Puheenaihe

"Stockmannin lopetettava Hullut Päivät" – poliitikko vaatii muutosta

Mielenterveysalan ammattilaiset ovat pohtineet Hullujen Päivien nimen oikeellisuutta. Hullujen Päivien tunnus on hätääntynyt kummitus.

T24 / arkisto

Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja Miikka Keränen vaatii, että tavarataloketju Stockmann luopuu Hullut Päivät -brändin käytöstä kampanjoinnissa.

Keränen kirjoittaa blogissaan, että Hullut Päivät loukkaa mielenterveysongelmista kärsiviä suomalaisia.

– Mielestäni vaikutusvaltaisella, tunnetulla ja näkyvällä yrityksellä on kannettava vastuuta käyttämänsä retoriikan vaikutuksista. Hulluista puhuminen vähättelee mielenterveysongelmia ja leimaa ongelmien kanssa eläviä, ja siksi Hullut Päivät on lopetettava, Keränen kirjoittaa blogissaan, jonka hän on nimennyt avoimeksi kirjeeksi maineikkaalle tavaratalokonsernille.

Rovaniemeläisen Keräsen mielestä  Suomessa käytetään "liian usein sanoja ja ilmauksia, joissa mielenterveysongelmia vähätellään tai niistä kärsiviä leimataan".

– Vetoan Stockmannin johtoon, että lopetatte Hullut Päivät. Mielestäni voitte uudelleenbrändätä alennusmyyntinne niin, että sen nimi ei ole osana diskurssia ja retoriikkaa, jossa mielenterveysongelmia vähätellään ja niistä tehdään viihdettä. Vastuullinen yritys ottaa huomioon kaiken toimintansa kaikki vaikutukset, ja mielestäni mielenterveysongelmilla naureskelu ei kuulu 2010-luvun yrityskuvaan, Keränen kirjoittaa.

Keräsen ohella myös mielenterveysalan ammattilaiset ovat pohtineet Hullujen Päivien nimen sopivuutta. Viime vuoden syksyllä ehdotettiin, että brändistä hyötyvä Stockmann voisi sponsoroida mielenterveystyötä.

Leimaako Hullut Päivät mielenterveyspotilaita?

Ei
96% (2789 ääntä)
Kyllä
4% (128 ääntä)
Ääniä yhteensä: 2917

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hullut Päivät alkavat taas – "Stockmann voisi sponsoroida mielisairaita"11.10.2016 18.30
Hamleys-lelukauppa lähtee Stockmannilta – kesti vain kaksi vuotta1.9.2017 14.23
"Koko Stockmann voidaan pilkkoa" – Osakestrategi näkee kaksi vaihtoehtoa maineikkaalle yhtiölle30.6.2017 10.45

Kommentit (34)

Kommentit

Eikö näillä viherhörhöillä

Eikö näillä viherhörhöillä ole mitään järkevää tekemistä?

Ja taas virheiden vihreä joka

Ja taas virheiden vihreä joka elää omassa vihreässä kuplassaan. Kun ei tuon parempaa kapasiteettia aivotoiminnalle näemmä ole, niin poistuu sinne jeeralle tuhnuttelemaan aivopäästöjään.

Vihreät pitää lopettaa, koska

Vihreät pitää lopettaa, koska ne loukkaa asioista oikeasti mitään tietäviä ja ymmärtäviä.

Vihreet.Hampunpolttajien ja

Vihreet.Hampunpolttajien ja narkkareiden asialla.

Keräsen esitys on hulluista

Keräsen esitys on hulluista hulluin!

Ihmisiä joilla on

Ihmisiä joilla on mielenterveyden kanssa ongelmia ei todellakaan kutsuta hulluiksi, joten herra Keränen on hakoteillä tässä aloitteessaan. On näillä vihreillä jutut, lienee kilpailu kuka keksii parhaan asian kiellettäväksi.

Parodiahorisontti on nyt

Parodiahorisontti on nyt ylitetty. Kuka pistäisi tähän hulluutteen lopun? Kuka löisi jo nyrkin pöytään ja laittaisi stopin tälle henkiselle stalinismille?

Olen 65v. vuotias ja niin

Olen 65v. vuotias ja niin kauan kuin muistan on puhuttu hulluista päivistä.Kaikki sivistyneet ihmiset on aina tiennyt mitä tuolla tarkoitetaan. Joku kirjoitti ,että mielenterveys ongelmaisia ei sanota hulluiksi,olen samaa mieltä hänen kanssaan. Nykyisin puhutaan mielenterveys ongelmista johon on saatavana hyvää hoitoa,ei siis enään sanota hullu.

Stockmannin Hullut Päivät ei

Stockmannin Hullut Päivät ei tämän vuoden kuvastojen perusteella ole enää lainkaan tuntunut yhtä edulliselta kuin ennen. Saattaa olla jopa vaikea löytää Hullujen Päivien tuotteita, joiden hinta on selvästi halvempi kuin eräillä kilpailijoilla. Siksi on mahdollista alkaa ajatella, että Hullujen Päivien "hulluus" on vaihtanut kytkeytymistään selkeästä edullisuudesta jonkin muun laiseksi karnevaaliksi. Ehkä piilosarkasmi kohdistuikin yleisöön, jonka käyttäytymistapa on asetettu perinnettä manipuloiden ohjailtavaksi laumakäyttäytymisin vailla järkevää kritiikkiä. Tulee kyseeseen analysoida "hulluuden" käytön asiattomuus markkinoinnissa nykykontekstissaan ja substanssissaan.

Miksi näille

Miksi näille someloukkaantujille annetaan palstatilaa, nämä sjw:t kilpailee siitä kuka pystyy parhaiten loukkaantumaan eri syistä somessa ja mediassa.

Eihän Suomessa ole hullun

Eihän Suomessa ole hullun papereita kuin muutamien puolueiden jäsenillä, enkä nyt tarkoita vain vihreitä.

Rovaniemellä on hulluja,

Rovaniemellä on hulluja, mutta ei Stockmannia. Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista.

Kutsuuko Tämä Miikka WHO

Kutsuuko Tämä Miikka WHO Keränen itse mielenterveyspotilaita hulluiksi, sehän se vasta loukkaakin....

Suomen kieli muuttuu ikäväksi

Suomen kieli muuttuu ikäväksi jos kaikki värikkäät ilmaisut kielletään. Varmaan joku taho kohta julkaisee jokaiseen kotiin kannettavan opaskirjan, jossa luetellaan mitä sanoja ei saa käyttää, koska se saattaa loukata jotain tosikkoa. Täytyy kai opetella lukemaan rivien välistä, kuten aikoinaan Kekkosen puheita.

Täys hullu...mielestäni

Täys hullu...mielestäni puolue nimeltä Vihreät loukkaa verisesti (ai niin,näähän imee kasvinesteitä..ei saa sanoa veri..) värin vihreä määritettä. Vihreä luo rauhaisan tunnelman ja on luonnon harmoniaa kuvaava väri. Kun taas tämä sairas puolue saa aikaan miellekuvan, että vihreä tarkoittaa puoluehihhulia, joka keksii kaikkea sellaista millä ei ole mitään tekemistä yhteiskunnan asioiden hoidon kanssa!

"Kyllä minä niin mieleni

"Kyllä minä niin mieleni pahoitin." Enemmän ne kuluttajat siellä sekoavat. Jollakin on politiikassa taas liikaa aikaa miettiä jotakin jonninjoutavaa omasta mielestään retoriikkaa. Mistä näitä riittää?

Tämän "vihreän ongelman"

Tämän "vihreän ongelman" saama erityishuomio leimaa paljon enemmän, kuin ko. ostosrieha itsessään.

Kun omilla avuillaan ja

Kun omilla avuillaan ja taidoilla ei pääse esiin, niin pakko keksiä ihan mitä vaan.

En ole koskaan äänestänyt

En ole koskaan äänestänyt vihreitä, enkä usko sitä päivää tulevan, että noita aivopieruja päästeleviä viherpiiperöitä äänestäisin.

Mitä enemmän tuollaisia

Mitä enemmän tuollaisia möläytyksiä, niin sitä nopeammin laskee vihreiden kannatus... Toivottavasi ihmiset nyt viimein saavat silmänsä auki millaista porukkaa on vihreät.

Sanoisin että hulluja nuo

Sanoisin että hulluja nuo vihreät, mutta saattavat loukkantua. He ovat siten vain mielenvikaisia.

Hulluttelu on hauskaa puuhaa.

Hulluttelu on hauskaa puuhaa. Tämä kaveri ei ole hullu, mutta tyhmä on. Ehkä jopa jo viimeistään huomenna alkaa kaduttamaan.

Hullunkurista tässä

Hullunkurista tässä ulostulossa on se, että tämä kaveri ei ole kuullut sanontaa: 'Hullukin saa olla mutta ei tyhmä'. Ihan asiasta, en ole koskaan yhdistänyt stokkan hulluja päiviä mielenterveyspotilaisiin tai -kuntoutujiin. Kerran kävin hp:llä ja se riitti, sekin kerta oli työn merkeissä. Ei koskaan enää. Ja olen ihan varma, että siellä hp:en ihmisjoukossa oli täysin terveitä, mielenterveyskuntoutujia, fyysisesti sairaita ym. Kaikki halusivat tehdä löytyjä stokkalta. Sanapoliisit ovat vaarallisia.

Hesus mikä nuijja. Vähän

Hesus mikä nuijja. Vähän klorofylliä lisää niin huomaa ettei tää olekkaan ihan niin paha juttu koskapa on sukupuolineutraali termi. Näitä tulee hullunvarmasti kaalinlehden alta tämmösiä erikois henkilöitä.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan

Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja Miikka Keränen VOI ottaa kantaa seuraaviin asioihin: -kantaväestöön (tytöt/naiset) raiskaukset/joukkoraiskaukset, matujen tekeminä -matujen tekemät pahoinpitelyt/joukkopahoinpitelyt kantaväestöön kohdistuen -matujen rikollisuus yleensäkin (huumeet, ryöstöt yms.) -matujen suuri työttömyysprosentti -matujen loiniminen yhteiskunnan tuilla Jos ei tuo Vihreän edustaja muuta keksi, kuin "Hullut-päivät", niin paljon on pojulla opittavaa. Pojulla taitaa olla asiat liian hyvin, tai sitten ei ole "lääkitys kohdallaan" "eimullamuuta,kuinsomaliaonhienomaa"

Taas sotketaan asioita

Taas sotketaan asioita edellisessä kommentissa täysin. Järkyttävää tekstiä. Ei kuulu aiheeseen. Entä valtaväestön rikokset?

VASURIUKOLLE terveisiä: MIKSI

VASURIUKOLLE terveisiä: MIKSI tämä Vihreän puolueen hihhuli takertuu lillukanvarsiin, MUTTA ei ota kantaa vakaviin asioihin??? Ja vielä teille vasureille tiedoksi: "HULLU saa olla, mutta ei TYHMÄ!!!!

Hei, vasuriukko, jos sä et

Hei, vasuriukko, jos sä et kestä kuulla ja lukea totuuksia, niin pysy pois näiltä foorumeilta, ei näitä kommentteja ole pakko lukea. Ihan omaa hölmöyttäsi täällä itseäsi kiusaat, kun tuossa kys. kommentissa kerrottin vain ja ainoastaan totuus.

Minua loukkaa Mammutti

Minua loukkaa Mammutti Markkinat ;(

Vihreät ovat aina hölmöjä.

Vihreät ovat aina hölmöjä.

Hullu juttu!

Hullu juttu!

Olipas mukavaa käydä

Olipas mukavaa käydä Hulluilla päivillä pitkästä aikaa ja porukkaa oli kuten ennenkin. Muovikasseista erikseen laskuttaminen oli kieltämättä tyylitöntä ja tämmöiset möläytykset saa jättää ihan omaan arvoonsa.Hetkellinen hulluttelu tekee hyvää varsinkin pimeinä syysiltoina. Kansanomainen ilmaus ei tarkoita pahaa.

Lapin mies vaatii varmaan,

Lapin mies vaatii varmaan, että Levin Hullu Porokin täytyy vaihtaa toiseen liikenimeen.

Välillä kyllä kun seuraa

Välillä kyllä kun seuraa näitä vihreiden kannanottoja ja eri ehdotuksia niin tuntuu siltä että nämä ovat kaikki karanneet jostain niuvanniemestä tuntuu kyllä hurjalta että jotkut tolvanat vielä antavat näille äänensä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu