Puheenaihe

Matinkylän metroaseman rullaportaat ruuhkautuivat jälleen – Nyt löytyi uusi syy: Väärinpäin kulkevat liukuportaat

METROLIIKENNE   Matinkyän metroasema ruuhkautui jälleen maanantaina iltapäivällä. Ihmiset jonottivat rullaportaisiin useita minuuttia.

Matinkylän metroaseman rullaportaat ruuhkautuivat myös iltapäivästä. Aamulla asemalla oli niin ikään valtavat jonot.

Lukijan kuva

Matinkylän metroasema ruuhkautui matkustajista jälleen maanantaina iltapäivällä. Ihmiset jonottivat metroaseman rullaportaisiin maanantaina työmatkaliikenteen ollessa vilkkaimmillaan kello neljän jälkeen.

– Jonot liukuportaisiin ovat useamman minuutin mittaisia. Ruuhkaa on yhä, kommentoi Helsingistä Kirkkonummelle matkaavaa työmatkalainen.

HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie kertoo, että teknisten ongelmien lisäksi yksi syy Matinkylän metroaseman ruuhkautumiseen on väärinpäin kulkevat liukuportaat.
– Ongelma on ollut, että bussiterminaalin kautta tulee paljon matkustajia ja alas liikkuvat liukuportaat ovat saapuvien näkökulmasta nyt väärään suuntaan. Junat lähtevät ylhäältä tullessa vasemman käden puolelta ja tästä syystä asemalle aiheutuu ruuhkaa.

Metroasemien rullaportaissa on tavallisesti käytössä "vasemman puoleinen liikenne", ja tämä ei nyt Matinkylässä toimi. Rullaportaiden suunnat pyritään Lähdetien mukaan vaihtamaan tämän viikon aikana.
– Muutos tehdään joku yö. Liukuportaissa olevia keskitolppia täytyy siirtää.

– Tämän olisi voinut aikaisemminkin havaita, mutta ongelma tuli esiin, kun asemalle tuli enemmän matkustajia, Lähdetie jatkaa.

Aiemmin maanantaiaamuna Länsimetron liikennöinti ruuhkautui pahasti turvalaitehäiriön vuoksi. Häiriö vaikutti metrovuoroihin erityisesti Espoon alueella.

Liikenne ruuhkautui pahoin jo aamukahdeksan aikoihin. Ihmiset pakkautuivat metroon ja moni sai seisomapaikalle heti lähtöasemalta.

HKL:n vastaavan liikenneohjaaja Markku Karin mukaan turvalaitehäiriöt ovat melko yleisiä. Laitteet on viritetty hyvin herkiksi, kommentoi Kari aikaisemmin maanantaina.

Jonot saivat matkustajat tuskastumaan ja muun muassa sosiaalinen media keräsi paljon matkustajien närkästyneitä kommentteja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tässä syy länsimetron aamukaaokseen – Matkustajat hermostuivat kunnolla8.1.2018 09.55
Kuvat: Länsimetrossa totaalinen ruuhka – "Ihan sumpussa ollaan, seisomapaikka heti lähtöasemalta"8.1.2018 08.37

Kommentit (4)

Kommentit

Kyllä on hienoa! Omalla

Kyllä on hienoa! Omalla autolla onkin ihan kiva kulkea, en taida mennä metron asiakkaaksi. Tai siis bussin ja siitä vaihdolla metroon -asiakkaaksi.

Jos ei ole ruuhkaa, metron

Jos ei ole ruuhkaa, metron portaissa pitäisi seistä oikealla ja jättää vasen puoli kiireisille. Suomalainen rakastaa sääntöjä, eikä täytä portaita parijonossa, kuten olisi tehokasta.

Koko projektissa on menty

Koko projektissa on menty perse edellä puuhun.

"Ihmiset jonottivat

"Ihmiset jonottivat rullaportaisiin useita minuuttia" Toivottavasti kriisiapua järkytykseen on ollut tarjolla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu