Vaalit

Presidentinvaalien tuore kasvo Laura Huhtasaari teki hyvän tuloksen

Laura Huhtasaari (ps.) oli presidentinvaalien ensikertalainen.

Päivi Tuovinen

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps.) sai kotikaupungissaan Porissa 11,1 prosenttia äänistä ja oli toiseksi suosituin ehdokas. Kun alustava laskenta on valmis, Sauli Niinistö on Porissakin ylivoimainen. Häntä kannatti 64,3 prosenttia äänestäjistä.

Kun liki 100 prosenttia äänistä on laskettu, Huhtasaari on kolmantena 6,9 prosentilla.

Vantaalla Huhtasaaren osuus äänistä oli 7,5 prosenttia. Espoossa Huhtasaaren osuus äänistä on 5 prosenttia, kun yli 95 prosenttia äänistä on laskettu. Kauniaisissa häntä äänesti 3 prosenttia äänioikeutetuista.

Tuusulassa Huhtasaaren äänisaalis oli 7,9 prosenttia.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps.) äänesti vaalipäivänä kotikaupungissaan Porissa Päärnäisten ja Tiilinummen äänestyspaikalla, porilainen Satakunnan Kansa kertoo. Äänestettyään hän kiirehti Helsinkiin seuraamaan vaalien lopputulosta.

38-vuotias Huhtasaari on melkoinen poliittinen komeetta, sillä hän oli edellisten presidentinvaalien aikaan kuusi vuotta sitten tavallinen porilainen erityisopettaja. Huhtasaari valittiin Porin kaupunginvaltuuston syksyllä 2012 ja kansanedustajaksi 2015.

Vuoden 2012 presidentinvaaleissa silloinen perussuomalaisten presidenttiehdokas oli Timo Soini, joka sai 9,4 prosenttia äänistä. Soinia äänesti 287 571 äänioikeutettua.

Soinin edellä olivat Sauli Niinistö (kok.), Pekka Haavisto (vihr.) ja Paavo Väyrynen (kesk.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Kansallismielisyydelle on

Kansallismielisyydelle on Euroopassa ja Suomessa nyt oikein tilaus, koska Suomen politiikka on pääosin huolen kantoa kaikista muun kaukaisen maailman ihmisistä paitsi itse Suomen kansalaisista. Suomessakin asuu ihmisiä joiden hyvinvoinnista voisi kantaa huolta.

Todella huipputulos

Todella huipputulos Huhtasaarelta ja Vantaalla varsinkin ohitti vanhojen demareiden koko kaupunkia tyrannimaisesti hallitsevan puolueen oman ehdokkaan . Enemmän ääniä sai Perus Suomalainen Laura Huhtasaari Vantaalla kuin demari Haatainen ja se on merkki ja sen avaa huikeat näkymät tulevissa eduskuntavaaleissa . Huhtasaari ei kaatunut toimittajien ja Ylen sekä muun median ilkeilyyn . Mikä huomattavampaa ja kaikkein tärkeintä että suomalainen ihminen , kuntalainen ei uskonut toimittajia eikä Yleä ei gallupeja vaan luotti Huhtasaaren sanomaan ja seisoi Vantaalla selkä suorana sen takana äänensä sille antaen .

Soili Nurminen

Eihän sitä kaikkea voi

Eihän sitä kaikkea voi toimittajien syyksi laittaa. Laura neito kaivoi valmiita vastauksia muistiinpanoistaan, mutta tuppasi vuoltamaan vika tekstiä asetettuun kysymykseen. Jos tivataan Suomen ulkopolitiikan suunnasta, niin vastauksessa pulputettiin, että halla vei marjat viime keväänä.. Kannattaa siinä sitten seistä selkä suorana ja räpytellä topakan näköisenä sanojensa takana.- Noooh, ronssia tuli ja oli silti paras ehrokas - ei kun pakastemarjaa alahuuleen. Kyä lähtee.

Helsingissä näyttäisi olevan

Helsingissä näyttäisi olevan tyytyväistä porukkaa....Äänisaalis vain 4,9% ?

Kansa on puhunut ja pulinat

Kansa on puhunut ja pulinat pois . Globaalius ja vain muun maailman kärsivien auttajiksi suomalaisten rahoilla ilmoittautuneet eivät pärjänneet näissä vaaleissa missään päin Suomea ja sekin on kansan eli äänestäjien kannanotto ja mielipide . Helsingissä demariehdokas yhdessä demareiden kanssa jäi sielläkin nuolemaan näppejään eli kansa ei tykännyt pöh-huuhaa- hötöstä sielläkään . Haavistosta tykättiin ja varsinkin kun suuntautuneet sekä Suomi kuuluu kaikille ja globaalit vihreät ovat tietenkin Haaviston takana . Huhtasaari taisi olla nuorempia ehdokkaista , todellakin kokemattomin politiikassa , mutta asia josta hän puhui sitä kannatettiin ja vain sillä on merkitystä tässä vaiheessa . Se kertoo samalla myös siitä mitä suuri joukko kansalaisia kannattaa . Huhtasaari on puolueineen varmassa nousussa ja tulevaisuutta silmälläpitäen persut ovat loistoasemissa .

Soili Nurminen

Helsinki, koko maailman

Helsinki, koko maailman sosiaalitoimisto kantasuomalaisten kustannuksella. Tätä juuri kommentillani tarkoitin. Valtaosa matuista rasittaa Helsingin taloutta suhteettoman paljon ja keiden ansiosta: vihreät, sdp, vas, rkp, femakot. Ihmettelen, että useampi ei käynyt äänestämässä Huhtasaarta. Voittajahan oli selvillä jo ennen vaaleja, mutta pikku protesti olisi ollut oikein näille hyysäreille.

Oli vanha tai nuori, niin

Oli vanha tai nuori, niin kaikki ovat samassa kisassa ilman tasoituksia. Kaikki jäivät "nuolemaan näppejään", sillä jos yksi nykäisee yli 60% kisassa, niin onhan hupaisaa kisata kuka oli kolmas Perniön kulmilla ja kuka seitsemäs Pihtiputaalla.- Joutavaa lörinää.

Näinhän se on.

Näinhän se on.

No ei todellakaan joutavaa

No ei todellakaan joutavaa vaan kaikki ne tuhannet jotka äänestivät Huhtasaarta eli halusi samoja asioita joita Huhtasaari edusti näkivät mahdollisuuden tuoda äänensä ja kantansa esille. He näkivät etteivät ole yksin , eivät ole populisteja vaan ihmisiä joita on joka puolella Suomea samaa asiaa kannattamassa ja se jos mikä on tärkeää . Tajusivathan kaikki , että Niinistö tuulee jatkamaan presidenttinä mutta nyt Huhtasaaren muutoshalukkuuden voi julkisesti jakaa ja olla samaa mieltä ja kertoa se äänestämällä . Perus Suomalaisille tällä on mahtava merkitys jatkoa silmällä pitäen ja kutsun ovat kuulleet tuhannet ja siihen vastanneet kuten kolmas sija presidenttivaaleissa Huhtasaaren loistavana tuloksena kertoo .

Soili Nurminen

Huhtasaaren vajaan 7%

Huhtasaaren vajaan 7% äänisaalista presidentinvaaleissa voi hehkuttaa vaikka kuinka. Totuus on kuitenkin se, ettei ovi hallitukseen tule persuille ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen aukenemaan koska muut puolueet eivät sen kanssa yhteistyöhön suostu. Mikäli kokoomuksen kannatus säilyy nykyisellä tasollaan ensi kevään vaaleihin asti, nousee se pääministeripuolueeksi eikä siinä hallituksessa ole "rajat kiinni-persuille" mitään sijaa. Persut voivat jatkaa tiukkaa maahanmuuttovastaista linjaansa ja olla yhden asian puolue. Se tie tarkoittaa kuitenkin ikuista oppositiossa olemista ja sieltä on vaikea asioihin oikeasti vaikuttaa.

Näillä luvuilla kokoomus

Näillä luvuilla kokoomus,vaalituloksella, voi yksin muodostaa enemmistö hallituksen ,siinä muille puolueille jää oppositioasema,presidentti Niinistö sanee hallitus ohjelman valmiiksi ja sillä siisti??

Eihän Huhtasaaren pitänyt

Eihän Huhtasaaren pitänyt pärjätä presidentinvaaleissakaan , vaan niinpä ohitti monen muun puolueen ehdokkaat kuten nähtiin . Tulevaisuus tulee näyttämään , että muutos on mahdollinen ja ihmisethän sen tekevät . Yhden asian puolueeksi heidät ovat julistaneet vain heidän kannatuksensa nousua pelkäävät . Muut tietävät , että persut ajaa suomalaisten asiaa ja Suomen etua ja siitä se kannatus saadaan koska samaa haluaa kansa . Maahanmuutossa persut ajavat järkevää ja turvapaikan sallivaa vain sitä todella tarvitseville myönteistä linjaa ja se on sekä heidän että suomalaisten etu. Voiko kansan tahdon sivuuttaa jos enemmistö tulevaisuudessa haluaa persut hallitukseen ? Ei Suomessa , mutta diktatuureissa sellainen kansan tahdon ohittaminen taitaa olla edelleen mahdollista .

Soili Nurminen

Jaa persut hallitukseen? Ei

Jaa persut hallitukseen? Ei sinne pressanvaaleilla mennä. Eikä ole ministeriainesta - kanistereita löytyy kyllä ja kun puolueesta katosivat kaikki kirjoitustaitoiset Sinisiin, niin ei hakkaraiset eikäs James Potkukelkan tapaisista ole näihin rientoihin.- Muuhun kylläkin! Persut ovat tämän päivän taistolaisia; aina perätilassa sekä nippu piikkilankaa kainalossa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu