Puheenaihe

Posti alkaa ensi kuusta periä lisähintaa siitä, että kirje on perillä 2 päivässä – Muuten se jaetaan 4 työpäivän kuluessa

HINNAT  Tavallisen postikortin saa jatkossa perille kahdessa työpäivässä maksamalla yhteensä 3 euroa.

Sirpa Repo / Arkisto

Posti tiedottaa, että maaliskuun alusta alkaen kirjeposti jaetaan 4 työpäivän kuluessa määränpäähänsä.

Mikäli kirjeensä haluaa perille nopeammin, pitää perinteisten postimerkkien rinnalle lisätä uusi Plus-merkki. Uudistus tuo Postin mukaan kuluttajien toivomaa seurattavuutta kirjeisiin.

– Kuluttajat ovat toivoneet seurattavuutta myös tavallisiin kirjeisiin, Postin kuluttajakirjepalvelujen johtaja Noora Laaksonen perustelee tiedotteessa.

Postin mukaan 4 työpäivän kesto kirjepostin jakelussa on vuonna 2017 voimaan tulleen postilain mukainen.

– Haluamme tarjota helpon lisäpalvelun eli Plus-merkin, jolla lähettäjä uutena ominaisuutena näkee, milloin kirje on jaettu. Plus-merkillä varustettu kirje on perillä kahdessa työpäivässä, Laaksonen sanoo.

Plus-merkki maksaa 1,50 euroa ja se laitetaan kirjeeseen tavallisen postimerkin viereen. Sen jälkeen lähettäjä voi ottaa merkistä kuvan tai ottaa koodin talteen. Kun kirje on jaettu perille, käyttäjä näkee sen OmaPosti-sovelluksesta tai Postin verkkopalvelusta.

Plus-merkin voi kiinnittää kaikkiin kotimaassa tavallisena kirjeenä kulkeviin lähetyksiin. Plus-merkki ei sisällä kirjeen postitusta, joten lähetykseen on lisättävä perinteisiä postimerkkejä tarvittava määrä kuten aikaisemmin. Näin ollen esimerkiksi tavallisen postikortin saaminen perille 2 päivässä maksaa yhteensä 3 euroa.

Plus-merkillä varustettu kirje toimitetaan perille kahdessa arkipäivässä. Lisäpalvelu toimii Suomen sisäisissä kirjeissä, pois lukien Ahvenanmaa. Kirjeen voi jättää Postiin tai Postin kirjelaatikkoon.

Katso Postin 1.3. 2019 voimaan tuleva uusi hinnasto täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Posti vähentää väkeä rajusti: Jopa 236 saa potkut – lisäksi lomautuksia ja osa-aikaistamisia29.1.2019 10.32
Onko 2 kertaa viikossa riittävästi? – lähes puolet suomalaisista vähentäisi Postin jakelupäiviä9.1.2019 17.49
Joulupostimerkin hinta kallistui poskettomat 91 prosenttia – missä menee kipuraja?12.12.2018 05.55
Ohhoh! Joulupostimerkin hinta noussut yli 70 prosenttia12.12.2017 14.06

Kommentit (21)

Kommentit

Voisiko posti vaikka

Voisiko posti vaikka ulkoistaa tuon postinjakelun? Kun ei se nyt oikein onnistu. Voisivat keskittyä niihin nurmikonleikkauksiin ja mummojen syöttämisiin.

Ei hel....tissä Postille

Ei hel....tissä Postille vanhustenhoitoa! Vanhukset olisivat Postin saamattomuudella, hinnoilla ja aikatauluilla vielä huonommassa hoidossa kuin SPR:llä (esperi)?

Käytännössähän Postin jakelun

Käytännössähän Postin jakelun ongelmat johtuu siitä että Posti on systemaattisesti vähentänyt jakajien määrää jo vuosia, toisinsanoen, yhdelle postinjakajalle on mitoitettu kohtuuttoman iso työtaakka, josta johtuen kun yksi ihminen jää saikulle, koko homma kosahtaa.

Ihan mielenkiinnosta miten

Ihan mielenkiinnosta miten tuo käytännössä tapahtuu,siis kun se on jaettu miten se tieto kulkee

Kukahan bisnes nero tai

Kukahan bisnes nero tai joukko on postissa vaikuttanut viimeiset vuodet kun on onnistunut sössimään täydellisesti kaikki toiminnat.

NO nyt nähdään mihin Amerikan

NO nyt nähdään mihin Amerikan malli johtaa

Minäkin voisin alkaa periä

Minäkin voisin alkaa periä lisämaksun siitä, että tulen töihin viitenä päivänä viikossa, ilman lisämaksua tulisin vain 4 päivänä viikossa.

Kyllä ennen oli kaikki

Kyllä ennen oli kaikki paremmin meni kirje päivässä tai kahessa yksinkertaisella hinnalla,

Posti on todella pahassa

Posti on todella pahassa syöksykierteessä! Tämän päivän tiedote postin, (kaupan) tiskiltä. Poste restante lähetysten noutaminen muuttuu maksulliseksi 1.3 alkaen hinta 3.10€ per nouto. Lähetysten tiedustelu on maksutonta. Säilytys 14 vuorokautta, minkä jälkeen palautuvat. Eli posti alkaa laskuttaa sekä lähettäjää että vastaanottajaa. Aikaisemmin oli postilla puhelinpalvelu, jossa pystyi tekemään määräaikaiset postin siirrot. Sen henkilökuntaa irtisanottiin ja lopuilta vietiin oikeudet tehdä osoitteensiirtoja. Nyt asioita hoitaa kaupan kassat joille ei ole annettu mitään koulutusta. Postin asiakaspalvelu henkisyys jäi viime vuosituhannelle. Nyt jäljellä jäänyt vain rahastus. Pakosta olen joutunut käyttämään tuota palvelua, muut postin palvelut olen jo heivannut pois. Paketit saa matkahuollon kautta kauppoihin ja noutolaatikoihin. Odotan että joku 15:sta muusta postia jakavasta yrityksestä perustaa edelleen lähetys palvelun joka toimii. Tämä vinkkinä lisäpalveluksi muille yrityksille. Toimivasta palvelusta on ilo maksaa kunnon korvaus.

Tsaarin aikanakin postin

Tsaarin aikanakin postin hommat toimi paremmin. Postin toiminnat nykyään.Lumityöt,lehtien haravoinnit,nurmikonleikkuut, mummojen ulkoiluttaminen,sekä kauppa-asiat.Niin taashan posti aloitti ne perinteiset YT neuvottelut.Nyt vaan 236 työntekijää saa loparit. Eiköhän Berneri vois samantien ulkoistaa koko laitoksen huitsinvitun-nevadaan.

Johan on törkeä muutos,

Johan on törkeä muutos, lisäpalvelu eli todellisuudessa hinnan nousu 100 prosenttia esim. normaalissa kirjeessä. Palveluhan se ei missään tapauksessa ole, eli näyttää siltä, että loputkin postinjakajat saavat lähdön kilometritehtaalle.

Peruspalvelun hidastamisella

Peruspalvelun hidastamisella ja erilaisilla nopeamman palvelun lisämaksuilla posti pyrkii ihan tietoisesti ohjaamaan ihmisiä siirtymään sähköisiin palveluihin. Ei tässä enää kovin montaa vuotta mene kun lähes kaikki tavallinen kirjeposti siirtyy sähköiseen muotoon. Sen jälkeen peruspostin jakajia ei enää tarvita. Postin tehtäväksi jää pakettiliikenne ja erilaiset kotiinkuljetukset. Ilmaisjakelulehdet ja mainosposti varmasti säilyvät tulevaisuudessakin mutta tuskin se kovin tuottoisaa toimintaa on ja sitä jaetaan vain pari kertaa viikossa. Voisiko tulevaisuudessa olla niin, että se hyvin pieni jäljelle jäävä kirjeposti jaetaan kaksi kertaa viikossa ilmaisjakelulehtien ja mainoksien ohessa?

Ei käy kateeksi postin

Ei käy kateeksi postin turhanpäiväiset työntekijät. Kukaan ei varmaankaan ota töihin ja kaikki naureskelevat.

3€ yhden kortin postimaksu,

3€ yhden kortin postimaksu, jos haluaa sen perille alle kuukaudessa? Taitaa olla tavoitteena se, että ihmiset ei enää lähetä toisilleen kortteja tai kirjeitä. Ja hyvin toimii. Mitenkäs sitten isot firmat, jotka ovat jo kirjeittensä perille viennin maksaneet? Esim Verovirastosta tuli minulle uusi verokortti nopeasti ja varmasti, vain kuukaudessa. Kuntien postit? Valtion postit? Pankkien, sairaaloiden postit? Jos saat poliklinikalle ajan, ja tieto tulee vain postitse, niin aika on mennyt jo ohi ennen kirjeen saamista. Ja lasku perään käyttämättä jätetystä ajasta? Se varmaan tulee sitten kahdessa päivässä.

Jos vuonna 2019 vielä käyttää

Jos vuonna 2019 vielä käyttää kirjepostia, niin kuulukin maksaa ei 3€ vaan 30€. Kuinka paljon metsiä hakataan ja päästöjä aiheutetaan valmistamalla ensin paperi ja sitten vielä kuljettamalla kirjeet rekoilla paikasta toiseen! Kun saman tiedon saa nykyaikana kännykään ilmaiseksi. Samoin laskut voi maksaa nettipankissa ilmaiseksi ilman paperilaskuja. Lääkärillekin voi soittaa, ei tarvitse lähettää kirjeitä!

Posti vaan lupaa jakaa

Posti vaan lupaa jakaa lähtykset perille, monessa tapauksessa ne katoavat matkalla?

Elikkäs Posti kohta

Elikkäs Posti kohta aloittanee YT-neuvottelut kun on liikaa postinjakajia tuolle 4 päivän mitoitukselle. Ja koska ollaan Suomessa, niin työntekijöitä on puolet tarvittavasta määrästä että homma toimisi oikeasti. Oli ala mikä tahansa. Koko maa tekee ylitöitä, koska uusia työntekijöitä ei haluta palkata. Olisi liian kallista.

Postin toiminta vaikuttaa

Postin toiminta vaikuttaa kyllä varsin eriskummalliselta; palvelut heikkenevät ja hinnat korottuvat! Asiakkaillakin pitäisi olla joku ”lupausturva”. Itsenäisyyspäivän aikoihin postitin onnittelu- ja lahjakortin (postimerkkejäkin liimasin tupasti), nimi- ja osoitetiedot täysin oikein ja selkeät, mutta lähetys oli viety väärään osoitteeseen, meni kuitenkin perille puolentoista viikon kuluttua. Eilen sain joulukortin Ranskasta, vaikka nimi- ja osoitetietoni oivat täysin selkeät oikein. Kuoren postileimasta näki, että kortti oli postitettu 12.12.2018. Kuka enää viitsii lähettää yhtään mitään kun hinnat ovat kohtuuttomat ja perillemeno epävarmaa.

Posti on ainoa yritys, jonka

Posti on ainoa yritys, jonka voisi(n) myydä ulkomaisille sijoittajille, ja jonka laatutaso ei putoaisi yhtään, päinvastoin! Edes ulkomaalainen sijoittaja ei kehtaisi tuottaa nykyisenlaista ala-arvoista yritystoimintaa?

Elähän nyt tämähän on sitä

Elähän nyt tämähän on sitä kapitalismia

Kohen syvä myötähäpeä niiden

Kohen syvä myötähäpeä niiden puolesta jotka hommaa yrittää hoitaa. Herrojen poonukset ei kuitenkaan vaarassa? Vmm.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu