Go West vai Tervetuloa länteen, Andrej – nyt valitaan teemabiisi länsimetrolle, äänestä omaa suosikkiasi!

Länsimetro odottaa matkustajia ja tunnusbiisiä.

Päivi Tuovinen

No nyt se viimein tulee: Länsimetro! Yli vuodella viivästynyt startti varmistui tänään, ja metro alkaa kulkea lauantaina 18. marraskuuta.

Matkan varrella on vaikeuksia riittänyt: budjetit ovat paukkuneet, on käyty kovia turpakäräjiä ja oikeussalissakin vierailtu. 

Länsiväylän ja sisarlehtien Helsingin Uutisten ja Vantaan Sanomien toimituksessa olemme kuitenkin sitä mieltä, että komeaa on kannattanut odottaa. (Käy vaikka katsomassa tästä, miten hienoja ovat uuden metron asemat).

Miljardiurakan huipentuessa metro tarvitsee nyt oman tunnusbiisin.

Valitsimme muutamia teemaan sopivia kappaleita, joista teidän pitäisi nyt valita suosikkinne.

Voit myös ehdottaa omaa suosikkisi, jos tästä genrerajat ylittävästä listasta ei löydy mieleistä.

Ehdokkaat

Vilperin perikunta: Tervetuloa länteen, Andrej!
Perustelut: Kantaa ottavassa biisissä voi kuulla myös ironista huumoria itä–länsi-akselilta. Käännösbiisin levyttäminen nosti Vilperin Perikunnan suursuosioon, eli oli uusi alku yhtyeelle niin kuin metro Espoolle nyt.

Pet Shop Boys: Go West
Perustelut: Nyt Espookin liittyy osaksi modernia metropolia! Itänostalgian korkeaa veisuuta vahvassa camp-hengessä. (Pet Shop Boysilta löytyy myös toinen hieno kappale: "West End Girls".)

Metro-tytöt: Hiljainen kylätie
Perustelut: Bemarin pörinän pitäisi vähentyä Espoon omalla kylätiellä Länsiväylällä, vaikkakin ennusteiden mukaan metron vaikutus henkilöautoliikenteen määrään jää pieneksi.

The Doors: The End
Perustelut: "West is the best, Get here and we'll do the rest", runoili edesmennyt rocklyyrikko Jim Morrison yhtyeen debyyttilevyn tummanpuhuvalla klassikkobiisillä. "Ride the snake, he's old, and his skin is cold."

Esko Rahkonen: Rakasta, kärsi ja unhoita
Perustelut: Metron saaminen Espooseen vaati monen ihmisen intohimoista työtä. Kärsimystäkin syntyi.

Kikka: Sukkula Venukseen
Perustelut: Metron suunnittelu ja rakentaminen ei mennyt ns. putkeen. Mutta nyt syöksyy sukkula Espooseen ja rakkauden sfäärehin, kun metro yhdistää  ihmisiä! Laulun teksti oli Juha Vainion viimeisimpiä ennen tekijän kuolemaa.

 

Voit valita myös näistä:

Aurinko laskee länteen: Viktor Klimenkon esittämä Suomen Euroviisukappale vuodelta 1965, Reino Helismaan viimeinen sanoitus jäi jaetulle viimeiselle sijalle 0 pisteellä.) 

Lännen tie (Rawhide): Vuonna 1966 Matti Heinivahon levyttämä käännöshitti samannimisen tv-sarjan tunnusmusiikista.

Once Upon the Time in the West: Ennio Morriconen klassikkosävellys.

Käyttäjän mikko.valimaa@media.fi kuva
Mikko Välimaa

Kommentit (10)

Kommentit