MTV: Kiimainen ravintoloitsija ahdisteli tarjoilijoita – vältti syytteet

Kuvituskuva

Arkisto

Algerialaistaustaisen omistajan toiminta pelotti ravintolan naistyöntekijöitä. Tapauksesta kirjoittaa MTV Uutiset.

Algerialaistaustainen ravintoloitsija oli MTV:n mukaan kutsunut yhtä työntekijää prostituoiduksi ja kysellyt naisen seksielämästä. Hän oli myös halunnut suudella naista ja tunnustanut rakkautensa hänelle, mikä oli pelottanut naista.

Toinen työntekijä oli luonnehtinut ravintoloitsijaa kiimaiseksi ja himokkaaksi. Ravintoloitsija oli naisen mukaan hinkannut itseään ja sanonut naisen huulten kutsuvan häntä. Musiikin soidessa ravintoloitsija oli vetänyt naistarjoilijat tanssiin.

Lisäksi mies oli huutanut ja haukkunut työntekijöitä, ja eräs miespuolinen työntekijä oli saanut potkut sairasloman vuoksi.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että 42-vuotias ravintoloitsija oli vuosien 2013-2015 aikana kohdellut kolmea naistyöntekijää seksuaalisesti halventavalla tavalla.

Ravintola, jossa rikokset tapahtuivat, oli Kapteeninkadulla toiminut Four Seasons Salads & Delicatesses -ravintola, joka lopetti toimintansa vuonna 2015. Omistaja oli tämän jälkeen lähtenyt maasta ja palannut Algeriaan äitinsä luokse. MTV:n mukaan omistaja näin vältti syytteet työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä, koska rikosten syyteoikeus ehti vanheta kuluvan vuoden helmikuussa.

Ravintolan taustayhtiö sai 4000 euron yhteisösakon. Tarjoilijoiden korvausvaatimukset käsitellään erillisessä oikeudenkäynnissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus

Kommentit (5)

Kommentit

Se on jännä miten jostain kulttuureista tulleet eivät voi hillitä kiimaansa.
Pitäiskö nyt hallituksen vaatia naisille huiveja päähän ja kieltoa liikkua pimeällä, kuten varusmiehille suositeltiin, ettei ole hyvä liikkua pimeällä tietynlaisissa vaatteissa.
Sama sanottuna naisille raiskauksien ja ahdistelujen ehkäisemiseksi olisi jo "räjäyttänyt" somen feministien yms. Toimesta.

Verojenmaksaja

Nämä voivat touhuta ihan mitä lystää ja meille jaellaan säännöt,jotta ei mitenkään rasistisesti yllytetä vaikka kaulan katkaisuun.(esim.kävely yksin tietynlaisissa vaatteissa)
Ihana itsenäinen 100vuotias Suomi,ai että!!!
Eiköhän tämäkin mene jonkun somepoliisin vihapuhekansioon ja syyte tulee perässä.

Kräki

Tämmöistä kuumaa ja kiihkeää kulttuuriahan suomalaiset juurikin janoaa. Eikös nyt sovita niin, ettei suotta loukkaannuta vihjailevista eleistä, katseista tai sanoista, vaan otetaan ne kehuina ja kunnianosoituksina.

Käet taskussa