10 ylimääräistä poliisia Helsingin kaduille – "Lainattu esimerkiksi vene- ja ratsupoliisista"

Kuvituskuva.

Lotta Åberg

Poliisi tehostaa liikennevalvontaa Helsingissä.

Kyseessä on tehostetun näkyvän liikennevalvonnan projekti LiikennePro, joka käynnistyy ensi maanantaina.

Helsingin poliisilaitoksessa toimii tällä hetkellä kolme päätoimista liikennevalvontaryhmää. Nyt niiden rinnalle tulee neljänneksi ryhmä, joka keskittyy valvomaan viikoittain valittavia valvontateemoja ja kohteita eri puolilla Helsinkiä.

– Uuden ryhmän koko on noin 10 poliisia, jotka ovat puolen vuoden ajaksi lainattu muista toiminnoista, kuten venepoliisista ja ratsupoliisista. Kyseessä on merkittävä lisäpanostus liikennevalvontaan. Saamme paljon valvontapyyntöjä kaupunkilaisilta ja nyt pyrimme vastaamaan tähän tarpeeseen, toteaa Liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan LiikennePro tulee eroamaan perinteisestä valvonnasta korostettuna näkyvyytenä. Valvontakohteista ja -teemoista tiedotetaan pääsääntöisesti ennakkoon sosiaalisessa mediassa. Projektin ajaksi otetaan Twitterissä käyttöön #LiikennePro -aihetunniste, jonka kautta kaupunkilaiset voivat seurata valvonnan toteutumista. Valvonnasta välitetään myös kuvia. Valvonnasta on mahdollista käydä keskustelua ja esittää toiveita valvontakohteista.

Ensimmäisen valvontaviikon teema ja valvontakohteet julkaistaan tulevana maanantaina Helsingin poliisilaitoksen Twitterissä.

̶ Tarkoituksenamme ei ole lisätä sakkojen tai muiden valvontasuoritteiden määrää, vaan kerromme ennalta mitä valvomme ja missä valvomme. Valvonta ei siis tule yllätyksenä. Tavoitteenamme on se, että autoilijat noudattaisivat paremmin liikennesääntöjä. Korjaamalla omaa ajokäyttäytymistä voi välttää sakot ja parantaa liikenneturvallisuutta, Lehtinen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän marika.lumme@media.fi kuva

Marika Lumme

Kommentit (13)

Kommentit

Liikenteen ja vihapuheen valvontaan näköjään satsataan kovasti, mutta valtakunnan sisäinen turvallisuus on retuperällä ja siihen puututaan vasta sitten kun jotain ikävää on jo tapahtunut.

Jårma

Tarkoitat vamaan niitä natseja, joista yksi Turussa tänne turvapaikanhakijana tullut murhasi terrori-iskulla monta ja Otanmäellä turvapaikanhakijat murhasivat ryöstön yhteydessä Suomalaisen.
Kyllähän sellaiset ääriaate uskonnot on natsismiin verrattavissa. Samanlaisia totalitarismin piirteitä molemmissa.

Verojenmaksaja

On tulkittavissa.
Poliisi ostaa ostopalveluna vammaisavustusfirmoilta tulkin palveluita, eli siinä on poliisien mukana tulkit jotka osaa lukea huulilta puheen autonlasien läpi.

Verojenmaksaja