Puheenaihe

Suomalaisperheen toimeentulotuen määrä hätkäyttää – Tulisitko sinä toimeen: 220 e/kk?

Suomalaisperhe sai viime vuonna toimeentulotukea keskimäärin 220 euroa kuukaudessa.

Sauvo Jylhä / Arkisto

Kela maksoi viime vuonna tänään kertomiensa tietojen mukaan erilaisia sosiaaliturvaetuuksia yhteensä 14,8 miljardia euroja. Tämä määrä on noin 3,5 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna.

Viime vuoden alussa koettiin suomalaisessa sosiaaliturvassa suuri muutos, kun perustoimeentulotuki siirtyi Kelan hoidettavaksi. Perustoimeentulotukea maksettiin vuonna 2017 yhteensä 722 miljoonaa euroa.

Tukea maksettiin vuoden aikana 277 316 perheelle, ja tuen saajia oli 402 564 henkilöä. Tämä merkitsee sitä, että yksi perhe sai perustoimeentulotukea keskimäärin hieman yli 2 600 euroa vuodessa – kuukautta kohden tämä tekee noin 220 euroa.

Muita uusia etuuksia vuonna 2017 olivat muun muassa huhtikuun alusta voimaan tullut perhevapaakorvaus, jolla työnantajille maksetaan kertakorvaus vanhemmuudesta johtuvista perhevapaakustannuksista, sekä kesäkuussa voimaan tullut eläketuki. Eläketuen avulla turvataan sen piiriin kuuluvien henkilöiden toimeentuloa ennen heidän siirtymistään vanhuuseläkkeelle.

Perhevapaakorvausta maksettiin vuoden aikana 15,7 miljoonaa euroa ja eläketukea 17,1 miljoonaa euroa.

Yli neljännes Kelan etuusmenoista kului sairausvakuutuskorvauksiin. Näitä korvauksia maksettiin viime vuonna kaikkiaan lähes neljä miljardia euroa. Se on 2,4 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016. Suurimman osuuden muodostivat sairaanhoitokorvaukset, joita maksettiin vuoden aikana 3,8 miljoonalle henkilölle yhteensä 1,8 miljardia euroa.

Valtaosa sairaanhoitokorvauksista oli lääkekorvauksia. Määrä on hieman pienempi kuin edellisvuonna. Samoin korvaukset yksityislääkärin palkkioista, yksityisestä hammashoidosta sekä yksityisestä tutkimuksesta ja hoidosta vähenivät edellisvuoteen verrattuna. Se johtuu sairaanhoitokorvauksiin viime vuosina kohdistetuista säästöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (14)

Kommentit

En tulisi toimeen.

En tulisi toimeen. Vaikuttaa siltä, että KELA ym systeemit olisi aika purkaa. Nyt hyöty on lähinnä siinä, että valtavilla verorahoilla maksetaan palkkaa hurjalle joukolle virkailijoita, jotka sitten kyykyttävät sattumanvaraisia avuntarvitsijoita. Paremmin raha tulisi hyödyksi jos samat verorahat jaettaisiin tasan niille, jotka sitä haluavat. Mukaanlukien nuo virkailijat. Hirvätä haaskausta! Sairasta.

Toimeentulotuki. tulee

Toimeentulotuki. tulee työttömyyskorvauksen ja asumistuen päälle. Käytännön summa on yli tonnin yksinasuvallekin.

Paremmin työttömille jää

Paremmin työttömille jää rahaa kun osa-aika duunareille. Mutta sehän on sitä suomalaista tasa-arvoa että muut tekee töitä ja muut taas makaa kotona ja itkee koska ei ole tarpeeksi ilmaista rahaa.

Sehän on tarpeen mukaan, se

Sehän on tarpeen mukaan, se kuka saa 200 niin hänellä on jotain tuloja silloin jotka vähentää toimeentulotuen perusosaa. Perusosa on 491,21 euroa, sen lisäksi maksetaan asumiskulut ja muut pakolliset kulut. Alla on esimerkki perhe jossa on isä, äiti ja kaksi lasta. Vuokra 800 + muita normaaleja kuluja: Perustoimeentulotuki 2 774,42 e/kk ihan kelan sivuilta laskettuna. (itse en tunne perhe kuluja kovin hyvin että tuo on varmaan vähän alakanttiin vielä) Että ei tuossa nyt ihan kerjuulle tarvii lähtee, pärjäilee varmasti. Työtä tekemällä voi tuplata nuo tulot.

Työnantaja ei palkkaa tasa

Työnantaja ei palkkaa tasa-arvo mielessä. Kyllä työhön palkataan ihan omista tarpeista teetättää työtä. Huonosti on duunari työnantajan palkkalistoilla asiansahoitanut jos jää vähemmän käteen kuin työttömällä. Työttömyyskorvaus on EUn mielestä liian pieni elämiseen Suomessa. Viisisataa euroa kuukaudessa . Ja näitä kadehditaan ; se on oikeiston tavoite, köyhät kadehtikoon toisiaan . Huomio pois muusta politiikasta....hajoita jahallitse.

Täytyy muistaa, että tämä

Täytyy muistaa, että tämä reilu 200 on keskiarvo. On siis "suomalaisia" jotka saavat tuhansia ja suomalaisia, jotka saavat kymppejä.

ei ole kokemusta

ei ole kokemusta toimeentulotuen saannista , hakemisesta . Voiko kyseessä olla 2700 euron kuukausi summista? Työttömyysturvaa suurempi tuki? Nelihenkiselle perheelle? Jos ajattelee että molemmat vanhemmat kävisivät matalapalkkatöissä,, tulot kahden aikuisen palkasta yltäisivät samaan kuin toimeentulotuki? Asiantuntijat ja insinöörit ansaitsevat työstään tuplasti toimeentulotuen verran. Maksavat myösveroa tuplasti enemmän kuin matalapalkkatyöstä. Kannustin työhön vain palkan ylittäessä kolmetuhatta euroa kuukaudessa. Sadan euron Ylitöistä asiantuntija maksaa verottajalle 40 euroa . Ylitöiden tekeminenkään ei kannusta työhön.

Itse tulen toimeen tänä

Itse tulen toimeen tänä vuonna 5000euron vuosituloilla en ole oikeutettu mihinkään tukeen koska olen yrittäjä ja mulla on vaimo töissä.

Neuvo:Mene töihin

Neuvo:Mene töihin

Mene naimisiin rikkaan miehen

Mene naimisiin rikkaan miehen/naisen kanssa.

Rane olen töissä joka päivä

Rane olen töissä joka päivä mutta kuin ei kuljetusliike tuota sen enemmän odotan parempia aikoja.Yrittäjä on aina optimisti ja 40 vuoden yritysuran jälkeen ei löydy töitä että silleen 60 vuotta on jo mittarissa.Onneksi sentään nämä Viron bisnekset tuottaa mutta en ota ulos liksoja ennen kuin eläke koittaa ja sitten vasta veronmaksutkin. Viro on yrittäjän pelastus toisin kuin verohullu Suomi..

ota tosta mallia https://www

ota tosta mallia https://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/615359-varustelekan-pomo-sanoo-suorat-sanat-veroista-napisijoille-paslla-bisnesidealla-ei

Köyhille palveluiden

Köyhille palveluiden tarjoaminen on pas*ka liikeidea, köyhillä kun ei ole varaa maksaa, jos tuotteen tai palvelun hinnassa 90% on ilmaa.

En ota mallia pojankloppista

En ota mallia pojankloppista joka loppupeleissä epäonnistuu pahasti. Jos yrittäminen olisi noin helppoa niin kännykkä Nokia ei olisi kaatunut ja samat johtajat olisi perustanut uusia satutarina Nokioita joka puolelle mutta ei tapahtunut.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu