Onko pelätty Espanjan-ilmiö saapumassa Suomeen? Helsinkiläisnaiselta varastettiin koira keskellä päivää

Mochina on sekarotuinen pelastuskoira Espanjasta.

Lukijan kuva

Helsinkiläinen Aija Seppä saapui kaupan pihaan ja kytki koiransa sen edessä olevaan tolppaan, aivan kuin monta kertaa aiemminkin.

Tällä kertaa kaikki ei mennytkään suunnitelmien mukaan. Seppä ehti vain kaupan tuulikaappiin asti, kun pihalta alkoi kuulua huutoa.

– Nainen, joka oli nähnyt minun jättävän koirani pihaan rupesi huutamaan, että älä vie sitä koiraa, Seppä muisteli.

Sepän kuvailun mukaan hämäräperäiseltä näyttänyt parivaljakko oli irrottanut lemmikin tolpasta viedäkseen sen mitä ilmeisemmin mukanaan.

– Ryntäsin takaisin ulos. En muista mitä sanoin, mutta miehet jättivät koiran rauhaan ja painuivat muina miehinä kauppaan sisälle. He olivat aivan sekaisin, Seppä kertoo.

Kaupassa vartija tavoitti kaksikon ja saattoi heidät ronskisti takaisin ulos, mutta poliisia ei hälytetty paikalle.

– He meinasivat ottaa vielä toisenkin koiran mukaansa poistuessaan, mutta siinä oli onneksi niin monta ihmistä huutamassa, että he jatkoivat lopulta matkaansa, Seppä huokaa.

Etelä-Euroopassa etenkin rotukoirien varastaminen on liki arkipäivää.

Parhaimmillaan yli tuhat euroa maksavasta eläimestä voi kääriä sievoisen voiton myymällä sen eteenpäin.

Helsingin poliisin rikoskomisario Markku Mäkisen mukaan Suomessa eläinten varastamiset ovat vielä huomattavasti harvinaisempia.

– Tutkimme tämän vuoden tilastoja ja siellä oli vain muutamia yksittäisiä tapauksia, Mäkinen kertoo.

– Toki voi olla, että osa tapauksista on kirjattu ihan vain varkauksina, mutta kyseessä on joka tapauksessa todella harvinainen ilmiö Suomessa.

Harvinaista tai ei, Seppä tuskin tulee jättämään Mochina-koiraansa enää vartioitta.

– Ajatella, että tuollaista voi tapahtua keskellä kirkasta päivää. Olen kuullutkin, että joiltakin on koira viety. Pihassa oli kuitenkin niin paljon muitakin ihmisiä, että yritys vaati aika paljon pokkaa.

– Ikinä en enää jätä sekunniksikaan koiraa vartioitta, Seppä päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Tero Vähämäki kuva
Tero Vähämäki

Kommentit (6)

Kommentit

Suomen kansa tahtoo rikollisuuden kasvavan samalle tasolle kuten se on muualla Euroopassa. Ihan omaa syytä jos ei sitten siihen varauduta.

Jussukka

Otsikossa väitetään että koira varastettiin mutta "miehet jättivät koiran rauhaan" eli koiraa ei varastettukaan. Onko kyseessä taas nykyajan käänteisjournalismi mainosklikkien lisäämiseksi ?

Kalakutonen

Aikuisten oikeesti: Koira lenkitetään aina ensin ja viedään kotiin. Vasta sen jälkeen mennään omille asioille; kauppaan yms., jne. Ei liene vaike asia, vai? Jättää nyt rakas lemmikki johonkin kytkettynä ja itse häviää kaupan syövereihin, ei näin, ei. Aurinkoista viikonloppua kaikille, myös toimituksellemme;)

Pikkutumma

Jos ottaa itselleen koiran, täytyy olla sen verran viitseliäisyyttä, että vie sen erikseen ulos tarpeilleen ja kävelylenkille. Joskus ihmettelen, miksi otetaan koira, jos ei sen kanssa jaksa/ huvita tehdä mitään ?? Näen viikoittain Pohjois-Haagan Supermarketin pihalla narulla kiinnitettyjä kylmästä/ pelosta väriseviä koiria, joskus on kyllä käynyt mielessä että HESYyn se on vietävä siitä palelemasta. Mutta myös varkauksien estämiseksi kannattaa jättää ne koirat kotiin kauppareissun ajaksi.

Irkkunen