Puheenaihe

Karhusaareen aiotaan rakentaa mittava lastenmaailma

Havainnekuva lastenmaailman sijoittumisesta Karhusaareen.

Lundén Architecture Company

Espoon Karhusaareen aiotaan rakentaa uusi, lapsille suunnattu kulttuuri- ja matkailukohde.

Pohjoismaiseen lastenkulttuuriin perustuvan kohteen odotetaan vetävän vuosittain 600 000 kävijää.

Hankkeen takana on Lastenmaailma -yhdistys, joka hakee Espoon kaupungilta aluevarausta Karhusaaresta.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Nurmio sanoo, että kohteelle haettiin paikkaa Helsingistä ja Espoosta.

– Helsingissä meitä kiinnosti yksi paikka. Karhusaari valikoitui kuitenkin, koska halusimme hyvien liikenneyhteyksien varrelle alueelle, joka olisi myös kaunis. Karhusaaren luonnonkauneushan on mykistävä.

Nurmio kehuu myös Espoon kaupungin aktiivisuutta hankkeessa.

– Löysimme toisemme nopeasti ja meidät toivotettiin tervetulleeksi.

Lasten kirjastoa suunnitellaan Karhusaaren huvilaan. Saareen aiotaan myös rakentaa 7 800 neliön suuruinen uudisrakennus.

– Rannat pidetään vapaana. Uudisrakennus tulee kallion päälle, Nurmio selvittää.

Koko hankkeen perustamiskustannukset ovat alustavan arvion mukaan 50–70 miljoonaa euroa. Rahoitus perustuisi muun muassa eri säätöiden tukiin ja lahjoituksiin.

Nurmion mukaan kohteen odotetaan valmistuvan vuonna 2025.

– Silloin varmaan robottibussit jo kulkevat Keilaniemestä, hän naurahtaa.

Autoliikenne Karhusaareen aiotaan järjestää Hanasaaren liittymän kautta. Nurmio huomauttaa, että Karhusaareen pääsee myös veneellä. Tarkoitus on myös tutkia, voivatko Karhusaaressa kävijät käyttää viikonloppuisin Keilaniemen toimistotalojen pysäköintitaloja.

Hanke vaatii asemakaavan muuttamista, sillä noin 3–4 hehtaarin suuruinen varausalue on kaavassa lähivirkistysalue. Alueella sijaitsee suojeltuja rakennuksia ja osa alueesta on suojeltu muinaismuistolailla.

Karhusaaren alla kulkee myös metrotunneli, joka vaikuttaa alueen suunnitteluun ja rakentamiseen. Lisäksi HSY:lle on vuokrattu alue pumppaamon sijoittamista varten.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee aluevarausta ensi maanantaina. Karhusaaren suojeluarvot ja herkkä merenrantavyöhyke tekevät varausalueesta vaativan suunnittelukohteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Karhusaaren taiteilijat avaavat yhteisönsä ovet päiväksi vieraille14.4.2017 07.00

Kommentit (3)

Kommentit

Ei riitä asiakkaita sillä ei

Ei riitä asiakkaita sillä ei mene enään pitkään kun Vantaan keimolaan pystytetään Jurase Park :) On senverran kovempi hanke koska on aikanaan laitettu pystyyn joukkorahoituksella sekä vantaan virkamiehiäkin on aikanaan innoissaan ollut puhumassa hankkeen puolesta. Nyt vaan ollut muutaman vuoden hiljaisempaa eli ilmeisesti suunitteluvaihe käynnissä. Joten Espoo jää saarineen ilman asiakkaita. Amatöörit....

Jutussa mainitut "Karhusaaren

Jutussa mainitut "Karhusaaren luonnonkauneus on mykistävä" & "lähivirkistysalue" & "Karhusaaren suojeluarvot ja herkkä merenrantavyöhyke" tuhottaisiin. Jokainen, joka on Karhusaaressa joskus käynyt ymmärtänee, että luonto- ja virkistysarvoja ei voida hankkeen kanssa samaan saareen sovittaa. Mistä näitä aivopieruja oikein sikiää :( Toivottavasti tämä unohtuu nopeasti...

Ajatus on mielestäni kovin

Ajatus on mielestäni kovin vieras ilmastonmuutoksen torjunnalle. Lastenmaailma, johon kuljetaan käytännössä vain autolla. Periaatteessa myös polkupyörällä. Eikö olisi järkevämpää säilyttää Karhusaari yhtenä harvoista luonnontilaisista keitaista? Maisemia voi ihailla retkeilemällä, kun taas maisemien katselu sisältä on laiskistuneiden aikuisten tyypillistä ohjelmaa ja elämänsisältöä. Oletteko huomanneet, että lapset eivät niinkään katsele maisemia ikkunoista, vaan puuhaavat. En muutenkaan kannata, että lapsille tehdään aikuisten ohjelmoimaa puuhaa, omaehtoisen pihassa ja metsikössä puuhailun sijasta. Rahaa voi mieluummin käyttää vähävaraisten perheiden tukemiseen, ei uusiin rakennuksiin. Rahaa voi käyttää myös puuhakerhoihin ja retkeilyyn sekä kesäleireihin, ei uusia rakennuksia. Kun asuntojen osaltakin väläytellään alempaa lämpötilaa (mitä en kannata), niin miksi rakentaa lisää lämmitettäviä rakennuksia. Ikävä toki puuhamiesten kannalta saada tällaista palautetta, vaan nyt jos koskaan asioista täytyy voida keskustella. Annetaan lapsille, ei Lasten maailmaa, vaan pelastetaan maailma lapsille pysäyttämällä ilmastonmuutos. Esko Nurminen varatuomari kansanedustajaehdokas (sin)

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu