Uusi aloite: Helsingin suurmoskeijasta järjestettävä kansanäänestys

Kuvituskuva

Lotta Åberg

Tällä viikolla julkaistussa kuntalaisaloitteessa vaaditaan, että Helsingin pitää järjestää neuvoa-antava kansanäänestys, jos suurmoskeijahanke etenee kaupunginvaltuustoon.

Aloitteen on tehnyt perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen, ja se oli kerännyt perjantaina iltapäivään mennessä vajaat 300 allekirjoitusta.

– Kyse on niin isosta asiasta, että helsinkiläisten pitää päästä sanomaan sanansa asiassa, perustelee suurmoskeijaa vastustava Rantanen.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Hanasaareen ehdotetun moskeija- ja monitoimikeskuksen tonttivarausta todennäköisesti 28. marraskuuta. Tämän jälkeen asiasta päättää kaupunginhallitus.

Jos hanke etenee, rakentaminen vaatii kaavamuutoksen, josta päättää kaupunginvaltuusto.

Suurmoskeijahanke on ollut vastatuulessa, ja tonttivaraus ei todennäköisesti menisi läpi kaupunginhallituksessa.

Hanketta on vastustanut voimakkaasti myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok).

Tontivaraushakemuksen tekivät vuonna 2015 Suomen Muslimiliitto ry, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry ja Suomen Musliminaiset ry. Hakemuksen mukaan hankkeen toteuttaja olisi Oasis-säätiö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Suomikin käy nämä asiat kantapään kautta, kuten muuallakin.
Ensin hankitaan vaikka kuut taivaalta, kun tulokkaat niin haluaa ja sitten, kun tilanne on äitynyt pahaksi aletaan miettiä moskeijoiden sulkemisia jne. Sitten on myöhäistä, kun maa on täynnä näitä...no katsokaa itse millaista on muualla euroopassa....Ranskakin alkoi tovi sitten sulkea moskeijoita ja ratsata jne.

Verojenmaksaja

Nyt pitää nostaa vielä esiin se, etteivät shiiat ja sunnit mahdu samaan tilaan edes täällä. Sitten pitäisi olla omat moskeijansa ties mille alakulttuuriryhmittymille. Hyvää radikalisoitumista ja sen tukemista vaan.

SeOnSiinä

Olen työskennellyt 1980 luvulla Lähi-Idässä ja kyllä se on varsin hankalaa saada sunneja ja shiioja työskentelemään toistensa kanssa.

koff

Kyllä jo historiassa pistettiin moskeijat ja minareetit nurin, kun todettiin tilanteen riistäytyneen käsistä. Voisiko vähän ennakoida, ettei edes rakenneta? Hankaloittamista viimeiseen asti.

SeOnSiinä

Halutaanko tämän jälkeen järjestää kunnallisia kansanäänestyksiä yleensäkin kaavamuutoksista ja erityisesti uskontokuntien rakentamishankkeista? Vai vain joidenkin uskontokuntien rakentamisesta?

Kunnallaiset kansanäänestykset voisivat olla paikallaankin ainakin suurempien kaavamuutosten kohdalla, jollainen kuitenkaan tuskin yhden rakennuksen rakentaminen on. Kuitenkin ehkä esimerkiksi Malmin lentokenttä, Talin golf-kentän alue tai Keskuspuiston kaventaminen voisivat Helsingissä olla.

Vaan mitä on puuttuminen yhden ja vain yhden uskonnollisen toimijan rakennushankkeisiin?

Myyryläinen

Bahrainista tuleva rahoitus käy varmasti vallan mainiosti myös maatanne myyville kunnallispoliitikoille... :-) -tuntuu ettei millään ole mitään väliä.

venäjän trolli

Bahrainilaiset lähettäisivät tänne rahaa jonka todennäköisesti saisivat suomalaiset rakennusliikkeet ja ja rakennustarvikkeiden myyjät. Työläisetkin saisivat jos kaikkien kohdalla noudatettaisi sanoja työehtoja. Pitäisikö meidän kieltäytyä noista rahoista kun meillä on jo liikaakin?

Myyryläinen