Puheenaihe

Kirkolliset kesähäät säilyvät Suomessa – luterilainen kirkko ei luovu vihkioikeudestaan

Kuvituskuva.

Ulla Yliherne / Arkisto

Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei luovu vihkioikeudestaan. Kirkolliskokous hyväksyi tänään vihkioikeudesta luopumisesta tehtyä selvitystä koskevan perustevaliokunnan mietinnön, johon päätös sisältyy.

Edustaja Risto Tuori esitti perustevaliokunnan esitykseen lisäehdotuksen, jossa kirkon olisi varauduttava luopumaan vihkimisoikeudestaan, jos näkemyserot ja käytännön toimintamallit samaa sukupuolta olevien vihkimisessä muuttaisivat olennaisesti tilannetta.

Tuori ehdotti myös, että kirkolliskokouksen tulisi palauttaa aloite piispainkokoukselle mahdollisia toimenpiteitä varten. Perustevaliokunnan ehdotus tuli äänestyksen jälkeen hyväksytyksi äänin 83–23.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Kirkolla on ongelma. Se

Kirkolla on ongelma. Se kohtelee osaa jäsenistöstään avoimen epätasa-arvoisesti epämääräisiin perusteisiin nojautuen ja ihmisiä hyvin epämiellyttävällä tavalla leimaten eikä tarjoa heille lainsäädännön suomia palveluja. Jäsenmaksut heiltä kyllä kelpaavat. Jumissa ovat siis asian kanssa. Ehkäpä kirkollista ajattelua kirkastaisi muutenkin jos ns irralliset (noin 1/3) jäsenet nostaisivat pikinmiten kytkintä. Viranomaistehtäviä suorittava julkisoikeudellinen organisaatio, joka kohtelee kansalaisia eriarvoisesti, ei ansaitse asemaansa. Vihkioikeus on otettava pois, eikä siitä saa päättää kirkko itse - ei luterilainen eikä ortodoksinen.

Ei kai kyse voi olla siitä,

Ei kai kyse voi olla siitä, luopuuko Ev.lut. (ja Ort.) kirkko oikeudestaan vaan saavatko ne pitää oikeuden johon kuuluvia velvollisuuksia ne eivät suostu täyttämään.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu