THL: Köyhyys lisääntyy – perusturva ei riitä elämiseen

THL:n mukaan suhteellinen köyhyys lisääntyy ja tuloerot kasvavat.

Arkisto / Sauvo Jylhä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvion mukaan suhteellinen köyhyys nousee 12,5 prosenttiin vuosina 2015–2017.

Köyhien osuus kasvaa, sillä vuonna 2015 suhteellisen köyhyysrajan alle jäi 11,7 prosenttia eli noin 660 000 suomalaista.

Köyhyysrajan alle jää, jos käytössä on 60 prosenttia tai vähemmän keskituloisen kotitalouden käytettävissä olevista tuloista.

THL:n arvion mukaan köyhyys lisääntyy eniten muun muassa yksinasuvien, yli 65-vuotiaiden, eläkeläisten ja työttömien keskuudessa.

Tiedot käyvät ilmi raportista, jossa on arvioitu perusturvan riittävyyttä ja köyhyyttä Suomessa.

Raportin mukaan myös tuloerot kasvavat Suomessa.

Vuonna 2015 suomalaisista lähes yhdeksällä prosentilla, eli noin 490 000 henkilöllä, tulot eivät riittäneet kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen. Heidän tulonsa alittivat minimibudjetin köyhyysrajan.

Minimibudjettiköyhyyden ennustetaan pysyvän nyt samalla tasolla.

Perusturvaetuuksien ja asumistukien indeksikorotukset ovat olleet jäädytettynä vuodesta 2015. Tästä poikkeuksena on toimeentulotuki.

Toimeentulotuella paikataan THL:n mukaan yhä enemmän matalaa perusturvaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus

Kommentit (18)

Kommentit

Alan kyllä entistä voimakkaammin kannattamaan erinäisiä kansalaispalkkamalleja.

Olisin kyllä valmis työllistämään työtöntä naapuriani erinäisiin kylätalkkari hommiin. Valitettavasti nykysäädösten mukaan tuo edellyttää varsin laajaa paparisotaa sekä työntekijän kuin työnantajan kannalta.

Voisin anta esim. ruohonleikkuun mökkitalttarin tehtäväksi, ellei tuota byrokratiaa olisi.

Käytännössä nykyisin Kossupullon tarjoaminen hoitaa asian.

koff

Koitappa esim. raksalle saada harjoittelija.
Muutamat kurssit,1000e en7423 standardinmukaiset suojavaatteet,taistelukoulutus+muu paska,ennenkun pääset pääset astumaan varpaallakaan työmaalle.(tämä siis koskee suomalaisia)

Kräki

Harjoittelijaa? Joka joutuu tekee työtä 9€/päivä kulukorvausta vastaan, josta toinen saa 4000-5000€/kk?

En kyllä itsekään jaksaisi nälkäpalkalla mitään tehdä. Maksa kunnon palkka, niin alkaa jaksaviakin löytymään.

työtön

Köyhyysrajan alle jää, jos käytössä on 60 prosenttia tai vähemmän keskituloisen kotitalouden käytettävissä olevista tuloista
Samako pitää saada kun työssäkäyvä? Nostakaa tuet niin kukaan ei tee enää töitä alle 3000€/kk palkalla kun se ei kannata.

Viisari

Kas kun kukaan ei ole vielä huomannut ja kirjoittanut, että köyhyys on
vihervassareiden syytä. Yleensähän, kun näissä keskusteluissa puututaan epäkohtiin, niin syyllinen löytyy heissä.

ernesti

ernesti taitaa olla itse kepun mannekiini poika fakta on vaan se että kun suomessa on vihervasemmisto hallitus niin kaikilla on mukavempaa ps ernesti mene sipilän körökörökirkkoon sipoon kellariin ja nauti hurskaudesta

beni hill

Hehheh, kerroppa milloin Suomessa on ollut vihervasemmisto hallitus, yllättyisit varmaan jos tietäisit minkä porukan mannekiini yritän olla?

ernesti

Toivottavasti lähi-idän vieraamme eivät joudu kokemaan ahdinkoa ja nöyryytystä täällä onnelassa. Mitähän ulkomaillakin ajateltaisiin meistä?

Käet taskussa

Hyvinvointimaa? Paskapuhetta - kallis, huonopalkkainen, sosiaaliturvavetoinen, palkitsematon ja korruptoitunut eliittiporukka -maa! Onnellisuustilastot valehtelevat täydellisesti ja laittavat maamme kymmenen joukkoon, vaikka oikea tila olisi sotaa käyvien maiden tasolla...kansa yhtä epätoivoinen ja köyhä - suhteessa. Politiikan eliitti korruptoitunutta siistiltä näyttävällä tavalla eli peitellään kaikki toiminta itse luotujen lakien taakse. Samaan aikaan palkansaajia kyykytetään osallistumaan talkoisiin eikä koskaan palauteta otettuja rahoja - ne on siirretty keiman-tileille ja uskovaislahkojen tyynyjen alle.

LakeudenLukko