Puheenaihe

Länsimetrokokeilu sekoitti metroliikenteen – "Tullaan analysoimaan tarkasti"

Torstaina testataan myös uusia laiturinäyttöjä.

Patrick Wikblad

Torstaina aamulla tehdyt koeajot Espoon metroradalle sekoittivat metron vuorovälit, vaikka näin ei HKL:n mukaan pitänyt käydä. Vielä eilen HKL vakuutti tiedotteessaan, että koeajo ei vaikuta metron aikatauluihin normaaliliikenteessä.

Tänä aamuna kiukkuiset matkustajat ovat avautuneet HSL:n Facebook-sivulla muun muassa siitä, miksi 4 minuutin vuoroväli oli muuttunut 10 minuuttiin. Lisäksi tiedottamista moititaan.

– Mellunmäessä laituri täynnä porukkaa. Mitään tietoa metron kulkemisesta ei ole. Ei kuulutuksia, ei mitään. Hyvin taas hoidettu, kun maksava asiakas ei tiedä pääseekö töihin ajoissa, eräs matkustaja kirjoitti.

HSL:n mukaan ongelmat jatkuivat aamupäivällä. HSL tiedotti kello 10 jälkeen, että ongelmien pitäisi poistua 11:een mennessä.

Toinen palautteen antaja huomautti Facebookissa, että myös Vuosaaressa oli laiturin täydeltä metroa odottavia, ja toivoi, että koeajot suoritettaisiin yöaikaan.

HSL:n vastauksen mukaan koeajot tehdään osana normaalia liikennettä, koska siten on mahdollista saada "realistinen kuva liikenteen kulkemisesta koko metron osuudella". Etukäteen ei HSL:n mukaan osattu varautua häiriöihin tässä mitassa ja päivän kokemukset tullaan analysoimaan tarkasti.

Ajantasaista tietoa metron aikatauluista ja häiriöistä löytyy muun muassa sivuilta hsl.fi

Lue myös: Länsimetron koeajo keskeytettiin

Oletko menettänyt uskosi länsimetroon?

Kyllä
78% (494 ääntä)
En
22% (143 ääntä)
Ääniä yhteensä: 637

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Metrossa koeajoja Espoon puolelle – "Junat tarkastetaan Ruoholahdessa, jotta matkustajia ei jää kyytiin"13.9.2017 13.07
HKL-pomo: Länsimetro valmis liikenteeseen lokakuun puolivälissä13.9.2017 11.07
Länsimetron koeajo keskeytettiin14.9.2017 14.10

Kommentit (6)

Kommentit

Taisin eilen sanoa jotain

Taisin eilen sanoa jotain asiasta, että tokkopa onnistuu ihan ekalla kokeilulla, muuta kuin inssin työpöydällä. http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/559477-metrossa-koeajoja-espoon-puolelle-junat-tarkastetaan-ruoholahdessa-jotta

Seuraavaksi varmaan huomataan

Seuraavaksi varmaan huomataan, että ei onnistu tiheällä vuorovälillä ja täytyy jatkaa laiturien pituuksia länsimetron alueella. Heh hee...

Voidaanko jo asiaankuuluvien

Voidaanko jo asiaankuuluvien johtajien bonuksia realistisena kokeiluna leikata?

Onkohan HSL:n sivuilla

Onkohan HSL:n sivuilla ollutta tiedotetta muokattu jälkikäteen? Nyt siellä lukee "Koeajo saattaa vaikuttaa metron vuoroväleihin. Metrovalvomo seuraa tilannetta ja siitä tiedotetaan häiriötiedotteilla".

Nyt se 5,des ydinvoimala

Nyt se 5,des ydinvoimala valmiiksi ja nopeesti, että metroon riittää sähköt. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709142200393129_u0.shtml

Taitaa mennä ensivuodelle

Taitaa mennä ensivuodelle koko metro, kun Helsingistä katoaa sähköt kun metro puskuttaa Espooseen. Ei oo edes Jeesusta vielä näkynyt joten malttakaa, kyllä se valo putkenpäässä vielä häämöttää.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu