Puheenaihe

Varsinainen buffet rotille löytyi Helsingistä – "Miksi ihmeessä kukaan tekee noin?!"

Kauppojen paistopisteistä tuttuja leivonnaisia on dumpattu metsikköön Munkkivuoressa jo ainakin kaksi kertaa joulukuussa.

Lukijan kuva / Kaija-Liisa Seppälä

Munkkivuoren Raumantien ja Ulvilanpuiston lasten leikkipaikan väliseen metsikköön on kipattu jo ainakin kaksi kertaa erilaisia kauppojen paistopisteistä tuttuja tuotteita.

Munkkivuorelaisen Kaija-Liisa Seppälän Munkkivuoren alueen Facebook-ryhmään 11. joulukuuta laittama kuva tuoreimmasta leivonnaishavainnosta on herättänyt paljon ihmettelyä ryhmässä.

– Ei voi olla totta!? Miksi ihmeessä kukaan tekee noin?! Vaikuttaa kyllä paistopistekamalta. Tulee mieleen laitapuolenkulkijat. Onko ollut joku ruokajakelu, sitten on lähdetty dokaamaan ja kassi levinnyt metsään, eräs kommentoi Seppälän kuvaa.

Metsikköön ehdotetaan myös asennettavaksi riistakameraa, jotta leivonnaisten dumppaaja saataisiin selville.

Pizzapaloja, croissanteja, joulutorttuja."

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Seppälä on törmännyt samaisessa metsikössä sinne dumpattuihin leivoinnaisiin.

– Ensimmäinen setti leivonnaisia tuli vastaan 3. joulukuuta. Silloin muun muassa pizzapaloja, croissanteja, karjalanpiirakoita, leipää ja joulutorttuja oli maassa arviolta jopa neljän ostoskassillisen verran. Outoa oli se, että missään leivonnaisten lähellä ei ollut kasseja tai pusseja, joilla ne olisi sinne tuotu. Vaikutti siltä kuin joku olisi kipannut leivokset kottikärryillä maahan, Seppälä kertoo.

Ensimmäisellä kerralla leivonnaiset kerättiin metsiköstä pois iltapäivätoiminnassa olleiden lasten avustuksella ja vietiin roskiin.

Metsikön lähellä on muun muassa kirkko ja nuorisotalo, Munkkivuoren ostarille ei ole pitkä matka.

– Metsikköön heitettyjen paistopistetuotteiden takia paikka näyttää kaatopaikalta, ruoka tuo varmasti rottia paikalle. Alueella kulkee paljon koiranulkoiluttajia, ovatko tuollaiset terveellisiä koirille, vai voivatko olla peräti myrkytettyjä, Seppälä kysyy viitaten siihen, että Helsingistäkin on löytynyt ulkoilualueilta myrkytettyjä tai muuten turmeltuja makupaloja.

Malmin hautausmaan portilta löytyi keväällä lihapala, joka oli täynnä nuppineuloja, hieman aiemmin Kallion kirkon puistosta löytyi suklaapaloja. Suklaan teobromiini on koirille myrkyllistä.

– Leivonnaiset ovat suht tuoreen näköisiä. Onko joku dyykannut kauppojen biojäteastioista noita, mutta hylännytkin ne sitten metsään? Vai voisiko kirkolla olla jotain ruokajakelua, josta nuo voisivat olla peräisin, Seppälä pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hurja kuva koiranomistajille: hautausmaan portilta löytyi lihanpala täynnä neuloja6.4.2018 17.15
Kuva: Laiton omenoiden kaatopaikka paljastui – "Kovasti nähty vaivaa tällaisen roskaamisen eteen"20.9.2016 05.45

Kommentit (10)

Kommentit

Ilmaiseksi jaettu niin pakko

Ilmaiseksi jaettu niin pakko hakea vaikka ei maistu. Ääliömäistä kipata metsään.

Ruokajakelussa ilmaiseksi ei

Ruokajakelussa ilmaiseksi ei anneta kenellekään niin paljon yhtä henkilöä kohtaan. Korkeintaan 3-4 pullaa. Paljon todennäköisempä, että joku on hakenut ne kaupan roskiksesta ja yritti ruokkia hyvällä leivälla lintuja.

Hassua että heti syytetään

Hassua että heti syytetään leipäjonossa seisovaa.

Myyrmäessä kulkee keski

Myyrmäessä kulkee keski-ikäinen nainen kahden pikkupiskin kanssa. Muovikassillinen on sapuskaa mukana, ja sitä heittele kadulle ja nurmikoille. Perässä seuraa montakymmentä varista ja naakkaa. Illan hämärtyessä rotat tulevat putsaamaan alueen tarkemmin. Miksiköhän Myrtsissä on rottaongelma - miksiköhän?

Ensin poliisi kehotti ihmisiä

Ensin poliisi kehotti ihmisiä olla antamatta rahaa kerjäläisille. Nyt ei saisi muka ruokkia rottiakaan. Kyllä suomi on RASISTINEN maa!

Olisikohan tekijä näitä

Olisikohan tekijä näitä maailmanparantaja viherpiperjäjiä....?

Pikkusen vaikea takin väristä

Pikkusen vaikea takin väristä päätellä, mikä on poliittinen kanta. Takki on musta. Ihan suoralta kädeltä vaikea leimata mitään ryhmää rottien ruokkijoiksi...

Hurstin ruokajaon jälkeen

Hurstin ruokajaon jälkeen lähitienoon puskat täynnä jonottajille kelpaamattomia ruokia juurikin leipiä ym. Monelle varmasti kelpaa syötäväksi kaikki, mutta valitettavasti jonossa myös heitä joille ei. Ja kun ilmaiseksi saa voi heittää pois.

Ei siellä Munkassa taida

Ei siellä Munkassa taida ihmisroskia asua eikä viihtyä, eikä ilmaista ruokaa kenellekään jaella ;): Että olkaa ihan rauhassa vaan siellä. Kyllä se taitaapi olla joku hieman dementoitunut vanhempi rouva ajatellut ruokkia lintuja. Ei ne rotat ole kaikilla päällimmäisenä mielessä. Ihan tuttua tuollainen on muissakin kaupungeissa. Tosin joskus taustalla voi olla myös halu myrkyttää ihmisten koiria kakkaongelman jne. takia.

Monissa kulttuureissa koiria

Monissa kulttuureissa koiria pidetään saastaisina, eikä henkilö saa olla samassa tilassa koiran kanssa. Joskus opaskoiratkin ovat ongelma, kun esim bussin kuljettaja kieltäytyy päästämässä opaskoiraa bussiin kulttuurisistä syistä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu