Puheenaihe

Raportti paljastaa: Yli 26 000 Suomeen tulleen turvapaikanhakijan henkilöllisyys oli pimennossa

Kuvituskuva.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Suomeen tuli vuoden 2015 turvapaikkakriisin aikana yli 26 000 turvapaikanhakijaa, joiden henkilöllisyys ei ollut viranomaisten tiedossa. Tiedot käyvät ilmi Euroopan maahanmuuttoverkoston tutkijoiden joulukuussa 2017 julkaistusta EU-selvityksestä.

Suomeen tuli 2015 yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Vain joka viidennen henkilöllisyys oli viranomaisten tiedossa.

– Valtaosa turvapaikanhakijoista tulee ilman hyväksyttyjä matkustusasiakirjoja tai henkilöllisyyden todistavaa asiakirjaa, Maahanmuuttoviraston (Migri) turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertoo.

– Tarkkaa tilastoa meillä ei ole, mutta arviolta 80–90 prosentilla turvapaikkaa hakevista ei ole asiakirjoja, Repo sanoo.

Sisäministeriön entinen kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi Ylen keskusteluohjelmassa 2016, että Suomessa "tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut".

Oliko viranomaisilla tilanne niin hyvin hallinnassa kuin julkisuudessa annettiin ymmärtää?

– En lähde millään lailla kommentoimaan entisen kansliapäällikön lausuntoja, Migrin turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo sanoo.

– Osalla turvapaikanhakijoista varmistuminen henkilöllisyydestä jää pysyvästi auki. Näitä henkilöitä on maassa tälläkin hetkellä myönteisillä turvapaikkapäätöksillä, Repo sanoo.

Loppuvuodesta 2015 ja vuonna 2016 meillä katosi tai peruutti turvapaikkahakemuksensa 5 500 irakilaista.

Valtaosalla turvapaikanhakijoista ei ole käytettävissään virallisia henkilöllisyystodistuksia.

– Varsinkin Irakista ja Afganistanista tulee tällaisia henkilöitä. Somalialaisilla voi olla passi, mutta sitä ei hyväksytä EU:ssa passina, koska Somaliassa ei ole vakiintunutta hallintoa, Repo kertoo.

Osa turvapaikanhakijoista tuhoaa tai piilottaa henkilötietojaan tai esiintyy väärillä henkilötiedoilla.

– Henkilöt pyrkivät saamaan aikaan edullisen ratkaisun tai vaikeuttamaan palauttamista siltä varalta, että saavat kielteisen päätöksen, Migrin turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertoo.

Vuonna 2016 Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista joka toisen henkilöllisyys oli jo Suomen viranomaisten tiedossa, kertoo Euroopan maahanmuuttoverkoston tutkijoiden selvitys. Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtajaa Esko Repoa korkea osuus ihmetyttää.

– En ole tuollaista tilastoa nähnytkään.

– Voi olla, että henkilöt ovat tulleet ilman dokumentteja, mutta he ovat hankkineet passeja myöhemmin. Esimerkiksi irakilaiset ja afganistanilaiset ovat hankkineet passeja, Repo kertoo.

– Loppuvuodesta 2015 ja vuonna 2016 meillä katosi tai peruutti turvapaikkahakemuksensa 5 500 irakilaista. Se kertoo siitä, että heillä ei ollutkaan yhtäkkiä pelkoa asioida viranomaisten kanssa, Migrin turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo sanoo.

12 600 sai Suomen kansalaisuuden viime vuonna 

Suomeen tuli yli 32 000 turvapaikanhakijaa vuoden 2015 pakolaiskriisissä.

Vuonna 2016 turvapaikkaa haki Suomesta noin 5 600 henkilöä ja vuonna 2017 noin 5 000 henkilöä.

Turvapaikanhakijalla tarkoitetaan ulkomaalaista, joka hakee suojelua ja oleskeluoikeutta vieraasta valtiosta.

Suomen kansalaisuuden sai vuonna 2017 noin 12 600 henkilöä. Vuonna 2016 kansalaisuuksia myönnettiin noin 9 600.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kansanedustaja haluaa katkaista turvapaikanhakijoiden valituskierteen – "Kääntyminen kristityksi ei uskottavaa"4.2.2018 21.20
Poliisi palautti 2 400 turvapaikanhakijaa – varoittaa laittoman maassaolon lisääntymisestä1.2.2018 13.37
Päivi Nerg: Paperittomista voi tulla turvallisuusuhka – LM: Oikeusministeriössä valmisteilla lakiesitys, joka passittaa paperittomia vankilaan13.1.2018 12.10

Kommentit (30)

Kommentit

Tämähän me tiedettiin ja

Tämähän me tiedettiin ja siitä sanottiin. Kaikki sanojat leimattiin heti tykkänään rasisteiksi, fasisteiksi ja natseiksi. Myös impivaara -kortti vilahti.

Näin juuri ja melkein voisin

Näin juuri ja melkein voisin sanoa,ettei tiedetä vieläkään. Nehän vedättää suomen viranomaisia 6-0,kaikki mitä keksivätkään selittää,menee läpi.

Suomen harjoittama

Suomen harjoittama turvapaikkapolitiikka on maailmalla iso vitsi. Pysyvän oleskeluluvan tai turvapaikan saa kun pitää isoa ääntä, kuten hemmotellut kakarat. Eräskin sai median huomion rettelöimällä keskustassa, hän sai pysyvän oleskeluluvan ja lähti melkein niiltä sijoilta kotimaahansa lomailemaan. Kotimaa olikin äkkiä muuttunut erittäin turvallliseksi. Ja sitten meitä suomalaisia haukutaan rasisteiksi vaikka tämänkin esimerkin valossa rasisteja ovat laskelmallisesti sos turvaa hyväkseen käyttävät lahjakkuudet.

Meille valehdeltiin.

Meille valehdeltiin.

Oon niin saakutin kyllästynyt

Oon niin saakutin kyllästynyt näihin onnenonkijoihin. Tosin vielä kyllästyneempi kaikkiin sinisilmäisiin idiootteihin, jotka ei ymmärrä mitään. Katastrofi kasvaa vuosi vuodelta.

Ketkä hyötyvät tästä? Follow

Ketkä hyötyvät tästä? Follow the money. Asetelma on sama kuin oli Neuvostoliiton kohdalla. Tietenkin vasemmisto haluaa uuden alaluokan ja äänestäjiä koska ilman väestönvaihtoa se ei pääse valtaan. Toisaalta Neuvostoliittoa kannatti myös osa talouseliittiä. Sama nyt. Jokaisessa kehitysmaasta tulevassa maahanmuuttajassa on miljoonan hintalappu. Asunto, ruoka, kotoutus, ..., kaikki maksaa, Ihan sama vaikka veronmaksaja maksaa, se on liikevaihtoa se. Koska suuri osa on 17-vuotiaita heillä on elinikätilaston mukaan 50 .. 60 vuoden hyvinvointiura Suomessa edessä. Kun elämiseen Suomessa menee 20 000 € euroa vuodessa tästä tulee se miljoonan potti.

Venäjällä joka kymmenes on

Venäjällä joka kymmenes on enää ääri vasemmistolaisia... :-)

Suomessa paperiton voi asua

Suomessa paperiton voi asua vuoden , liian pitkään vailla päätöksiä . Turun terroristi oli tällainen oleskelija. Terroristi jo ka olisi pitänyt poistattaa maasta poliisin saattelemana hyvin pian tulonsa jälkeen.Olisi jäänyt syyttömät henkiin ja vammautumatta auttajat.

Ei voi olla totta, oliko mv

Ei voi olla totta, oliko mv oikeassa?

Joka viekkaudella ja

Joka viekkaudella ja vääryydellä pyrkii toiseen maahan, hänet pitäisi voida samoin perustein poistaa maasta.

12600 100% elätettävää ja

12600 100% elätettävää ja asutettavaa. Tässähän oikein naurattaa kun käy töissä.

Ja tarkemmin siis, 12600

Ja tarkemmin siis, 12600 armeija-ikäistä nuorta miestä. Nukkukaa hyvin.

Ja tämäkin tuli ullatuksena

Ja tämäkin tuli ullatuksena kelle?

Ja nyt meillä on nössö

Ja nyt meillä on nössö Mykkänen sisäministerinä. Todennäköisesti kaikki saa oleskeluluvan. Vahinko että P. ORPO ottaa kaverinsa ministereiksi eikä esim. Kari Tolvasta joka rikoskomissaarina olisi ollut pätevämpi hoitamaan sisäministerin pestiä.

Joko SE hamekankainen

Joko SE hamekankainen miespuolinen vässykkä on pidätetty kuulusteluja varten, joka OLI sisäministerinä v. 2015??!! Juuri silloin, kun Ruotsin puolelta tuli tänne Suomeen ihmis-tsunami... Myös sisäministeriön kansliapäällikkö (se hapannaama) on pidätettävä!!! Siis joka silloin oli niin kaikkitietävä. Suomen päättääjät (MATU-asioista päättävät) ovat joko umpi-hulluja tai sitten he tienaavat näillä MATUilla helvetisti rahaa...

Olet oikeassa. Petteri Orpon

Olet oikeassa. Petteri Orpon asianajajapuolison Nina Orpo-Kanniaisen tulot räjähtivät ylöspäin 2016 mooooninkertaisiksi. Mitä ne ovatkaan 2017? Niinpä asian piilottamiseksi rouvan piti vaihtaa "eri yritykseen" ja toimiala muutettiin harhaanjohtavaksi "neuvonnaksi". Googlella löytyy aika hyvin tuosta kusetuksesta tietoa. Kolmas perustajaosakas pelästyi ja jätti yhteistyön Orpo-Kanniaisen kanssa. Kertoo jotakin ymmärtäville...

Amerikassa ovat

Amerikassa ovat Eurooppalaiset jäännet pian vähemmistöksi vuonna -65 tulleen maahanmuuttosopimuksen takia. Ei mennyt kun 50 vuotta ja Eurooppalaiset ovat enää 58% väestöstä. Sama tulee tapahtumaan joka EU maassa jos asiat etenee kuten on suunniteltu. Miksi suomalaiset vihaavat omaa kulttuurian ja kansaansa niin paljon että haluavat nähdä sen tuhoutuvan? Luulisi että tulevien sukupolvien hyvinvointi kiinnostaisi edes niitä joilla on lapsia mutta ei kai sitten.

Pelottavaa!

Pelottavaa! Annetaan jäädä vaikka ei mitään tietoa kuka henkilö edes on. Kuinka sekaisin päättäjät täällä ovat ja kuinka ***** sekaisin ovat he jotka palautuksia vastustavat?!?

Tässä joukossa on osa siitä

Tässä joukossa on osa siitä kymmenien tuhansien irakilaisvankien joukkioista, mikä joukko päästettiin vankiloista ulos Irakin sodan alkuvaiheessa. Ja samat valehenkilöllisyyksillä olevat saavat pyörittää edelleen valituskierteitään täällä ja nostaa koko ajan toimeentulon varmistavat tuet. Voi vi--u!

Isis kuuluvia on suuri määrä

Isis kuuluvia on suuri määrä näistä.Suomi on täysin pilalla ja erittäin turvaton paikka tästä johtuen . Minulla on ollut mahdollisuus seurata näitä ihmisiä läheltä ja selvästi näkyy että eivät ole henkisesti kunnossa vaan ravaavat ympäriinsä kuin amfetamiinin käyttäjät.

Tässäkin ketjussa paistaa

Tässäkin ketjussa paistaa selvästi läpi se, että osalla on foliohattu valahtanut aivan liian syvälle päähän ja toista osaa taas harmittaa se, ettei aikanaan tajunnut lähteä mukaan bisnekseen. Ja tottakai joukkoon mahtuu myös muutama rajakki... Jos tämänkin jengin energia käytettäisiin oikeisiin ongelmiin, kuten jatkuvasti kasvavaan huumeongelmaan ja nuorten syrjäytymiseen voisi tästä maasta tulla paljon parempi paikka.

Tänne kirjoittavat

Tänne kirjoittavat foolihatulla tai ilman ovat asemassa ettei heillä juurikaan ole muuta vaikutusmahdollisuutta kuin ilmaista asioista mielipiteensä ja onneksi sen voi vielä tehdä . Toista olisi jos päättäjät sallisivat käyttää edes osa rahasta ja energiasta joka käytetään/ohjataan noihin turvapaikanhakijoiden uusiin ja taas uusiin , uusilla kaapista ulos, joko uskonnon tai suuntauksen perusteella tehtailuihin hakemuksiin ja niiden käsittelyihin ja muihin heidän asioihinsa ja niiden selvittämiseen , rikostensa tutkimisiin , vankilatuomioihin , elättämiseen , maasta karkottamiseen lahjarahan kanssa yksityiskoneilla useamman poliisimiehen saattaessa ja hoh hoijaa en vain jaksa luetella kaikkea . Siis vaikka osa noista käytettävistä rahoista edes kohdennettaisiin suomalaisiin nuoriin huumeen käyttäjiin tai syrjäytymisvaarassa oleviin tai jo syrjäytyneisiin niin voisi tästä maasta tulla , eikä vain voisi vaan tulisi monessakin mielessä paljon parempi paikka . Ei taida onnistua koska joillakin päättäjillä on unelma , se ei vain kohdistu suomalaiseen syrjäytyneeseen , työttömään , vanhukseen , sairaaseen, vammaiseen lapsen , erityslapseen , huumeen orjaksi joutuneeseen nuoreen ja taaskin luettelo loputon joiden unelma paremmasta elämästä ei ole päättäjiemme kärkihakkeena . Ei ole siten, että ongelmiin panostettaisiin sillä intensiteetillä mitä on pakolaisiin kohdistettu jo monta vuosikymmentä vaikka tulokset ovat käytetyn rahan (kymmeniä, kymmeniä miljoonia) ja energian suhteen toivottoman vähäiset ellei jopa olemattomat .

Soili Nurminen

Vanhus asui

Vanhus asui kaksikerroksisessa vuokra-asunnossa. Yläkerran asunto remontoitiin hienoksi. Siihen muutti lähi- idästä pakolaisia. Nämä pakolaiset metelöivät yöllä ja viettivät Ramadania niin että sydänvika inen vanhus ei saanut nukuttua yöllä . Heittelivät kiviä ja tupakantumppeja vanhuksen Perennapenkkiin. Kun isännöitsijälle ilmoitettiin yörauhan rikkomisesta ja häiriöistä; isännöitsijä vastasi että asunto pitäisi olla tyhjillään. Edes isännöitsijä ei ollut tietoinen hämäräperäisestä pakolaisten asumisesta vuokra-asunnossa. Välillä pakolaisperhe riiteli ja tappeli . Tyttöjä komennettiin kovalla kurilla mutta pojat saivat tehdä mitä lystäsivät koska kulttuuriin kuuluu että äiti ei saa komentaa poikapuolisia lapsia, naisen asema on huonompi miestä. Muslimien kasvatustyyliä. Lopulta , pakolaisperhe tultiin hakemaan pois asukasta kiusaamasta . Poliisit kävivät hakemassa miehen ja perhekin poistui asunnosta. Ei ainakaan tätä vanhusta rikastuttanut tämä maahanmuutto.

Tämä seuraava vaikuttaa ihan

Tämä seuraava vaikuttaa ihan asialliselta: https://mvlehti.net/2018/01/19/muslimin-terveiset-presidentti-niinistolle/

Esimerkillistä toimintaa

Esimerkillistä toimintaa päättäjiltä? Nostetaan esille työttömyysturva ja kansa ei tiedä maahanmuuttajista, eikä EU "suhmuroinnista" mitään, mikä on päätösten tilanne sillä "rintamalla" ja mitä päätöksiä tehdään kansan tietämättä?

Ollaan tyhmä kansa. Tarvitaan

Ollaan tyhmä kansa. Tarvitaan uusi Karpo telkkariin ja Putin poistamaan homostelu.

Jokainen näistä

Jokainen näistä "paperittomista" on tietoisesti salannut oikean henkilöllisyytensä. Miksi, sen tietävät nuo muuna henkilönä esiintyvät vain itse kukin. Suomessa näille on kyllä annettu mm. muuntoajokortteja ilmeisesti tuhansia. Tiedustellessani yksityishenkilönä irakilaisille annettujen muuntoajokorttien määrää v. 2015-2017 Trafista, vastauksena annettiin; Mitä te sillä tiedolla Teette? En tiennytkään, että noin tavallinen asia onkin jollakin tavalla salassa pidettävää tietoa. Toivottavasti vakuutusyhtiöille annetaan paremmin tietoa.

Muistaakseni reilu 5 %

Muistaakseni reilu 5 % espoolaisista äänesti Lauraa presidentinvaaleissa. Tuosta voi vetää sen johtopäätöksen, että 95 % äänioikeutetuista espoolaisista haluaa noita valehtelijoita tänne elätettäviksi.

Tulevissa eduskuntavaaleissa

Tulevissa eduskuntavaaleissa persut ja mahdollisesti jopa siniset tulevat saamaan ääniä mikäli ilmoittavat vastustavansa Mykkäsen utopioita kiintiöpaikolaisten määrän rajusta kasvattamisesta ja samalla vastustavat ylipäätään turvapaikkapolitiikkaa sellaisena kuin se nyt Suomessa toteutetaan . Suomessa on nyt tuhansia ihmisiä väärennetyillä tiedoilla saaduilla ja viranomaisen myöntämillä henkilöpapereille, passeilla , pankki-ja kela tunnuksilla sekä ajo-ja muilla korteilla . Velka tilanteessa saattaa tulla ongelmia kun henkilö jolle lainoja on myönnetty ei olekaan se joka rahat saanut ja käyttänyt . Jääkö lainan antaja/velaksi tuotteen myynyt nuolemaan näppejään ja kärsii vahingon omasta pussistaan ? Sama ongelma monessa muussa tilanteessa . Ihmeteltävää on miten Suomen viranomaiset ovat sallineet tämän ? Vastuuta ongelman syntymisestä ei toki langeteta kenellekään koska viranomainen ei Suomessa tunnetusti vastaa yleensä yhtään mistään vahingosta jonka aiheuttaa toimillaan .

Soili Nurminen

Olen edelleen sitä mieltä,

Olen edelleen sitä mieltä, että mm. ministerit: orpo, sipilä, risikko, mykkänen, soini + nämä muut vihervasemmistolaiset päättäjät, niin heidät on saatettava edesvastuuseen tekosistaan ja sanomisistaan. Ja nyt on kyseessä nämä kunniakansalaiset (afrikasta ja lähi-idästä), joita tuo em. "hamekanakainen" päästään seonnut poppoo nostaa jalustalle, ja samaan aikaan he kiusaavat kantaväestöä erilaisilla veronkorotuksilla yms. , unohtamatta vihapuhetta. Miten nuo ministerit uskaltavat enää liikkua kansan parissa??? No, turvamiehet heillä on kait 24/7....

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu