Puheenaihe

Espoon raju tulvatilanne helpottuu pian – "Tämä on aivan poikkeuksellista"

Tältä näyttää Espoon Karhusuolla, jossa lumien sulamisvedet ovat katkaisseet liikenteen paikallisilta tieosuuksilta. 

Felix Saarinen

Espoon Karhusuolla viime viikonloppuna alkanut raju tulva on pussittanut useita asukkaita omiin koteihinsa. Karhuniityntie on ollut ainakin eilisestä alkaen kulkukelvottomassa kunnossa tielle tulvineiden sulamisvesien vuoksi.

Tiellä olevat valtavat lammikot ovat pysäyttäneet useita henkilöautoja – lammikoiden läpi on päästy korkeintaan citymaastureilla. Osa asukkaista on kulkenut tietä pitkin jopa kanootilla.

Tällä hetkellä kaupunki yrittää kiireellä saada tietä auki. 

– Jo eilen paikalla oli kaivuri ja kaksi paineautoa, joka yritti tyhjentää tulvavettä. Juuri tällä hetkellä paikalla on kaivuri, joka avaa ojaa loskasta, kertoo Espoon kaupungin katutuotantopäällikkö Teemu Uusikauppila.

– Poistamalla loskaa ojasta on tarkoitus saada vedelle nykyistä parempi virtaus. Uskoisin, että jo huomiseen mennessä tilanne on huomattavasti parempi kuin nyt.

Karhusuon alue on etenkin keväisin tulvaherkkää aluetta, sillä vettä kertyy teille laajalta alueelta.

– Tulvia on ollut ennenkin, mutta kyllä tämä on täysin poikkeuksellinen tilanne. En muista vastaavaa kevättä koskaan.

Karhuniityntietä on vastikään perusparannettu siinä toivossa, että tulvat jäisivät aiempaa lievemmiksi.

– Nyt kuitenkin näyttää siltä, että parannustyö ei ole riittävää, vaan tietä pitää kunnostaa uudelleen, Uusikauppila pohtii. 

Kun Karhusuon asukkaat ovat kulkeneet autoillaan jättilammikoiden läpi, monet autot ovat pysähtyneet keskelle vesilammikkoa. 

– Kaupunki on pystyttänyt alueelle kylttejä tekstillä "Vettä tiellä". Kun autoilijat kuitenkin ajavat tällaisista paikoista, autojen vaurioituminen on silloin lähtökohtaisesti kuljettajien vastuulla, Uusikauppila muistuttaa.

– Jos tiestölle tulee tulvan vuoksi rakenteellisia vaurioita, ne viat me tietenkin korjaamme heti kun voimme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kuvat ja video: Espoossa tulvii, autot hajosivat ja asukkaat jäivät mottiin – "Naapuri meni kanootilla himaan"12.2.2019 12.40

Kommentit (1)

Kommentit

Ei ole kyllä kalustoa ollut

Ei ole kyllä kalustoa ollut täällä kuin maanantai iltana parin tunnin ajan ja nyt taas tiistaina iltapäivä kolmen jälkeen. Autoja on jäänyt jumiin jo useampia ja vauroilta ei tietenkään voi välttyä.. Tuo kommentti vettä tiellä -kylteistä on kyllä surkea. Kyseessä on päättyvä tie, jolta ei ole mitään muuta kulkua pois, edes jalan. Miten täältä muuten pääset kuin ajamalla autolla, vaikka vettä nyt onkin? Kävellen kahluusaappaat jalassa tuonne virtaavan veteen? Tämän tien ”peruskunnostus” on ollut uusi asfaltti pintaan, ei mitään muuta.. Tärkeintä olisi tällä hetkellä kaivaa purkuojat kuntoon, jotta vesi todella liikkuu! Tien vesitilanteesta on ensimmäisen kerran informoitu asianomaista jo sunnuntaina iltapäivällä ja tänään 48h myöhemmin tilanne on täysin sama, ellei pahempi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu