Puheenaihe

Amstaffi tappoi toisen koiran – raateli uhrikoiraa ulkoiluttaneen tytön käden leikkauskuntoon

Ambulanssi vei koiranomistajan sairaalaan.

Sirpa Repo

Koira hyökkäsi Espoon Mankkaalla toisen koiran kimppuun sunnuntaiaamuna. Uhrina ollut shetlannin lammaskoira menehtyi amstaffirotuisen koiran leuoissa.

Amstaffi puri myös vakavasti käteen lammaskoiran ulkoiluttajaa. 16-vuotias tyttö jouduttiin viemään ambulanssilla Jorvin sairaalaan, jossa käsi leikattiin.

Poliisi vahvistaa saaneensa asiasta rikosilmoituksen, mutta ei tutkinnan ollessa vielä kesken anna lisätietoja.

Onnettomuudesta ilmoittaneen tytön äiti kertoi, että koira oli syöksynyt uhriensa kimppuun pihasta aidan yli.

– Koira ei ollut paikallisia, vaan se oli ollut hoidossa nuorisoporukalla. Koira oli hihnassa, mutta se karkasi hoitajiltaan. Aita ei pidätellyt sitä.

– Tämäkin oli kuulemma yksi niistä "kilteistä koirista, jotka eivät tee kenellekään mitään".

Äiti huomauttaa, että tämä on tänä kesänä jo toinen tapaus, kun vastaava koira hyökkää toisen koiran kimppuun. Hän viittaa toukokuiseen onnettomuuteen, jossa Hernesaaren rannassa vapaana ollut koira raateli kuoliaaksi villakoiran.

– Kuinka paljon näitä pitää vielä tapahtua ennen kuin viranomaiset heräävät tekemään jotain? äiti perää.

(Uutista muokattu 18.7.2018 kello 10.43 korjaamalla hyökkääjäkoiran rotu amstaffiksi aiemmin mainitun pitbullin sijaan.)

Poliisi kommentoi hyökkäjäkoirien mahdollista talteenottoa toukokuussa näin. Lue myös pitbullien omistajien vastareaktio täältä.

Lue täältä, miten Karakalliossa isokokoinen koira hyökkäsi pojan kimppuun toukokuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (28)

Kommentit

Pitbull - jälleen. Ja ihan

Pitbull - jälleen. Ja ihan kohta on palstat täynnä, hampaat irvessä musukoitaan puolustavien, pitbullien omistajien selittelyjä. "Ei saa tuhmasti syyttää vain yhtä rotua...". Tiedoksi - saa kyllä ja pitääkin.

Aito pittbull on oikein

Aito pittbull on oikein koulutettuna erinomainen lemmikki. Erittiän lapsiystävällinen. Ongelmana on ns. Pittbull koirat, joissa on buldogista shäferiin sekotusta. Näitä koiria ei välttämättä saa edes koulutuksella aisoihin. Käytännössä aito pittbull on ostettava yhdysvalloista luotettavalta kasvattajalta. Ilman koulutusta minkä rotuinen koira on vaarallinen kaikille.

Näin...

Jep, mutta kaikki tämä on

Jep, mutta kaikki tämä on merkityksentöntä sanahelinää kun ensimmäinen ihminen, todennäköisimmin vielä lapsi, pääsee hengestään. Mikä on ongelma, on se että tätä puhetta riittää, mutta ei sen konkretisoitumista tekoihin. Mutta niinhän muutokset Suomessa etenee. Ensin kuolee ihmisiä, ja sitten vasta tartutaan toimeen.

E n ole koskaan lukenut

E n ole koskaan lukenut uutisista :" perhoskoira raateli pitbullin kuoliaaksi" ja taluttajan käden leikkauskuntoon... Tai : " chihuahua tappoi Saksan paimenkoiran ". Tai: " kultainen noutaja hyökkäsi aidan yli ohikulkijan kimppuun".." Belgian paimenkoira tappoi mäyräkoiran"...

Arvaas monta näistä pienistä

Arvaas monta näistä pienistä ja söpöistä fifeistä on purrut omistajaa, lasta, tuttavia etc, koska eihän niitä tarvi kouluttaa kun nehän on vain söpöjä ja pieniä. Eikä niiden puraisuista saada aikaan raflaavia otsikoita... Ja usko pois, kipeää se tekee kun pienempikin koira puree, sama määrä hampaita. Ja puruvoimaakin sen verran että uppoaa lihaan varmasti.

Sain otsikosta käsityksen,

Sain otsikosta käsityksen, että sama pitbull oli aiheuttanut jo toisen koiran kuoleman. Näinhän ei ollut vaan pitbull-rotuinen koira oli aikaisemmin sen tehnyt. Otsikotkin olisi hyvä olla totuudenmukaisia. Toivottavasti tämä asia tutkitaan kunnolla, että vaaditaan pitbullin lopettamista. Nuorisojoukon hoidossa?

Vanha totuus: sellainen koira

Vanha totuus: sellainen koira millainen omistaja. Koira on ihmisen egon jatke siinä missä autokin. Koiranomistajat hymistelevät usein hienolla harrastuksellaan ja sosiaalisuudellaan. Tosielämässä he ovat hämmästyttävän usein lyhytpinnaisia, moukkamaisia ja vastuuttomia. Koirien välityksellä loukataan huolettomasti niin luonnon- kuin naapurienkin rauhaa.

Ymmärrän ihmisen taipumuksen

Ymmärrän ihmisen taipumuksen tykästyä johonkin tiettyyn koirarotuun. Koirarotuja kuitenkin on lukematon määrä mistä valita. Ihan varmasti löytyy pitbullitykkääjille korvaava koirarotu, joka ei ole samalla tavalla agressiivinen. Jästipäistä junttimaisuutta on vain vielä vaikeampi korjata ihmisessä kuin jonkun koirarodun luonnetta.

Aivan tavattoman

Aivan tavattoman idioottimainen otsikko! Pitäisikö alkaa pitää tilastoa jotenkin "mikä rotu teki mitäkin, ja kenen hallinnassa"? On aivan sama mikä rotu kyseessä, heti ollaan kieltämässä ROTU, ei syyttämään sitä mikä sen aiheuttaa eli ihminen! On taivaan tosi ettei kaikki koirat käy kaikille ihmisille. Saati että annetaan voimakas koira teinille hoitoon.. Sen sijaan että vaaditaan koiria piikille, pitäisi vaatia ihmisiä opiskelemaan että millaista koiraa ollaan ottamassa, miten sen kanssa toimitaan, riittääkö aika,tietotaito, sitoutuminen tähän. Kouluttajia on. Toivon sydämmenipohjasta että tyttö tulee kuntoon ja ettei jää isoa pelkoa koiria kohtaan.

Voi pyhä luoja mikä

Voi pyhä luoja mikä uutisointi taas... Lyöpäs teillekkin pikkusen faktaa pöytään niin voi kaikki martat ja veikot lopettaa sen mussuttamisen... "USA:n virallinen eläimien luonnetestaus-instanssi, The American Canine Temperament Testing Association, sai syksyllä 2000 päätökseen pitkään kestäneet luonnetestaukset amerikanpitbullterrierin ja amerikanstaffordshirenterrierin kohdalta. Koko kattava koeohjelma aloitettiin saman vuoden alussa. Lopputulos on se, että huolimatta huonosta maineestaan median keskuudessa ja huonosta onnestaan joutua väärien ihmisten käsiin, amerikanpitbullterrieri ja amerikanstaffordshirenterrieri omaavat edelleen sen saman uskollisuuden ja hyvän ihmisrakkaan luonteen, mikä on näille roduille se kaikkein ominaisin luonteenpiirre. The American Canine Temperament Testing Association totesi virallisessa lausunnossaan, että amerikanpitbullterrieri ja amerikanstaffordshirenterrieri ovat molemmat mitä suurimmassa määrin erittäin väärin ymmärretty rotu. Tiukoissa ja tarkoissa luonnetesteissä The American Canine Temperament Testing Association tuli siihen vääjäämättömään lopputulokseen, että koko amerikanpitbullterrieri-rotu läpäisee tiukimmankin luonnetestauksen 95 prosenttisesti. Vertailun vuoksi vielä kerrottakoon, että muut 135 rotua läpäisevät samat testit vain 75 prosenttisesti. Koko maailman hämmästykseksi The American Canine Temperament Testing Association vielä julkisti, että nämä luonnetestit läpäistyään on nyt puhdas fakta, että koko amerikanpitbullterrieri-rotu on maailman neljänneksi parhain koira, kun mitataan luonnetta, tottelevaisuutta, koiran sopeutumista ihmis-yhteisöön, koiran suhtautumista muihin koiriin ja eläimiin ja ylipäätään koiran sosiaalisuutta." Eihän niistä pikkukoirista ja ns normaaliroduista koskaan uutisoida/vinkata koska EIHÄN NIISTÄ SAA NIIN MEHEVÄÄ UUTISTA. Kyllä se on totta että enemmän nuo "ihanat pikku fifit" niitä puremia aiheuttaa. On taas niin harvinaisen tyhmää porukkaa täällä että ei auta varmaan ko hakata päätä seinään ja toivoa että jospa teki joskus pääsisittä eroon nuista ennakkoluuloista. Ja kyllä itse omistan pittbullmix:in ja ihan puhdas rotuisen amstaffin. Minä kiitän ja kuittaan! Elvis has left the building!

Olen katsellut Free- kanavan

Olen katsellut Free- kanavan "ehdonalaiset koirankouluttajina"-ohjelmaa, ja tottahan se on, että po. koirarotujen omistajat näyttävät tatuointeineen, ajeltuine klanipäineen, isoine vatsoineen ja rähjäisine vaatteineen enemmän rikollisilta kuin tädit fifiensä kanssa. Mistä sitten perimmiltään mahtaa johtua, että rumilla ihmisillä pitää olla ruma koira?

Kuonokoppapakko amstaffeille

Kuonokoppapakko amstaffeille ja vastaaville roduille! Jos se tulee tuntuvasti vähentämään rodun suosiota, koska sen harrastajat enimmäkseen on niinsanottua valkoroskaa, jotka haluaa pelotella muita koirillaan.

Kuonokoppapakko on Keski

Kuonokoppapakko on Keski-Euroopassa yleinen käytäntö rodusta riippumatta julkisilla paikoilla. Niitä on myös käsilaukussa kannettavilla pikkukoirilla. Uuseurooppalaiset valvovat kieltoa tarkasti. Näet Wienissä useampia ihmisiä tupakoimassa julkisissa tiloissa, kuin koiria ilman kuonokoppaa. Vieressä tupakoiva ei haittaa ketään, mutta kuonokopaton koira on vaarallinen.

Kyllä vieressä tupakoiva voi

Kyllä vieressä tupakoiva voi haitata vaikkapa COPD-tautista.

Tässä tämä ennakkoluuloisuus

Tässä tämä ennakkoluuloisuus nähdään.. Et ole tainnut tavata/kuullut kyseisiä rotuja muualla kuin tv:ssä ja näissä hysteria-uutisissa. Tämän rotuiset ovat maailman ihanimpia ja ihmisrakkaita ko olla ja voi. Heti yhdistät että kaikki tai ainaski enimmistö tämän rotuisista ovat "hulluja tappajia" ja omistajat tuota sinun kuvailemaa valkoroskaa. Niin kyllä olet niin pahasti väärässä.. Se on kuule nii pieni määrä näitä rotuja nisteillä verrattuna muihin

Eikös vahingon tehneen koiran

Eikös vahingon tehneen koiran rodun mainitseminen olisi rasismia ja vihan lietsontaa tiettyjä koiranrotuja kohtaan? Kun ihmisrikollisten etninen tausta jätetään yleensä samasta syystä mainitsematta. Vai ei ole väliä, koska kaikki koiranrodut paitsi suomenpystykorva ovat Suomessa maahanmuuttajia?

Miksi ei uutisoida niistä

Miksi ei uutisoida niistä kymmenistä kerroista kun kissa on raapinut ihmistä niin että pitää olla sairaalassa isosti paikattava? Tai niistä ylikasvaneista rotista joita toiset koiriksi kutsuu jotka puremalla ja retuuttamalla ovat saaneet ihmisiltä ja muilta koirilta paloja irti? Tai ne noutajien ja muiden mussukoiden hyökkäykset ihmisten sekä koirien päälle?

Aamen!

Miksi kukkotappeluissa on

Miksi kukkotappeluissa on varta vasten niihin jalostettuja yksilöitä? Miksi metsästyksessä käytetään juuri tietynrotuisia, tai ainakin kovan riistavietin omaavia koiria? Entäs laumanvartijat, rekikoirat sitten? Eipä näy mastiffeja sun muita noissa toimissa, miksei? Miksei noita rähinäkoiria ole mukana esim. terapiakoiratoiminnassa, jos ne ovat nii-in hyväluontoisia, että? Yllä olevaa listaa voisin jatkaa maailman tappiin saakka, koska noiden kysymysten päästä löytyvä punainen lanka on kyllä niin helposti löydettävissä, ellei sitten halua sulkea silmiään tosiasioilta.

Kyllä olen käynyt oman

Kyllä olen käynyt oman amstaffini kanssa viettämässä aikaa kehitysvammaisten tykönä :) koska heillä esim. ei ole ennakkoluuloja tiettyjä koirarotuja kohtaan. Kyllä aivan hyvin tämmösistä koiristakin voisi tulla terapiakoiria ihan yhtälailla jos te ihmiset pääsisitte eroon noista ennakkoluuloista... Tämä keskustelu on aivan turhaa teidän kanssa koska ette suostu pääsemään eroon ennakkoluuloistanne. Et ole sinäkään varmaan koskaan päässyt tutustumaan kyseisiin rotuihin oikiasti...

Kysymyksessä ei ole

Kysymyksessä ei ole ennakkoluulot, vaan tosiasioiden tunnustaminen. Varmasti kaikkia tiettyyn tarkoitukseen jalostettuja koirarotuja voi periaatteessa käyttää moneen tarkoitukseen, mutta käytännön kanssa juttu onkin vähän niin& näin. Vai voitko aidosti käsi sydämellä väittää, että eri koirarotujen välillä ei oikeasti ole paljon vietti& luonne-eroja ja että ihan kaikki on kiinni omistajasta?

On ihan kaikissa koirissa

On ihan kaikissa koirissa luonne- ja viettieroja. Ja kyllä myönnän että on amstaffeja ja pittbulleja jotka on päästään vialla ja kyllä se minun mielestä johtuu useinmiten kouluttajasta/omistajasta jos koira hyökkää ihmisen kimppuun. Ja tähänkin sanan lisäys ENITEN KOIRAN PUREMIA AIHEUTTAA PIENET KOIRAT.. Niin eihän niistä koskaan uutisoida koska edelleenkään siittä ei saa niin mehevää juttua ja aiheutettua hysteriaa. Sillon sitä ei ole oikein koulutettu. Mutta tässäkin kaikki käy koko rodun kimppuun että kaikille amstaffeille ja sen rotusille pitäis olla kuonokoppa koko ajan yms... Ei se ole koiranelämää... Ja amstaffia ei ole alkuperäisesti käytetty ainoastaan näissä tappeluissa vaan myös on käytetty rottien metsästykseen ja maatilojen yleiskäyttöön. Ja kyllä teidän kannattaa perehtyä amstaffin rotumääritelmään:) sieltä saatte hyväati tietoa:)

Itse sanoit että

Itse sanoit että periaatteessa kaikkia koiria voi käyttää terapiakoirina mutta käytännössä niin ja näin. Miksi olet sitä mieltä? Miksi sinun mielestä käytännössä amstaffia tai pittbullia ei voi käyttää terapiakoirana?

Periaatteessa siksi, että

Periaatteessa siksi, että mahdollista tuo kai on, mutta miksi ottaa riski jo ihan rotuominaisuuksien takia? Ne ominaisuudet ei sieltä koiran sisimmästä mihinkään häviä, vaikka kuinka olisi hyvin koulutettu yksilö. Vanhusten parissa työtä tekevänä en koskaan ole nähnyt noita rotuja terapiakoirina ja siihen on syynsä. Ei noita ole tullissa, ei poliisikoirina, ei metsästyskoirina. En väännä tästä tämän enempää, koska järjen ääni ei näköjään ohita tunteen paloa.

Eli toisin sanoen et ole

Eli toisin sanoen et ole vieläkään käynyt lukemassa rotumääritelmää kyseistä rodusta. Kyllähän tässä on ennakkoluuloistakin kyse.

Kyllä kaikista koirista saa

Kyllä kaikista koirista saa koirapuistokoiran. Se on vain ja ainoastaan koiran omistajasta kiinni, jaksaako kouluttaa. Mikä tahansa rotu saadaan pilattua pilattua huonolla omistajalla. Olen nähnyt aivan ihania pit-pulleja, ei milään tavalla agressiivia ja perheessä on muitakin koiria. Vuosia sitten kiltti brrhandilainen puri pientä koiraa päähän.

Uhri valitettavasti

Uhri valitettavasti syyllistetään tässäkin Faktaa: Koirat ovat aiheuttaneet Suomessa tällä enemmän kuolemia kuin sudet. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/588040/Koirien+aiheuttamia+kuolemia+ollut+20+vuodessa+ainakin+15 http://www.luontoliitto.fi/susiryhma/susitietoa/ihmisvahingot Lapset ja pienet koirat ovat jatkuvasti vaarassa vastuuttomien koiranpitäjien takia. Jatkuvasti on uutisia koirien hyökkäyksistä ja uutisoidut hyökkäykset ovat vain jäävuoren huippu. Kaikkea ei uutisoida, vain kaikkein törkeimmät tapaukset. Kaikkiaan Poliisille ilmoitettuja väkivaltaisia hyökkäyksiä on varmasti paljon enemmän. Yhteiskunta ei pysty suojelemaan kansalaisiaan, eikä asialle tehdä mitään.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu