LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Hyvinvointivaltiota ovat heikentäneet perussuomalaiset, ei maahanmuutto

Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmän puheenjohtaja Riikka Purra väitti kirjoituksessaan (LV 5.12.) maahanmuuton heikentävän hyvinvointivaltiota.

Väite ei tarkkaan ottaen pidä paikkaansa. Kun konkreettisia tekoja katsotaan, ovat perussuomalaiset heikentäneet sitä enemmän kuin maahanmuuttajat.

Juha Sipilän hallitus on sahannut hyvinvointivaltiota monesta kulmasta. Hallitus on leikannut työmarkkinatukea, työttömien peruspäivärahaa, kotihoidontukea, lapsilisiä, opintotukea, eläkkeensaajien asumistukea, yleistä asumistukea, sairausvakuutuksen vähimmäispäivärahoja ja jopa kansaneläkettä. Lisäksi hallitus on tehnyt historiallisen jättimäiset leikkaukset koulutukseen.

Perussuomalaiset olivat hallituksessa kesään 2017 saakka, jolloin puolue hajosi sisäisiin riitoihin. He äänestivät kaikkien leikkausten puolesta eduskunnassa, eivät maahanmuuttajat.

Purra on oikeassa, että pienellä palkalla ei tule toimeen, etenkään pääkaupunkiseudulla. Juuri julkisen puolen pienituloisten palkansaajien taskulla on käyty niin sanotulla kilpailukykysopimuksella. Se vei lomarahoja ja kasvatti palkansaajien maksutaakkaa. Sitäkin perussuomalaiset tukivat.

Pienipalkkaisia ihmisiä auttaisi kunnon perusturva ja kilpailukykysopimuksen palkkaleikkausten korvaaminen. Ratkaisu olisi sekin, että pääkaupunkiseudulle rakennetaan massamittaisesti edullisia vuokra-asuntoja.

Oikeistopopulistien resepti ongelmiin on silti vain maahanmuuttajien syyttely. Se ei kohenna pienituloisten suomalaisten asemaa yhdelläkään eurolla.

Jännä onkin, että perussuomalaiset heikensivät hallituksessa juuri niiden suomalaisten asemaa, jota he sanovat puolustavansa maahanmuuttajia vastaan.

Hillotolpan tahma on myös heidän käsissään.

Antero Eerola

toimittaja,

Uudenmaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Lukijalta

Kommentit (10)

Kommentit

Vasemmistoliitto ja

Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset eivät taistele samojen äänestäjien suosiosta. Vaalitaistelu kannattaisi kohdentaa jotenkin toisin. Vihreiden ja Vasemmistoliiton yhteinen kannatus näyttää olevan vakio. Kun toinen lihoo, toinen laihtuu. Siinä on Nyky-Suomen SKDL.

Oikeistopopulistien resepti

Oikeistopopulistien resepti ei tietenkään ole ratkaisu pienituloisten ongelmiin vaikka niin he mielellään antavat pienituloisten ymmärtää, joten siinä mielessä heidän kannattajakuntansa pitäisi olla jossain muualla kuin tavallisten pieni- ja keskituloisten joukossa. Todellisuudessa maahanmuuton syyttelyllä vain peitetään omaa oikeistolaista politiikkaa josta näyttönä toiminta Sipilän hallituksessa ja se että kaikki aidosti pienituloisten aseman parantamiseen tähtäävät toimet tyrmätään vasemmistolaisina.// En tiedä millaisten äänestäjien suosiosta persut oikeasti oikeistolaisella talous- ja sosiaalipolitiikallaan, leikkauspolitiikallaan, oikeasti kilvoittelevat, mutta ymmärrän toki ketä kosiskellaan muukalaisvihamielisyydellä, EU-vastaisuudella ja Suomen etujen vastaisesti toimivien ulkolaisten valtiomiesten ihannoinnilla sekä muulla poliittisen epävakauden aiheuttamisella. // Oheisesta linkistä löytyy paljon aineistoa aiheen syvällisempään tarkasteluun. https://spektaakkeliyhteiskunta.wordpress.com Se on totta ettei Vihreiden ja Vasemmistoliiton, eikä muidenkaan, kannata taistella halla-aholaisten, immoslaisten, huhtasaarelaisten jne. kannatuksesta. Kannattaa ennemmin keskittyä pitämään huolta siitä että Suomi säilyy hyvinvointivaltiona joka kohtelee kaikkia ihmisiä tasa-arvoisina ja joka kantaa oman vastuunsa myös ympäristöasioissa.

äänien kalastelu on sitten

äänien kalastelu on sitten alkanut haukkumalla muita

Vasemmistoliitolle näyttää

Vasemmistoliitolle näyttää edelleen totuuden puhuminen olevan vaikeaa. Vasemmistoliiton kannattajien joukossa on varmasti keskimäärin enemmän toimeentulotuen saajia kuin muissa puolueissa.

Maahanmuutto silti suurempia

Maahanmuutto silti suurempia ongelmia mitä Eu on kokenut ja mitkään rahat ei sen hoitoon riitä.

Jos totta puhutaan niin

Jos totta puhutaan niin Keskusta ja Kokoomus on heikentänyt hyvinvointi valtioita ihan urakalla.

Tottahan se on, mutta ei se

Tottahan se on, mutta ei se olisi onnistunut niiltä kahdestaan. Persut auttoivat kovasti.

Kylläpä on vasurilta ala

Kylläpä on vasurilta ala-arvoista soopaa. Lapsellinen ja typerä mäkökanta on, että kyllä jai, mutta toi enemmän. Jotenkin kunnioitan rehellustä vasemmistolaista duunaria, mutta nämä muiden rahoilla maailmaa pelastavat. Tämä ns. toimittaja syyttää persuja siitä, että syyttävät ongelmista vain maahanmuuttoa. No itsepä syyttää persuja samalla tavoin. Jos tämä toimittelija lukisi muutakin, kuin oman aatemaailmansa tuottamaa propagandaa, niin näkisi monta muutakin asiaa. Mutta ei, kulkee punaiset lasit silmillään ja vihreät tulpat korvissaan.

Oikeistopopulistien resepti

Oikeistopopulistien resepti ongelmiin on silti vain maahanmuuttajien syyttely. Se ei kohenna pienituloisten suomalaisten asemaa yhdelläkään eurolla. eikös sieltä nyt kuitenkin jäisi suunnilleen miljardin verran jaettavaa köyhimmille

Ja miksihän niitä ollaan

Ja miksihän niitä ollaan leikattu? No että saadaan hyysättyä elintasopakolaisia. Mamuista on ollut Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet