Puheenaihe

Sisäministeri Mykkänen muistutti Espoon valtuustoa maahanmuuton realismista: "Jo nyt viidennes ekaluokkalaisista maahanmuuttajia"

Valtuusto hyväksyi kaupungin kotouttamisohjelman monipolvisen keskustelun jälkeen. Pelkästään Simo Grönroos (ps., puhujapöntössä) teki ohjelmaan 14 muutos- tai poistoesitystä.

Arkistokuva/Päivi Tuovinen

Valtuusto hyväksyi hetki sitten maahanmuuttajien onnistuneeseen kotouttamiseen Espoossa tähtäävän ohjelman vuosille 2018–2021.

Perussuomalaisten masinoimien muutosesitysten siivittämän keskustelun jälkeen kotouttamisohjelma hyväksyttiin äänestysruletin päätteeksi lähes muutoksitta.

Pelkästään Simo Grönroos (ps.) teki kotouttamisohjelmaesitykseen 14 poisto- tai muutosvaatimusta. Ne kaikki kaatuivat äänestyksissä murskaluvuin. Yhtä huonosti kävi varavaltuutettu Henna Kajavan (ps.) muutos- ja lisäysesityksille.

– Kotouttamisen ongelmien torjumiseen (kokouttamisohjelmassa) esitetyt keinot ovat yksinkertaisesti vääriä, tylytti Grönroos.

Tuore sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) muistutti valtuustokollegoilleen, että jo nyt viidennes ekaluokkalaisista lapsista on Espoossa maahanmuuttajataustaisia.

– Parin vuosikymmenen kuluttua jo kolmanneksella työikäisistä espoolaisista on maahanmuuttajatausta. Onnistuneessa kotouttamisessa on siis kyse erittäin tärkeästä ydinasiasta Espoon kehitykselle, Mykkänen painotti.

Kieli- ja maahanmuuttokriitikoille Mykkänen viittasi Espoon historiaan: "Olisiko enemmistönä olleiden ruotsinkielisten pitänyt 1940 -luvulla estää Espoon muuttumisen suomenkieliseksi? "

Rkp:n Bo Lönnqvist esitti, että ohjelmaa täydennetään tavoitteella lisätä vieraskielisten mahdollisuuksi osallistua Espoon ruotsinkielisen sivistystoimen palveluihin. Ehdotus hyväksyttiin äänin 64–6.

Ohjelmaan on tavoitteiksi kirjattu muun muassa kaikille espoolaisnuorille yhdenvertainen alku opiskeluun ja toisen asteen koulutuksessa samat lähtökohdat jatko-opintoihin.

Maahanmuuttajien työttömyysaste halutaan laskea lähelle kantaväestön työttömyysastetta. Tavoitteena on myös jo ennalta ehkäistä maahanmuuttajien asunnottomuutta. Espoon kaupungin omassa rekrytoinnissa pyritään huomioimaan kaupungin muuttuva väestörakenne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (17)

Kommentit

Noin yleisellä tasolla

<p>Noin yleisellä tasolla tällähän ei ole mitään tekemeistä rannikkoruotsalaisen Espoon kanssa. Onneksi.<br /> <br /> Sen sijaan sitä enemmän sen tosiasian kanssa, että Espoossa asuu merkittävä määrä eri kieltä puhuvia, monesta maasta tänne joko kokonaan asumaan tulleita tai työssä olevie perheitä. Koska kaupunki on siunattu näillä ihmsillä on siis vastattava huutoon ja järjestettävä oppimismahdollisuudet vähintäänkin kaikille lapsille. Tavoitteet joista haettiin ovat hyviä ja realistisia. Ei tarvita yhtään ainutta valtuutettua (vaikka niitäkin näköjään on - tosin vain yhdessä "puolueessa") mussutamaan vastaan.<br /> <br /> Ne espoolaiset, jotka pelkäävät eri kieltä äidinkielenään puhuvia ihmisiä voivat toki muuttaa muualle. Maassa on kyllä runsaasti tilaa teillekin.</p>

Esa Kivivuori
valokuvaaja ARPS

ensimmäisen vuoden voisi

ensimmäisen vuoden voisi opettaa ihan vaan käyttäytymistapoja

vieriväkivi: Kommenttisi ei

vieriväkivi: Kommenttisi ei ole isänmaallinen. Tarkoittaako "vieriväkivi" että: Ne asukkaat jotka eivät saa työtä tai asuntoa, tai sairaat ja vanhukset jotka eivät saa hoitoa, pitäisi muuttaa pois Espoosta. He ovat ikänsä asuneet Espoossa rakentaneet Espoon tähän kukoistukseen. Maahanmuutto pitäisi olla hallittua, 2015 maahantulioita oli 32 476, se on Suomen kokoiselle maalle liiansuuri määrä. Onneksi ”vieriväkivi” ei valitse valtuustoa sen valitsee espoolaiset (Espoossa asuu 270 000  asukasta). Itse en ole äänestänyt ko valtuutettuja joita ”vieriväkivi” solvaa.

Tuore sisäministeri Kai

Tuore sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ON syytä lähettää joko Somaliaan tai Afrikkaan, koska SE niin rakastaa MATUja!!!! Kenellä jää ikävä tätä EPÄ-Isänmaallista ministeriä???

Ministeri varmaan puhuu

Ministeri varmaan puhuu yleisesti maahanmuuttajataustaisista, ts. henkilö on voinut syntyä Suomessa ulkomaalaisille vanhemmille, puhua täydellistä suomea yms. Eli 2. tai 3. sukupolven maahanmuuttajataustaisista. Ei mitään "uusia tulijoita" ole millään tuon viidenneksen vertaa. Siinä olisikin hyvä tilastojen siivoamisen paikka - miksi kansalaisista pitää eritellä ne, joilla on erimaalaiset tai -näköiset vanhemmat? 2. polven mamut eivät edes tarvitse mitään erityisjärjestelyjä koulussa, työkkärissä tai missään muuallakaan. 1. polvestakin fiksuimmat kyllä oppivat kielen ja pärjäävät. Niinhän jokainen ihminen joutuu pärjäämään, ei maahanmuuttajuus tee aikuisesta paapottavaa pikkulasta.

Ongelma on se että robotit

Ongelma on se että robotit tekee kohta varsinkin nämä maahanmuuttajien työt. niin erittäin lyhytnäköistä kallista politiikka tämä rajat auki .

Kummallista, miten nämä

Kummallista, miten nämä suunsoittajat aina pitävät isänmaallisuutta ja vähemmistöjen oikeuksien puolustamista jotenkin ääripäinä.

Onko edelleen niin, että

Onko edelleen niin, että veronmaksajat kustantavat joka ikiselle entiselle kieliryhmälle äidinkielen opetuksen? Miten tämä edistää kotoutumista? Ja mitä se ylipäänsä hyödyttää? Espoon itäisellä naapurilla on yli 30 v kokemus eräistä itäafrikkalaisista maista muuttaneille (joista suurin osa hyväksyttiin tuosta noin vain humanistisilla perusteilla; taustalla senaikaiset demaripresidentin linjaukset). Eivät ole juuri työllistyneet tähän päivään mennessä. Naiset ovat kotona ja tekevät ison lauman lapsia, miehet asuvat eri osoitteissa, joten yksinhuoltajan status äidillä jne. Ja veronmaksajat elättävät. Tuo itänaapurihan myös suosii muuttajia työnotossa. Sitä kutsutaan hienosti positiiviseksi syrjinnäksi. Ei siis ihme, että muut työnhakijat katkeroituvat. Tai sitten muuttajille räätälöidään erilaisia vain heille ’sopivia’ tyhjänpäiväisiä koordinaattorin ym. virkoja, joissa ei juuri tarvitse töitä tehdä, kunhan nostaa palkkaa.

Minkä vuoksi kokoomus haluaa

Minkä vuoksi kokoomus haluaa vaihtaa suomalaiset Espoossa somaleihin ja arabeihin? Tämän tien päässä tuskin on kovin kukoistava kaupunki. Suomalaiset ovat jonkin verran kuitenkin uhranneet itsenäisyytensä eteen ja nyt se sitten annetaan hopeatarjottimella pois ja vielä maksetaan kulut päälle. No, jos on näin tyhmä kansa niin ansaitseekin tulla vaihdetuksi pois.

Kokoomusministeri avasi ensin

Kokoomusministeri avasi ensin kaikille halukkaille rajat auki, tervetuloa. Ja toinen ministeri jatkaa että nyt kun näitä tänne tuli niin maksakaa kulut. Kaupunginhallitus- ja valtuusto ei uskalla sanoa yhtään poikkipuolista sanaakaan koska heti lyödään rasistileima koko kaupunkiin ja anarkistit alkaa polttamaan autoja. Että hyväksytään nyt vain hys hys hiljaa kaikki niin maailma pelastuu ja kaikilla on hyvä mieli. Kustannuksista viis koska kansa maksaa. Aivan, todellakin niin hölmöläisten touhua kuin olla ja vaan voi. Se on kyllä kiitos ja näkemiin Suomalaiselle identiteetille.

Mykkänen muistuttaa kansaa

Mykkänen muistuttaa kansaa siitä, että luonnolakeja ei voi muuttaa, niihin pitää sopeutua.

Tämä Mykkäsen lausahdus

Tämä Mykkäsen lausahdus "Olisiko enemmistönä olleiden ruotsinkielisten pitänyt 1940 -luvulla estää Espoon muuttumisen suomenkieliseksi?" on kyllä paremman luokan poliittista satiiria. Mitenköhän tulevat vallanpitäjät, imaamit ja klaanipäälliköt, pitävät Mykkäsen demokratia- ja ihmisoikeushassuttelusta kun jo nyt Espoon keskus. Sello yms. ovat ajautuneet sekalaisten ulkomaalaisjengien temmellyskentäksi.

Vuonna 1908 Espoossa

Vuonna 1908 Espoossa suomenkielinen koulu saarrettiin piikkilangalla että lapset eivät pääsisi kouluun koska viitteitä tänne ei oikein voi liittää, googlatkaa sukututkijan loppuvuosi piikkilangalla

No johan taas. Tulipahan

No johan taas. Tulipahan selväksi mitä puoluetta en (enää) äänestä. Miettikää nyt muutkin tämä asia ennen eduskuntavaaleja.

Mykkänen on sotkenut täysin

Mykkänen on sotkenut täysin eri asiat keskenään, mutta poliitikoilta lienee vaikea odottaa rehellisyyttä. Milloin Afrikan väestöstä on tullut suomalaista, kuten suomen- ja ruotsinkielisistä suomalaisista, jotka myös elättävät itsensä.

Suomen väestönkasvun rakenne

Suomen väestönkasvun rakenne on kestämättömällä pohjalla Mitä se tarkoittaa ? Se tarkoittaa sitä että Suomea rakennetaan väestönkasvulle joka on lähes täysin ulkomaalaisperäistä ja joka ei koskaan tule maksamaan omia kulujaan saati sopeutumaan maan tavoille. (Suomen nykymuotoinen maahanmuutto ei ole työperäistä, tämä on ensisijaisen oleellista ymmärtää. Siten ymmärtää myös mahdottomuuden joka maahanmuuttoon liittyy ja miksi sitä vahvasti kritisoidaan) Näin siis kun puhutaan kokonaisuudesta, isosta kuvasta. Hyvät yksilöt eivät pelasta huonoa kokonaisuutta. Toisin sanoen tieten tahtoen rakennamme maata velkarahalla ihmisille joiden elättämiseen tarvitsemme lisää velanottoa tai nykyisen hyvinvointiyhteiskuntarakenteiden alasajoa tai totaalista purkamista. Miksi näin toimitaan, sille ei ole mitään järkiperäistä syytä eikä selitystä. Totuudenkieltäjiä .. se tunnetusti ei johda mihinkään hyvään. *** Espoossa jossa itse vaikutan on väestönkasvu luokkaa 5000 henkeä vuodessa josta ulkomaalaisten osuus oli vuonna 2016 81%. Suurimpien maahanmuuttajaryhmien työllisyysprosentit ovat todella surullista luettavaa, suurella osalla huitelee 20%:n hujakoilla. Tovi sitten Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä totesi tämän hyvin selkeästi Espoon valtuustolle mutta se ei näy yhdenkään muun puolueen toiminnassa kuin perussuomalaisten. Meille asiaa ei toki tarvinnut kertoakaan, mehän sitä olemme vuodesta toiseen yrittäneet tolkuttaa muille. Kaupunki painii jatkuvien talousongelmien ja tehostamisohjelmien kanssa, lautakunnissa ja kaupunginvaltuustossa talousongelmat ovat arkea. Ei ole ollut tolkulle sijaa, eikä näytä olevan valitettavasti vieläkään. Ongelmien syihin ei vain tartuta, antaa vaan homekoulujen kukkia ja vanhukset pärjätköön sängyissään yhdellä vaipalla päivässä. Surullista mutta totta. Otetaan esimerkki, karu surullinen reaalinen esimerkki : Maahanmuuttajaperhe jonka vanhemmat eivät käy töissä ja lapsia on kolme jotka luonnollisesti ovat päiväkodissa koska ”varhaiskasvatus”. Tämä yksi perhe aiheuttaa yhteiskunnalle kulut joiden eteen noin 15 keskituloista suomalaista käy vuoden töissä ja joiden kaikki valtion verotulot menevät tämän yhden perheen elättämiseen. Yhden maahanmuuttajaperheen elättämiseen siis tarvitaan 15:sta keskituloisen suomalaisen työpanos vuoden verran. Yksi viimeisimpiä päivittelyjä aiheeseen liittyen oli ulkomaankauppaministeri Kai Mykkäsen arvostelu perussuomalaisia kohtaan kehitysyhteistyömäärärahojen leikkauksista sivutessaan aihetta puhuessaan Suomen myöntämästä (Kai Mykkäsen myöntämästä) humanitaarisesta apupaketista arvoltaan 60000000€ jolla autetaan 200000:tta ihmistä. Espoossa vajaan parinsadan turvapaikanhakijalapsen koulunkäynti maksoi vuonna 2016 3,2 milj. € jolla olisi siis Mykkäsen mukaan autettu lähes 10000:tta ihmistä muualla maailmassa. Tästä tullaan siihen erittäin oleelliseen asiaan että apu pitää viedä sinne missä ihmiset apua tarvitsevat eikä tuottaa ihmisiä tänne jossa kustannukset ovat tähtitieteellisen korkeita samalla tulijoiden tuottaessa roppakaupalla kerrannaisongelmia yhteiskuntaan. https://blogit.perussuomalaiset.fi/toni-seppnen/suomen-vaestonkasvun-rakenne-on-kestamattomalla-pohjalla/

Maahanmuuttajien, jotka

Maahanmuuttajien, jotka nykyisellään ovat pääsääntöisesti turvapaikanhakijoita, työllistymisprosentti on järkyttävän alhainen. Se on fakta meillä ja muissakin maissa. On lapsellista kuvitella että Suomessa tämä asia saataisiin paremmalle tolalle kun se ei ole onnistunut muuallakaan. Tämä tietää veroasteen jyrkkää nostoa työssäkäyviltä ja palveluiden karsimista kantaväestöltä, jotta mamujen kulut saadaan katettua. Lyhytnäköistä politiikkaa joka karkoittaa pian Espoosta ne jotka veroja maksavat. Mamuja kannattaisi edes sijoittaa kuihtuviin maalaiskuntiin, niin olisi edes jotain hyötyä kun paikkakunnat kuolevat väestön vanhetessa. Nykyinen pääkaupunkiseudulle asuttaminen aiheuttaa vain ongelmia ja ghettojen syntymistä. Mamuille maksettavat tuet voisi sitoa vain tietyillä harvaan asutuilla paikkakunnilla maksettaviksi. Saataisiin niihinkim työllisyyttä kun heidän laajat palvelunsa siirrettäisiin näille paokkakunnille..kaikki ne tulkit, avustajat ja sosiaalikoordinaattorit, joiden palveluiya kantaväestö ei käytä eikä saisi vaikka haluaisikin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu