiviksi.

Samalla HKL on päässyt aloittamaan omia valmistelevia töitään liikenteen käynnistämiseksi. 

– Metron käyttöönotossa edetään (aiemman) suunnitelman mukaisesti. Arvion mukaan liikenne Matinkylään voisi alkaa aikaisintaan syyskuun lopulla, metroyhtiö ja HKL tiedottivat keskiviikkona.

Länsiväylä-lehti kertoi maanantaina, että metron valvontajärjestelmää ja kahta asemaa ei saatu luovutettu HKL:lle aikataulussa. Viivästymisen vuoksi Länsimetro Oy:ssä oltiin hyvin varovaisia kommentoimaan, milloin metroliikenne voisi alkaa.

Ville Saksin mukaan nyt tilanne on se, että HKL:n käyttöön annetut valvomojärjestelmät on testattu. Arvion mukaan ne ovat täysimääräisesti käyttöön otettavissa ensi viikon aikana. 

– Kyse on nyt siis siitä, että länsimetron järjestelmät yhdistetään HKL:n valvomoon Herttoniemessä. Järjestelmät itsessään on todettu toimiviksi, Saksi selventää.

HKL:n Herttoniemen valvomosta valvotaan niin nykymetron kuin länsimetron osuuden toimintoja.  Kymmenen eri valvomojärjestelmän tehtävänä on valvoa kaikkia länsimetron 52 järjestelmää, kuten matkustajaturvallisuutta, liikennettä ja huoltotoimintoja. 

Järjestelmät sisältävät noin 50 000 valvottavaa laitetta ja noin 27 000 suunniteltua vuosittaista huolto- ja tarkastustoimenpidettä. 

Helsingin pelastuslaitos antoi viime maanantaina Länsimetro Oy:lle luvan luovuttaa Koivusaaren ja Lauttasaaren asemat HKL:n käyttöön.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos antoi vastaavan luvan Espoon kuudelle asemalle jo elokuun lopussa.

Metroliikenteen aloituspäivän päättää lopullisesti HSL. Päätös tehtään sen jälkeen, kun tiedetään, kuinka kauan HKL tarvitsee aikaa käyttöönoton valmisteluun.

Metroyhtiö ja HKL lupaavat, että käyttöönoton etenemisestä tiedotetaan vastedes joka perjantai.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän mikko.valimaa@media.fi kuva
Mikko Välimaa

Kommentit (2)

Kommentit

1. Poliitkot päättävät ilman riittävää ymmärrystä isosta teknisesta hankkeesta.
2. Toteutuksesta laitetaan vastaamaan poliittiset virkamiehet joilla ei ole riittävää ammattitaitoa ko. hankkeeessa. Esimerkkinä länsimetro casessa Espoon tekninen johtaja ja Espoon/hgin talousjohtajat.

Loppu on jälleen kerran kuntakentän hankeosaamisen historiaa. Niin ja kukaan ei vastaa mistään ja mitään oppimista ei todellisuudessa tapahdu.

Targa964