Puheenaihe

Jättimäistä lastenmaailmaa päästään suunnittelemaan − Espoo varasi Karhusaaren hanketta varten

Lastenmaailma levittäytyisi laajasti Karhusaareen. Nykyiset rakennukset olisivat osa matkailukohdetta. Rantaraitti säilyisi kaikille avoimena.

Lastenmaailma ry

Espoon kaupunki on näyttänyt vihreää valoa suurelle lastenkulttuuriin pohjautuvalle matkailuhankkeelle Karhusaaressa.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto varasi maanantaina hankkeelle alueen suunnittelua varten.

Jaosto asetti ehdoksi sen, että koko hanke on luotava kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta ja siten, että kohteen käyttö perustuu ensisijaisesti julkiseen liikenteeseen.

Lastenmaailma -hankkeen taustalla on yhdistys, joka ryhtyy kokoamaan kohteen suunnittelua ja toteutusta varten yleishyödyllistä säätiötä Linnanmäen tapaan.

Aluevaraus on voimassa kaksi vuotta. Hankkeen toteuttaminen edellyttää asemakaavan muuttamista.

Espoo huomauttaa jatkosuunnittelua silmällä pitäen, että alue on herkän merenrantavyöhykkeen ja alueen suojeluarvojen puolesta vaativa suunnittelukohde.

Hakija on kuitenkin elinkeino- ja kilpailukykyjaoston mielestä alustavissa luonnossuunnitelmissaan ottanut huomioon alueen erityispiirteet ja hahmotellut uudisrakennusmassat maisemaan sopiviksi.

Varausalueella on suojeltuja rakennuksia, jotka on tarkoitus kunnostaa hankkeen toimesta ja sisällyttää Lastenmaailma-kokonaisuuteen.

Hankkeen alullepanijat ovat arvioineet kohteen kävijämääräksi noin 600 000 vuodessa.

Kaupunki edellyttää, että suunnittelussa tulee hanketta arvioida myös alustavasti esitettyä kävijämäärää huomattavasti pienemmällä kävijämäärällä.

Suunnitteluohjeiden mukaan Karhusaari pitää säilyä vastaisuudessakin kaikille avoimena.

Varausalueen rantavyöhykkeellä sijaitseva kevyen liikenteen väylä, rantaraitti, tulee kaiken aikaa säilyä ulkoilijoiden käytössä.

Hankkeen tulee parantaa kohdetta lähellä sijaitsevien rantaraitin ja uimarannan houkuttelevuutta ja saavutettavuutta, suunnitteluohjeessa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Karhusaareen aiotaan rakentaa mittava lastenmaailma13.12.2018 16.28

Kommentit (7)

Kommentit

Kuvasta päätellen tässä

Kuvasta päätellen tässä hankkeessa ei ole mitään muuta jättimäistä kuin tuo kaavailtu kävijämäärä, uskokoon ken haluaa.

Kuvasta päätellen tässä

Kuvasta päätellen tässä hankkeessa ei ole mitään muuta jättimäistä kuin tuo kaavailtu kävijämäärä, uskokoon ken haluaa.

Ei näin Espoo! Eteläistä

Ei näin Espoo! Eteläistä Espoota on jo pilattu tarpeeksi (ja tullaan yhä pilaamaan) turhuuden metron aiheuttaman tiivimmän rakentamisen vuoksi. Säästäkää edes merelliset lähialueet ja saaristot. Aivan väärä paikka tällaiselle ja sinne tulevalle ihmismassalle. Ja ei tule onnistumaan se, että suurimmaksi osaksi ihmiset kulkisivat julkisilla paikalle. Espoolaiset eivät luovu autoistaan. Tai maakunnista tulevat lapsiperheetkö muka tekisivät niin? Älkää unta nähkö. Tämä ei tule onnistumaan! Lisäksi miksi pitää suunnata kohde, erittäin arvokkaassa maisemassa juuri lapsiperheille. Miksei vanhuksille, aikuisille jne., kaikille ryhmille? Lapsiperheiden remuamiskohteita riittänee muuallakin tarpeeksi. Luonnon mykistävyys kuuluu ihan kaikille. Ja ennen kaikkea, tavallisesta luonnosta löytyvät virikkeet riittävät yhä lapsille. Ei siihen mitään keinotekoisia maailmoja tarvita tai arkkitehtuurisesti viimeisen päälle suunniteltuja kokonaisuuksia. Mainosmukeja, hattaraa ja kiipeilytelineitä löytyy muualtakin. Ei jatkoon!

tiih!

tiih! Hyvin sanottu, olen samaa mieltä!

Ei todellakaan jatkoon.

Ei todellakaan jatkoon. Rakentakoot vaikka Ämmässuolle.

Ne jotka ovat Karhusaaressa

Ne jotka ovat Karhusaaressa ulkoilleet tietävät kuinka surkeassa kunnossa koko saari on. Täynnä kaatuneita puita joista osa hengenvaarallisia konkeloita. Saaren virkistyskäyttö rajoittuu ainoastaan aivan ranta-alueille, jotka tulevat siis tässä uudessakin suunnitelmassa säilymään ennallaan. Karhusaaren vanhat rakennukset ovat lähes purkukuntoisia ja tyystin vailla käyttöä. Nehän tultaisiin remontoimaan tässä yhteydessä. Mielestäni nyt suurin voittaja olisi juuri itse Karhusaari. Vihdoinkin paikka siistittäisiin ja tehtäisiin myös saaren keskiosasta virkistyskäyttöön sopiva. Ja hei sienestäjät, marjastajat ja koiranulkoiluttajat: Koko Karhusaaren länsipuoli säilyisi rakentamattomana.

Taas tyypillistä espoolaista

Taas tyypillistä espoolaista kaavoittamista missä ilmeisesti koko kaupungille kohdennettu palvelu sijoitetaan kaikkein ruuhkaisimpaan nurkkaan. Kohta sitten ihmetellään kun autoja ei sovi parkkiin ja voivotellaan kuinka hankalaa entistäkin ruuhkaisempiin metroihin on lastenrattaiden yms kanssa tunkea. Samaan aikaan "tuhlataan" yksi potentiaalinen asuinrakennusalue, mistä olisi lyhyt työmatka keilaniemen toimistoihin ja Helsinkiin. Kaikki tällaiset hyvien rakennuspaikkojen tuhlaamiset aiheuttaa painetta tehdä uusia asuinalueita jonnekin Espoon perukoille mistä julkisen liikenteen järjestäminen on hintavaa ja hankalaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu