Puheenaihe

USU gallup eduskuntavaaliehdokkaille: Kaksi kolmesta säästäisi palveluja ja etuuksia leikkurilta – kiristäisi sen sijaan ansiotuloverotusta

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Kaksi kolmesta Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien ja sanomalehti Karjalaisen vaalikoneisiin vastanneista eduskuntavaaliehdokkaista kiristäisi mieluummin ansiotuloverotusta kuin nipistäisi palveluista ja etuuksista. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Jyrkimmin ajatusta vastustavat kokoomuksen ehdokkaat: yli 70 prosenttia valitsisi leikkaukset veronkorotusten sijaan.

– Veronkorotukset on nopeasti syöty, mikäli samanaikaisesti ei muuteta palvelurakennetta tai prosesseja. Lisäksi verotuksessa pitää ottaa huomioon, että joskus veronalennus voi johtaa verotuottojen kasvuun, kuten tapahtui esimerkiksi yhteisöveron osalta, toteaa Mervi Katainen Uudeltamaalta.

Vasemmistoliiton, SDP:n ja vihreiden ehdokkaista yli 90 prosenttia kiristäisi ansiotuloverotusta.

– Palvelujen tasoa on jo heikennetty liikaa. Ihmiset tarvitsevat palveluja ja erityisesti on kiinnitettävä huomiota lähipalveluihin, toteaa kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen Hämeen vaalipiiristä.

Vihreistä ehdokkaista valtaosa kallistuu ansiotuloveron korottamisen puolelle, tosin perusteluissa verotuksen kohdistamisesta saatetaan olla eri mieltä, Uutissuomalainen kertoo. Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo Helsingin vaalipiiristä siirtäisi verotuksen painopistettä työn verottamisesta ympäristölle haitallisen toiminnan verottamiseen.

Perussuomalaisten ehdokkaista noin puolet pitää parempana vaihtoehtona palveluiden ja etuuksien leikkausta kuin ansiotuloveron korotusta. Matias Turkkila Helsingin vaalipiiristä toteaa Uutissuomalaisen jutussa, että tuloloukut ja erittäin korkea veroprogressio ovat omiaan hyydyttämään pienyrittäjyyden sekä taloudellisen toimeliaisuuden.

Vaalipiireittäin mielipide-erot jäävät luonnollisesti kapeammiksi kuin puolueittain. Kaakkois-Suomen, Savo-Karjalan, Vaasan ja Varsinais-Suomen vaalipiireissä kolme neljästä vastustaa leikkauksia, kun taas Hämeen ja Uudenmaan vaalipiireissä lukema jää runsaaseen 60 prosenttiin, Uutissuomalaisen jutussa kerrotaan.

Uutissuomalaisen vaalikoneaineisto koostuu yhdeksän vaalipiirin vaalikoneista. Mielipiteet ovat eduskuntavaaliehdokkaiden, jotka vastasivat Uutissuomalaisen kysymyksiin Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien ja sanomalehti Karjalaisen vaalikoneissa perjantaihin mennessä. Perjantaihin mennessä vastauksia tuli runsaat 1 200.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (8)

Kommentit

Ansiotulon veron korottaminen

Ansiotulon veron korottaminen on hallaa talouskasvulle. Suomalaiset ovat ostovoimalla mitattuna Albanian tasolla. Päivittäin käytettävät tarpeet kuten esim. sähkö, ilman näitä ei pysty elämään. Näiden veron nousu kohdistuu nimenomaan vähävaraisiin kansan osiin. Näitä haluaa vasemmistovihreät! Jotain tasapuolisuutta.

Yhteiskunnan palveluita

Yhteiskunnan palveluita käyttäviä päivittäin on huomattavasti vähemmän kuin joka päivä vaikuttavat kaikki veron korotukset esim. vähä varaisille eläkeläisille.

Demareiden vaalileiri

Demareiden vaalileiri tientukkeena Länsimäessä..Hevoskärryt ja kaikki. https://imgur.com/a/sXGYnt3

Yritystuet montako miljardia

Yritystuet montako miljardia menee ja jaetaan osinkoina törkeetä

Sote ja maakunnat.Säästetään

Sote ja maakunnat.Säästetään muka 3 miljardia. Vähintääänkin 6 miljardia tungetaan paskaan. Jos nämä toteutuvat

USU lähti vaalikoneella melko

USU lähti vaalikoneella melko mutkattomasti matkaan... :-)

Tiukentaisivat maahanmuuttoa

Tiukentaisivat maahanmuuttoa ja vieraskielisten kalliita palveluja. Suurimmat julkisen palvelun kuluerät ovat vieraskieliset ja maahanmuutto. Hankala haaste järjestää kalliita palveluja ja samalla olla nostamatta veroja.

Jopa maanne Pääministeri

Jopa maanne Pääministeri perusteli Pääministerin kyselytunnin väittämäänsä muita syyllistäessään maanne tulevasta Metsänhoidosta, tai ennemminkin hakkuista (Aasian ja vihdoin tänne luodun lainsäädännön myötä sinne tarjottavasta Kilpailukykyisestä raakapuun kysynnästä.) tähän USU:n galluppiin... :-) - Jonkun äänestäjien aliarviointia, tai vain Pohjoismaisen kehitysmaan sitä kuvaavaa typeryyttä, vai kenties jopa vieraan vallan vaikuttamista Eduskuntavaaleihin mahdollisesti julkisuudessa kerrottuja mahdollisia ristiriitoja ja näin mahdollista myös sen kansalaistenne keskuuteen Äänestämättömuutta luomaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu