Puheenaihe

Helsingin suurmoskeijan tonttikysymys ratkeaa pian – tässä uusin aikataulu

Hanasaareen suunniteltavan suurmoskeijan tonttikykymys aiotaan ratkaista marraskuussa. Kuvituskuva.

Lotta Åberg / Arkisto

Hanasaareen rakennettavaksi ehdotettua suurmoskeijaa koskeva tontinvarausasia tulee päätettäväksi marraskuun loppupuolella.

Asiaa käsittelee ensin kaupunkiympäristölautakunta, jonka esityksestä kaupunginhallitus päättää, varaako Helsingin kaupunki moskeija- ja monitoimikeskuksen suunnittelua varten tontin.

Jos hanke etenee, rakentamisen edellyttämästä kaavamuutoksesta päättää aikanaan kaupunginvaltuusto.

Helsingin kaupunki sai hanketta varten vuonna 2015 tontinvaraushakemuksen Suomen Muslimiliitto ry:ltä, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:ltä ja Suomen Musliminaiset ry:ltä.

Hakemuksen mukaan hankkeen toteuttaja olisi uusi perustettava Oasis-säätiö.

Lisää aiheesta: 

Yhdistys saanut 456 000 euron tuet – IS: Suurmoskeijan taustayhteisöillä isot ulosottovelat11.4.2017 08.58
Päivi Räsänen perää selvitystä suurmoskeijahankkeesta – TE: "Esimerkkejä radikalisoitumisen levittämisestä on"17.3.2017 14.40
Vapaavuori ja Sinnemäki eri mieltä Helsingin suurmoskeijasta – "Se provosoisi turhaan"10.3.2017 09.47
Helsingin suurmoskeija olisi kaksi kertaa Tuomiokirkon kokoinen – koko rakennus jopa 18000 neliötä10.10.2016 19.45
Kaupunginhallitus myönteinen suurmoskeijalle – ”Kaikille mahdollisuus uskonnonharjoitukseen”12.2.2016 10.27
Hanasaari vahvasti esillä suurmoskeijan paikaksi – HS: Ykkösvaihtoehto26.11.2015 13.52

Kommentit (22)

Kommentit

Ei ikinä! Ei ikimaailmassa

Ei ikinä! Ei ikimaailmassa Suomeen kaikkein vanhoillisimpien arabimaiden rahoittamaa jättipyhättöä. Minkä takia tasa-arvoinen, Minna Canthin Suomi edes harkitsee tällaista? Minkä takia verta täytyy kaivaa nenästä asvalttiporalla? Islamilainen terrorismi pohjaa juuri näiden kaikkein vanhoillisimpien saudiarabioiden sunnalaiselle wahhabismille. Miksi valtio, joka edistyksellisyydessään on sallimassa naisille ajokortti, saisi rahoittaa Suomeen yhtään mitään ideologista toimintaa?

Tiedätkö Anni Sinnemäki että

Tiedätkö Anni Sinnemäki että Koraanista olisi voinut tulla Arabikielinen Mooseksen uskonto sillä Muhammed tunsi sen riittävän hyvin, mutta "narsistiset" koraanikirjottajat halusivat siihen Arabikulttuuria ja uskontokuria mikä sisältää myös uskontoväkivaltaa (= ihmisoikeus rikkomuksia).

Katsokoon noitten

Katsokoon noitten muslimijärjestöjen maksuhäiriöt ja mikä niitä pelkästään rahoittaa,niin siinä näkyykin jo erittäin selkeästi maksukyvyt. Veronmaksajien rahoilla(ja veikkauksen) elelevät,kun eivät muuten pysty mitään rahoittamaan.

Terroristien värväämis &

Terroristien värväämis & koulutuskeskus. Siinä teille moskeijaa.

Onhan se hyvä ettei sunnien

Onhan se hyvä ettei sunnien ja siiojen tarvitse enää tapella jossain ostarin takapihalla, voi tehdä sen suoraan allahin silmien alla.

Ei anneta pirullle

Ei anneta pirullle pikkusormea.

Merihaka, Hakaniemi ja

Merihaka, Hakaniemi ja Sörnäinen ovat suvaitsevia alueita jonne moskeija lienee tervetullut. Varmasti lisää monikulttuurielämää ja rikastuttaa kaupunkikuvaa. Kesällä lienee ihanaa kuunnella rukouskutsujen eksoottista ääntä.

Harjakaisia vietetään varmaan

Harjakaisia vietetään varmaan kesällä 2018. Kuka maksaa kiinteistön kunnossa- ja ylläpidon sähköineen, lämmityksineen ja vesineen?

Älä huoli, vääräuskoiset

Älä huoli, vääräuskoiset maksaa.

No,entäs kuka sen rakentaa?

No,entäs kuka sen rakentaa? Vääräuskoinenhan ei saa moista tehdä. Somalihan ei vasaraan koske,eikä mihinkään muuhunkaan työkaluun.

Ei ikinä.

Ei ikinä.

Tuleeko se sunneille vai

Tuleeko se sunneille vai shiioille? Niiden paikalliset johtajat ei suostu edes yhteiskuvaan, saatikka toimimaan samassa rakennuksessa.

Moskeija on vain sunni

Moskeija on vain sunni muslimeille tarkoitettu, shiioille täytyy rakentaa oma tasa-arvon takia, ja sen maksaa suomalaiset.

mm. Anni Sinnemäki ON

mm. Anni Sinnemäki ON erittäin vaarallinen henkilö Suomen yhteiskunnalle & suomaliselle kantaväestölle!!! Pidättäkää välittömästi ja laittakaa hoitoon....

Todellinen uhka suomalaiselle

Todellinen uhka suomalaiselle yhteiskunnalle! EI saa rakentaa tai pitänee lähteä veronmaksajien tästä kaupungista pois ja julistaa pääkaupunki eristetyksi!

Suomi sata ampuu omaan

Suomi sata ampuu omaan nilkkaan. Me emme todellakaan halua tänne yhtään moskeijaa. Ei pientä eikä suurta. Taas kussaan kansaa silmään kotouttamismantroilla. Noillahan sitä integroidutaan juu.

Parasta vain luottaa Hesan

Parasta vain luottaa Hesan Pormestariin ymmärtäväiseen, inhimilliseen JAN VAPAAVUOREEN >HÄN EI HALUA SUURMOSKEIJAA HESAAN! JESS!!!!

EI MITÄÄN SUURMOSKEIJAA

EI MITÄÄN SUURMOSKEIJAA HESAAN, PÄIN PERSETTÄ TULEE MENEMÄÄN, JOS KO.TONTTI ANNETAAN MUSLIMIEN KÄYTTÖÖN, HUUDOT KO. RUKOUS KUTSUIHIN TULEVAT KUULUMAAN AINA JA KAUAS! ! EI KIITOS MEILLE!

Ei ei ei ei ei !!!!!!!!!

Ei ei ei ei ei !!!!!!!!! Helsinkiläisille äänestys tästä. Varmasti 90% EI ääniä.. Ainoastaan typerät ''Annilaiset ''ja muslimifanit voisivat olla puolesta mutta niitä ei ole montaa paitsi ehkä näissä päättömissä päättäjissä. Hirvittää ajatellenkin.

Helsingin kaupunki on antanut

Helsingin kaupunki on antanut muutama vuisi sitten n.s. "paraatipaikalta" tontin ilmaiseksi eräälle toiselle uskontokunnalle ja maksaa osan heidän kirkkonsa kustannuksista verorahoista. Mikä olisi se laillinen ja oikeudenmukainen kriteeri jolla asianomaiset viranomaiset ja luottamusmiehet voisivat kieltäytyä antamasta nyt tonttia moskeijalle?

Kiitos vaan äänestäjille. Te

Kiitos vaan äänestäjille. Te halusitte Islamisoida suomen ja siinä te onnistuitte. Tulevat sukupolvet kiittää!

Tämä on taas niin tätä, kun

Tämä on taas niin tätä, kun ihmiset eivät ole istuneet koulun penkille ja tutustuneet noihin. Mitä se oikeasti on. Ei todellakaan Suomeen!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu