Puheenaihe

Espoon kaupunginhallitus: Kaupungintalon suojeluesitys on perusteeton

Kaupungintalo on seisonut tyhjillään syksystä 2008 saakka.

Päivi Tuovinen

Kaupunginhallitus päätti maanantaina antaa Uudenmaan ely-keskukselle lausunnon, jonka mukaan Espoon kaupunki pitää kaupungintalon suojeluesitystä perusteettomana. Kaupungintalon suojelukysymys on jo aiemmin lainvoimaisesti ratkaistu virastokeskuksen asemakaavoituksen yhteydessä. Näin ollen talon suojelemiseen rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla ei ole perusteita, linjaa kaupunginhallitus. Espoon mukaan kyseessä on jo kolmas ely-keskukselle tehty suojeluesitys kaupungintalosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tyhjä kaupungintalo maksaa Espoolle 100 000 euroa joka vuosi – hintalappu jo miljoonaluokkaa8.2.2019 14.50
Vääntö Espoon kaupungintalosta jatkuu – ministeriö hyväksyi Pro Espoon valituksen30.1.2019 07.30
Pitkäaikainen kaavapäällikkö puolustaa parjattua rakennusta: Espoon kaupungintalo on tyylikäs ja osa historiallista jatkumoa29.8.2018 07.20

Kommentit (2)

Kommentit

Loistavaa! Onneksi

Loistavaa! Onneksi poliittiset päättäjämme ovat selväjärkisiä ja johdonmukaisia. PelataanVeronmaksajienRahoilla Ry voisi jo vetää turhat, kalliit, aikaavievät, rahaa polttavat valituksensa pois ja ymmärtää että päätökset kaupungintalon purkamisesta ja tontin hyötykäytöstä on jo tehty.

Espoon virkamiesjohdon

Espoon virkamiesjohdon pitäisi lopettaa valtava veromarkkojen tuhlaaminen ja kunnostaa Espoon kaupungintalo omien virkahenkilöidensä käyttöön. Se olisi ainoa järkevä ja kestävän kehityksen mukainen toimenpide ja samalla säilytetään merkityksellinen pala hyvin keskeitä Espoon historiaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu