Näin lapsilisä nousee yksinhuoltajille – 4,75 eurolla saa kilon silakoita

Jos hallituksen esitys toteutuu, yksinhuoltajat saavat lapsilisään ensi vuoden alusta 4,75 euron korotuksen. Rahalla saa kilon silakoita.

Pro Kala ry

Hallitus esittää, että lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen tasoa nostettaisiin 4,75 eurolla lasta kohden. Näin yksinhuoltajakorotuksen taso nousisi 48,55 eurosta 53,30 euroon lasta kohden kalenterikuukaudessa.

Mainitulla 4,75 eurolla saa esimerkiksi jauhelihapaketin tai kilon silakoita.

Esitys liittyy valtion vuoden 2018 talousarvioesitykseen ja on tarkoitettu käsiteltäväksi sen yhteydessä. Hallitus antoi asiaa koskevat esityksen eduskunnalle torstaina 26. lokakuuta. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2018.

Lapsilisä otetaan toimeentulotukilaskelmassa huomioon toimeentulotuen määrään vaikuttavana tulona. Lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen tason korottaminen ei näissä perheissä vaikuttaisi käytettävissä oleviin tuloihin.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen

Kommentit (8)

Kommentit

Eikö Kela ole jo tarpeeksi sekaisin ilman näitä "oikea käsi antaa, vasen ottaa"-päätöksiä. Kela maksaa lapsilisän sekä toimeentulotuen...Mitä järkeä ?

Mimminiemi

Byrokratian laitokset.
1.Eduskuntalaitos / Maan hallitus.
2.Työttömyystoimistot / TE keskukset.
3.Kela.
4.Trafi.

Jatkakaa listaa.

Corleone

Totuus on sekin , että monilapsisissa "yksinhuoltajaperheissä" joissa lapsia syntyy melkein joka-tai joka toinen vuosi nousevat tukitulot kaikkineen useisiin tuhansiin kuukaudessa .
Tästähän taannoin uskallettiin kirjoittaa kun monilapsinen yksinhuoltaja äiti sain tuhansien eurojen kuukausitulot vain olemalla muka yksinhuoltaja ja lisääntymällä ja työssä puurtava jäi kevyesti pienemmille ansioille eikä tullut tukia mistään .
Eivätkä he edes tarvitse toimeentulotukea hakea kun rahaa tulee asumistukena, lapsilisänä yksinhuoltajakorotuksineen , mahdollisina kotihoidontukina , äitiysrahoina , elatustukina ja myös työttömyystukina jos äiti ilmoittaa olevansa työnhakija vaikka ei ikinä aio työhön mennäkään .
Toki tämä yh-perhe voi ja hakeekin lapsille harrastustuet joka vuosi ja muita toimeentulotuessa erillisesti ja harkinnalla myönnettäviä tukia joita varmaan annetaan syistä jos toisista , vaikka perheen ja yksinhuoltajuuden tukemiseksi niitäkin .

CALWX9

Vai että kuukausittain ilmaiseksi kilo silakoita kaiken muun holhoamisen lisäksi. Minulle kyllä kelpaisi.
Ylipäätään se, että yhteiskunta maksaa siitä, että jotkut tekevät lapsia, on aivan käsittämätöntä. Lapsia olisi kyllä tulossa Suomeen aivan ilmaiseksikin, jos adoptio olisi järkiperäistetty ilman vuosikausien syyniä.

Spinaakkerix

Tukiviidakot pois ja tulon verotus alas reilusti alle 2000 euron kuukausitulot verottomiksi.Tuloverot yli 2000 euroa kuussa tienaaville 5-30% ja sitä rataa.Valtio luo vaan lisää menoja ja virkamiehiä nykyisellä älyttömällä verotustasolla.

Tatu