Sipilälle määrättiin oma hoitaja

Juha Sipilälle (kesk.) määrättiin uusi erityisavustaja sen jälkeen, kun hän oli jälleen kerran uhannut erota.

Kenttäväki sai tarpeekseen kiukuttelijasta. Pappiskoulutuksen saaneesta Timo Laanisesta tulee Sipilän omaishoitaja, kun nykyinen pääavustaja Riina Nevanmäki kyllästyi olemaan pääministerin päivähoitaja.

Kesärannan vuodot kertovat, että Sipilän hallintotapa ei poikkea Donald Trumpin itsekeskeisestä johtajuudesta.

Vanhakepulaiset olisivat jo vaihtaneet Sipilän verevään vetojuhtaan, jos sellainen olisi olemassa.

Laaninen on toiminut kolmen keskustalaisen pääministerin erityisavustajana. Monivuotisena puoluesihteerinä hän johti keskustan puoluetoimiston likaisten temppujen osastoa, jolla mustamaalattiin vastustajia ja kahmittiin valtaa.

Laanisen taitoja käytetään myös taistelussa Sauli Niinistöä vastaan. Keskustan omalle presidenttiehdokkaalle Matti Vanhaselle on ennustettu parin prosentin kannatusta. Se alittaisi jopa Paavo Lipposen (sd.) rökäletappion vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

Presidenttiehdokkaiden vaalitenteissä määritellään Suomen paikka ja kumppanit Euroopassa."

Presidenttiehdokkaiden vaalitenteissä määritellään Suomen paikka ja kumppanit Euroopassa. Sama tilanne oli 20 vuotta sitten, kun edessä oli EU-kansanäänestys.

Venäjän uho ja uhka ovat lisääntyneet Baltiassa, Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Krimillä ja Lähi-idässä. Saksa, Ranska ja USA miinoittavat nyt Venäjän ulkorajoja. Viroon, Latviaan ja Liettuaan on tuotu sotilasjoukkoja ja kalustoa.

Suomi on osallistunut Nato-maiden sotaharjoituksiin ja puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on ilmoittanut uusista manöövereistä, joilla Suomi opettelee sotilaallisen avun vastaanottoa Nato-mailta. Tällä viikolla Helsingissä on vieraillut USA:n puolustusministeri James Mattis. Kaikilla asioilla on linkki toisiinsa.

Suomi näyttää nyt kaikin keinoin, että se puolustaa aluettaan ja että se on osa länttä. Sen vuoksi presidentti Niinistö kutsuttiin syksyllä Valkoiseen taloon.

Politiikan heikoin lenkki on pääministeri. Onneksi vahvin lenkki on presidentti.

Kommentit (16)

Kommentit

Sipilä on epävakaa ääriliberalisti joka on viemässä Suomen kaikkien aikojen suohon, menee vuosia korjata hänen virheensä.Katseet on jo kohti Orpoa josta tulee seuraava pääministeri ehkä vähän presidentti Niinistön tapainen ja myös juristi muistaakseni koulutukseltaan elikkä on itsehillintää.

Tatu

Ääriliberalisti? Mikä ihmeen "ääriliberalisti" on tyyppi, joka vain kasvattaa valtion tukiaisia, virittelee uusia byrokratiakerroksia, jakaa rahaa kavereilleen ja haluaa keskarin alkoon?

Patavanhoillinen konservatiivi, kleptokraatti ja kaverikapitalisti olisivat paljon osuvampia nimityksiä.

ksee

Orpo on tavalinen maisteri Turun yliopistosta, ei lasku taitoa , lukutaitoa jonkin verran mutta sellainen kevyen sarajan politiikko mutta kokoomuksesa ei muita ole, Niinistö mukaan lukien Rihtniemen jälkeen , Lennu koirineen kaikkineen?

Isoisä

A.P.Pietilä kirjoittaa Laanisen johtaneen Keskustan puoluetoimiston likaisten temppujen osastoa,
jolla mustamaalattiin vastustajia ja kahmittiin valtaa. Pietilä jättää hienotunteisesti kertomatta, että
hän syytti jopa oikeudessa Laanista irtisanoutumisestaan Ilta-Sanomien päätoimittajan paikalta
kymmenen vuotta sitten.
Vaikea kuvitella, että Keskisuomalaisessa hekotellaan moista kirjoitusta tai mikä ettei.

juhani salonen

Demareiden omistuksessa oli aikoinaan ensimmäisenä ns."likaisten temppujen osasto", puoluetoimistossa, se on nyt sitten ilmeisesti jalkautettu mm. Pietilän toimesta myös muihin,ainakin jäljitelmä, puoluetoimistoihin ?

Isoisä

Sipilä kuuluu lestadiolaiseen pienryhmään, joka on eronnut valtasuunnasta 1900-luvun alkupuolella. On siksi virheellistä ajatella hänen edustavan lestadiolaisuutta sellaisena kuin se tunnetaan yleisesti. Sipilän taustaryhmä sen sijaan tunnetaan jopa vihamielisyyteen asti yltävästä katkerasta suhtautumisestaan lestadiolaisuuden valtasuuntaan.

Trimo

Sipilä on kunnon korruptoitunut huijari josta on hyvä päästä eroon. Valehteleva koijari, joka lupasi majoittaa pakolaiset koriinsa jolla sai aikaan hallitsemattonan lomapaikanhakijouden vyöryn Funlandiaan.

Bartender

Kyllä Sipilän majoituslupaus oli harkitsematon ja maksaa paljon.Pieni summa kuitenkin siihen vaerrattuna kun LIpposen/Niinistön hallitus liitti suomen EUroon sitä maksaa moni sukupolvi pitkään tuntuu että Niinistö ymmärrä sitä vieläkään?

Isoisä

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Tervetuloa Länsiväylän blogeihin!

Länsiväylä-lehti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia espoolaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.