Liikenne

Nyt se on vihdoin totta! – Länsimetro käynnistyy 18. marraskuuta

Tervetuloa Espooseen! Länsimetron henkilöliikenne käynnistyy 18. marraskuuta.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Länsimetro aloittaa matkustajaliikenteen lauantaina 18. marraskuuta 2017.

Helsingin seudun liikenne julkisti päivämäärän hetki sitten alkaneessa tiedotustilaisuudessa Matinkylässä kauppakeskus Isossa Omenan palvelutorilla. Paikalla ovat HSL:n, HKL:n, Länsimetro Oy:n ja Espoon kaupungin edustajat.

Metron liikennöinti Helsingin ja Espoon välillä alkaa useita vuosia alkuperäisiä suunnitelmia myöhässä. Tuorein aloituspäiväennuste oli 15. elokuuta 2016, mutta tästä päivämäärästä jouduttiin luopumaan kesällä 2016 muun muassa turvallisuuspuutteiden vuoksi.

Tällä kertaa kaiken pitäisi olla varmasti kunnossa: tunnelit ja asemat on saatu kokonaan valmiiksi ja HKL testannut aikataulunmukaista liikennöintiä vaadittavat kolme onnistunutta koekäyttökertaa.

Mikä sopii tunnusmusiikiksi länsimetrolle? Osallistu äänestykseen tästä

Länsimetron ensimmäinen vaihe kattaa liikennöinnin Ruoholahden ja Matinkylän välillä. Tämän vaiheen rakentamiskustannukset ovat 1 186 miljoonaa euroa.

Toisen vaiheen rakentamisen oli alunperin määrä päättyä vuonna 2020, mutta tällä hetkellä tarkka valmistumisvuosi ei ole tiedossa. Matinkylästä Kivenlahteen ulottuva toinen vaihe on hinnaltaan noin 801 miljoonaa euroa.

Kokonaan valmistuessaan metro yhdistää läntisen Espoon ja Itä-Helsingin Helsingin keskustaan. Näin rakentuva metrorata on pituudeltaan 42,1 kilometriä eli lähes täysin saman mittainen kuin maratonjuoksu.

 

Lisää aiheesta: 

Länsimetron asemat ovat kuin avaruusseikkailusta – katso huikeat kuvat10.11.2017 10.00
Go West vai Tervetuloa länteen, Andrej – nyt valitaan teemabiisi länsimetrolle, äänestä omaa suosikkiasi!10.11.2017 09.10

Kommentit (12)

Kommentit

Ylitys kustantaa Espoolle 1.

Ylitys kustantaa Espoolle 1. vaihe 500+ me ja 2. vaihe varmaan 200 me. Hynyä huuleen yhtiön hallitukselle ajelulle )

Hyvästi Itäsuunnan sujuva

Hyvästi Itäsuunnan sujuva metroliikenne, nähtiin jo koeajoissa....

Hieno juttu, että iso

Hieno juttu, että iso investointi alkaa tuottamaan luvattuja hyötyjä! Tutkivalle journalismille olisi paikka selvittää, kuka alunperin keksi Espoon puolen lyhyemmät asemat ja ketkä kaikki ovat olleet eri vaiheissa tämän päätöksen tekemisessä ja hyväksynnässä mukana. Absoluuttisen järjetön päätös!

No heh heh, eihän nyt ole

No heh heh, eihän nyt ole aprillipäivä!

Ei ole ei, vaan muunnellun

Ei ole ei, vaan muunnellun totuuden aikakausi.....

Että oikein

Että oikein henkilöliikenteelle, en tiennytkään, että metro muualla hoitaisi myös tavaraliikennettä?!

Kyllä hoitaa ! On nimittäin

Kyllä hoitaa ! On nimittäin ruuhka-aikana täynnä fillareita ja muita härpäkkeitä.

No katso kun Länsimetro Oy:n

No katso kun Länsimetro Oy:n johto on matkustanut niillä jo pitkään, kun pysyvät mielellään maan alla.

No katsotaan toimiiko viikkoa

No katsotaan toimiiko viikkoa kauempaa. Tuli taas muutama tekninen ongelma.

Katsotaan vuoden päästä....?

Katsotaan vuoden päästä....?

Kävin jo kokeilemassa 18.11.

Kävin jo kokeilemassa 18.11. klo 9.30 Oli jopa 6 henkilöä laiturilla Urheilipuistossa. Koivusaaressa kyytin tuli 2 ja muilla asemilla korkeintaan 6 henkilöä. Paluumatkalla 19.11. illalla kukaan ei tullut kyytiin tai jäänyt pois Lauttasaaressa tai Koivusaaressa ja yllätys yllätys metron pääteasema olikin Tapiola, josta ilmoittivat vasta Aalto-Ylipostin kohdalla. Miksi ihmeessä kaikki vaunut ei voi ajaa perille asti, kahden aseman verran, yhteensä 3 minuuttia. Aika hidas ja kallis kulkuväline, vaikka sain kyydin asemalle matka kesti 31 minuuttia, odotuksineen ja rullaportaissa seisomisineen Metro osuus 16 min, hinta kortilla 4.25 €. Taidan käyttää vain silloin kun en ole ajokunnossa.

Kyllähän Lohjalaisten

Kyllähän Lohjalaisten kuuluisi saada raideliikenne pääkaupunkiin. Miksi sitä ei tosissaan hommata ja asiaa ajeta? Metroa nyt tuskin vielä :) mutta raideliikenne kyllä, Siuntioon radalle ei ole pitkä matka tehdä välille rata.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu