Helsingin suurmoskeijan tonttikysymys ratkeaa pian – tässä uusin aikataulu

Hanasaareen suunniteltavan suurmoskeijan tonttikykymys aiotaan ratkaista marraskuussa. Kuvituskuva.

Lotta Åberg / Arkisto

Hanasaareen rakennettavaksi ehdotettua suurmoskeijaa koskeva tontinvarausasia tulee päätettäväksi marraskuun loppupuolella.

Asiaa käsittelee ensin kaupunkiympäristölautakunta, jonka esityksestä kaupunginhallitus päättää, varaako Helsingin kaupunki moskeija- ja monitoimikeskuksen suunnittelua varten tontin.

Jos hanke etenee, rakentamisen edellyttämästä kaavamuutoksesta päättää aikanaan kaupunginvaltuusto.

Helsingin kaupunki sai hanketta varten vuonna 2015 tontinvaraushakemuksen Suomen Muslimiliitto ry:ltä, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:ltä ja Suomen Musliminaiset ry:ltä.

Hakemuksen mukaan hankkeen toteuttaja olisi uusi perustettava Oasis-säätiö.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen

Kommentit (22)

Kommentit

Ei ikinä! Ei ikimaailmassa Suomeen kaikkein vanhoillisimpien arabimaiden rahoittamaa jättipyhättöä. Minkä takia tasa-arvoinen, Minna Canthin Suomi edes harkitsee tällaista? Minkä takia verta täytyy kaivaa nenästä asvalttiporalla? Islamilainen terrorismi pohjaa juuri näiden kaikkein vanhoillisimpien saudiarabioiden sunnalaiselle wahhabismille. Miksi valtio, joka edistyksellisyydessään on sallimassa naisille ajokortti, saisi rahoittaa Suomeen yhtään mitään ideologista toimintaa?

Valtsu

Tiedätkö Anni Sinnemäki että Koraanista olisi voinut tulla Arabikielinen Mooseksen uskonto sillä Muhammed tunsi sen riittävän hyvin, mutta "narsistiset" koraanikirjottajat halusivat siihen Arabikulttuuria ja uskontokuria mikä sisältää myös uskontoväkivaltaa (= ihmisoikeus rikkomuksia).

Leevi

Katsokoon noitten muslimijärjestöjen maksuhäiriöt ja mikä niitä pelkästään rahoittaa,niin siinä näkyykin jo erittäin selkeästi maksukyvyt.
Veronmaksajien rahoilla(ja veikkauksen) elelevät,kun eivät muuten pysty mitään rahoittamaan.

Kräki

Onhan se hyvä ettei sunnien ja siiojen tarvitse enää tapella jossain ostarin takapihalla, voi tehdä sen suoraan allahin silmien alla.

Kansalainen Kaapo

Merihaka, Hakaniemi ja Sörnäinen ovat suvaitsevia alueita jonne moskeija lienee tervetullut. Varmasti lisää monikulttuurielämää ja rikastuttaa kaupunkikuvaa. Kesällä lienee ihanaa kuunnella rukouskutsujen eksoottista ääntä.

Meillä on unelma

Tuleeko se sunneille vai shiioille? Niiden paikalliset johtajat ei suostu edes yhteiskuvaan, saatikka toimimaan samassa rakennuksessa.

TonTon

Moskeija on vain sunni muslimeille tarkoitettu, shiioille täytyy rakentaa oma tasa-arvon takia, ja sen maksaa suomalaiset.

lahela5

mm. Anni Sinnemäki ON erittäin vaarallinen henkilö Suomen yhteiskunnalle & suomaliselle kantaväestölle!!!
Pidättäkää välittömästi ja laittakaa hoitoon....

PUMPUI

Todellinen uhka suomalaiselle yhteiskunnalle! EI saa rakentaa tai pitänee lähteä veronmaksajien tästä kaupungista pois ja julistaa pääkaupunki eristetyksi!

LakeudenLukko

Suomi sata ampuu omaan nilkkaan. Me emme todellakaan halua tänne yhtään moskeijaa. Ei pientä eikä suurta. Taas kussaan kansaa silmään kotouttamismantroilla. Noillahan sitä integroidutaan juu.

SeOnSiinä

Parasta vain luottaa Hesan Pormestariin ymmärtäväiseen, inhimilliseen JAN VAPAAVUOREEN >HÄN EI HALUA SUURMOSKEIJAA HESAAN! JESS!!!!

Pikkutumma

EI MITÄÄN SUURMOSKEIJAA HESAAN, PÄIN PERSETTÄ TULEE MENEMÄÄN, JOS KO.TONTTI ANNETAAN MUSLIMIEN KÄYTTÖÖN, HUUDOT KO. RUKOUS KUTSUIHIN TULEVAT KUULUMAAN AINA JA KAUAS! ! EI KIITOS MEILLE!

Pikkutumma

Ei ei ei ei ei !!!!!!!!!
Helsinkiläisille äänestys tästä.
Varmasti 90% EI ääniä..
Ainoastaan typerät ''Annilaiset ''ja muslimifanit voisivat olla puolesta mutta niitä ei ole montaa paitsi ehkä näissä päättömissä päättäjissä.
Hirvittää ajatellenkin.

Erika Klemsen

Helsingin kaupunki on antanut muutama vuisi sitten n.s. "paraatipaikalta" tontin ilmaiseksi eräälle toiselle uskontokunnalle ja maksaa osan heidän kirkkonsa kustannuksista verorahoista.

Mikä olisi se laillinen ja oikeudenmukainen kriteeri jolla asianomaiset viranomaiset ja luottamusmiehet voisivat kieltäytyä antamasta nyt tonttia moskeijalle?

Myyryläinen