Puheenaihe

Tuleeko hallitus pienituloisten avuksi? – "Korjatkaa lapsiperheille tehdyt virheet"

Petteri Orpo, Juha Sipilä ja Sampo Terho pitivät kehysriihen tiedotustilaisuuden tiistaina pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia

Hallitus kokoontui tiistaina Kesärantaan neuvottelemaan kehysriihessä julkisen talouden budjettiraameista. Päätökset vaikuttavat jokaisen suomalaisen elämään. Tärkeimmiksi asioiksi nousivat työllisyys sekä eriarvoisuuden torjunta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) haluaa ratkaista ongelman, joka syntyy, kun avoimiin työpaikkoihin ei löydy osaavaa työvoimaa. Sipilän mukaan nopea lääke siihen on muuntokoulutus, jossa vanha osaaminen päivitetään uusiin vaatimuksiin.

Hallitukselta odotetaan myös parannuksia työttömien aktiivimalliin. Hallitus miettii, voisiko aktiivimallin kriteerit täyttäviä koulutusmahdollisuuksia lisätä. Yksi Sipilän ehdotus on ollut netin kautta tehtävä koulutus.

Eriarvoisuuden vähentämiseksi hallituksessa on pohdittu keinoja muun muassa asunnottomien ja ylivelkaantuneiden elämäntilanteiden helpottamiseen.

Suurimman oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on vaatinut aktiivimallin kuoppaamista.

– Aktiivimalli on leikkaus työttömyysturvaan 100 000 työttömälle ja se leikkaa ostovoimaa yli 11 miljoonalla, Rinne sanoi Ylelle.

– Korjatkaa ne virheet jotka on tehty, kun on leikattu lapsiperheiden ja työttömien etuja. Nostakaa oppivelvollisuusikä 18 vuoteen, että yksikään nuori ei putoa järjestelmän ulkopuolelle, Rinne sanoi Ylen haastattelussa.

Kehysriihen tuloksista kerrotaan keskiviikkona, kun hallitus saa neuvottelut päätökseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

Sipilä on olevinaan

Sipilä on olevinaan uskovainen mutta silti köyhä on sille kirosana, eikä ole niin isoa ruoskaa joka olisi liian iso.

Totta on, että köyhyys ei ole

Totta on, että köyhyys ei ole kunniakasta ja mitenkään tavoiteltavaa. Siitä ei eroon päästä ainakaan sillä että odotetaan rikkaiden ja yhteiskunnan korjaavan puutteen. Jotkut tuntuvat luulevan, että hyvin vointi kuuluu kaikille kuin Manulle illallinen tekipä sen eteen mitään tai oli tekemättä. On itse petosta luulla minkään hallituksen ja Sipilän pystyvän kenenkään yksittäisen ihmisen asemaa parantaa. Pelkällä jakamisella saadaan jaettua vain pelkkää kurjuutta, se on nähtävissä maissa joissa on eräiden unelmoima "jakamistalous".

Antti Rinteen todellisen

Antti Rinteen todellisen huolen ymmärtää. Se on, että osaamattomat/tehottomat tulisivat sotkemaan alipalkalla ammatti-ihmisten urakat ja ansiot. Osaamaton työpari helposti vie helposti osaavankin työpanoksesta 30 ... 40%. Tämän seurauksena kokonaistyöaika kasvaa 70 ... 80% ja ansiotaso putoaa samassa suhteessa.

Suomen alamäki on jo niin

Suomen alamäki on jo niin jyrkkä, ettei taida tästä hallituksesta olla korjausliikkeen tekijäksi.

Sipilän hallitus on ottanut

Sipilän hallitus on ottanut jo pientä eläkettä saavilta osan,eläkkeitä pienennettiin. Hyvähän se on köyhältä ottaa,mutta meitä on paljon ja ei tarvi olla kummonen ennustaja,kun seuraavat eduskuntavaalit on ,ketä eläkeläiset ei ainakaan äänestä. Haluaisimpa joskus nähdä sen päivän vielä,että rikkailta otetaan ja eläkeläisille annetaan.Voisi Sipiläkin kokeilla tulla toimeen alle tuhannella eurolla toimeen ,kun siitä otetaan pois 400e vuokra ja muut laskut. Pitäisi saada jokin katto noihin kansanedustajien pakkoihin ja palkkioihin.Köuhänkin pitää saada laskut maksettua ja ruokaa ostettua ja lääkkeet.

Pienituloiset evät maksa

Pienituloiset evät maksa juuri veroja saavat kaikki tuet mitä jaossa on. Valitsevat jopa olla tekemättä työtä eiköhän pitäisi päinvastoin vähentää apuja ja reilustikin.Työnteko ja yrittäminen on ainut pelastus tällä kela kansalle.

Lapsiperheet ovat saaneet

Lapsiperheet ovat saaneet enemmän kuin osansa. On korotettu yksinhuoltajalisää, on poistettu päivähoitomaksuja, jne jne Vanhuksilta ollaan koko ajan leikattu ja taas ollaan leikkaamassa. Nyt vanhustenhoidon kurjaakin kurjemmat asiat kuntoon, vihdoinkin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu