Puheenaihe

Poliisi palautti 2 400 turvapaikanhakijaa – varoittaa laittoman maassaolon lisääntymisestä

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Poliisi palautti viime vuonna 2400 poistamispäätöksen saanutta turvapaikanhakijaa.

Palautuksia tehtiin noin sataan maahan.

Tämän lisäksi poliisi ohjasi satoja palautettavia käyttämään vapaaehtoista paluuta.

Poliisin mukaan laittomasti maassa oleskelevien määrä ei näytä kasvaneen.

Riski määrä kasvamiseen on kuitenkin olemassa, poliisi varoittaa.

Suomessa otettiin viime vuoden aikana vastaan yli 5 000 turvapaikkahakemusta. Edeltävänä vuonna niitä tuli 5650 eli lukumäärä laski.

Viime vuoden hakemuksista vajaat 2 000 oli uusintahakemuksia eli uusia hakemuksia oli vähän yli 3 000.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Suomi ei ole menetellyt ihan säällisesti" – MTV: Presidentti Halonen kritisoi hallituksen turvapaikka- ja kehitysyhteistyöpolitiikkaa21.1.2018 11.47
Turvapaikanhakijat kääntyvät Suomessa joukoittain kristityiksi – Mediat: Rippikoulu vetää väkeä Helsingissä9.10.2017 08.47

Kommentit (13)

Kommentit

Tulipa tieto yllätyksenä,

Tulipa tieto yllätyksenä, mutta hyvä kun poliisi varoittaa asiasta. Monikulttuurisuus on rikkaus ja hieno homma. Ei mulla muuta.

Perikö poliisi

Perikö poliisi "turvapaikanhakijoilta" käsittelymaksun?

Valtakunnasta on kadonnut

Valtakunnasta on kadonnut lähes 6000 turvapaikanhakijaa ( Maanalle ) kun pieru saharaan.Nyt on EU suunnittelemassa, että Suomeen pitäisi palauttaa tuhansia turvapaikan hakijoita lisää muista EU maista. No tottakait tämä valtio ottaa avosylin,riemumielin lisää kulttuurin rikastuttajaa,tänne loisimaan. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228288-sisaministeri-paula-risikko-ylella-5300-turvapaikanhakijaa-kadonnut-suomessa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005534004.html

Eikö VOKit voisi olla laivoja

Eikö VOKit voisi olla laivoja. Ne jotka saavat myönteisen päätöksen astuvat maihin. Ne jotka ei jäävät odottelemaan laivan lähtöä takaisin näiden interreilaajien kotimaihin? Lentämällä lähettäminen tuhoaa ilmakehää ja maksaa rajusti. Lisäksi käy liian helposti joka madaltaa kynnystä palata takaisin.

Eikö täällä ole varoitelleet

Eikö täällä ole varoitelleet jo 90% kansasta samasta asiasta?

Heidät on tuomittu vaeltamaan

Heidät on tuomittu vaeltamaan varjoissa, natsirasistin leima otsassaan.

Tuo määrä on alle puolet

Tuo määrä on alle puolet siitä määrästä mikä maahan tuli viime vuonna. Siten tilanne vain huononee.

Juuri näin. Tilanne on silti

Juuri näin. Tilanne on silti koko ajan vaarallisempi ja joka laivalla Tukholmasta valuu maahan muiden maiden arabitaustaisia turvapaikanhakijoita Suomeen erilaista toimeentuloa ja muita mahdollisuuksia hyödyntämään. Kannattaa vierailla lauttarannoissa ja arvioida tulijoita. Ne säikyt pälyilevät kanit liian kireissä repaleisissa farkuissaan repun kanssa ovat sitä porukkaa. Yksityinen saa profiloida näkemiään ihmisiä julkisella paikalla.

Poliisi varoittaa mutta

Poliisi varoittaa mutta siihen se sitten loppuukin. Eikö poliisi syyllisty virkavirheeseen, kun ei tehokkaasti etsi ja pidätä laittomasti maassa olevia, eli rikollisia? Oikea isänmaallinen poliisi ottaisi kaikki resurssit käyttöön, heidätkin jotka saalistavat liikenteestä sakotettavia, eli liikenteen vaarantamisen varjolla keräävät suomalaisilta turvapaikanhakijoille rahaa. Poliisinkin lopetettava kaikenlaiset kissanristiäiset ja jouto poliisien pitää käydä töihin, etsiä tehostetusti paperittomat, pidättää ja ensi tilassa siirtää Suomen rajan ulkopuolelle. Ja valvoa ettei uusia paperittomia enää pääse vapaana liikkumaan.

Peli ei ole menetetty, vaikka

Peli ei ole menetetty, vaikka saisikin kielteisen päätöksen. Suomalainen oikeusjärjestelmä tarjoaa monivuotisen valitusprosessin, jossa avuliaat juristit ovat mielellään tukeena. Sen jälkeenkin on vaihtoehtoja, joista helpoin on se, että tunnustautuu homoksi tai tulee uskoon. Voi myös mennä naimisiin myötätuntoisen ja globaalisti ajattelevan naisen kanssa. Ja lopuksi tylyin tapa, joka on jo naapurimaassamme on nähty, kun kielteisen päätöksen saanut meni Ikeaan ja tappoi ruotsalaisen. Ja monivuotinen linnatuomiohan voi olla portti siihen, että saa kansalaisuuden pitkään maassa asuneena. Ja jos kaikki pettää on aina syytä muistaa, että kirkko ja Vantaan kaupunki auttavat. Sotaveteraaneille kerätään rahaa vuosittain, mutta laittomasti maassa olevat saavat peruspalvelut ilman omavastuuta tai jonotusta.

Tuo homouden ilmeneminen on

Tuo homouden ilmeneminen on hyvä uutinen naisille ja tytöille.

Jutussa jäi se numeraalinen

Jutussa jäi se numeraalinen arvio laittomista kertomatta.

Ja lisää porsaita pääovien

Ja lisää porsaita pääovien eteen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu