Puheenaihe

Sääennuste lupaa sunnuntaista kaunista ulkoilupäivää – öisin on edelleen pakkasta, joten jätä kesärenkaat vielä varastoon

Keväiset polut kutsuvat jo ulkoilemaan!

Päivi Tuovinen

Viikonlopun sää on Uudellamaalla tuulinen, ennustaa päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

– Se on oikeastaan yhteinen nimittäjä viikonlopulle. Muuten ollaan päivisin selkeästi plussan puolella. Ylimmät lämpötilat ovat neljästä kuuteen, seitsemään asteeseen.

Lauantai vaikuttaa ennusteiden mukaan sateiselta päivältä.

– Mutta sunnuntai on aurinkoisen oloinen. Jos aikoo ulkoilla viikonloppuna, kannattaa panostaa sunnuntaihin, Tuovinen vinkkaa.

Öisin lämpötilat putoavat valtaosin pakkaselle, joten kesärenkaiden vaihtoon ei kannata vielä ryhtyä.

– Tiet jäätyvät sijainnista ja ajankohdasta riippuen. Vaikka Helsingin kantakaupungissa voisi ajella ilman talvirenkaita, niin vähänkin pohjoisempana voi olla liukasta. Varsinkin monet hiekkatiet ovat vielä täysin jäässä, Tuovinen varoittaa.

Vaikka nettiennusteissa näkyy jo kymmenelle vuorokaudelle alkukeväisittäin mukaviakin lämpötiloja, Tuovinen ei uskalla julistaa kevättä vielä alkaneeksi.

– Ennustettavuus ei ole nyt hirveän hyvä. Joskus pystyy näkemään hyvin kymmenenkin päivän sään, mutta tällä hetkellä ei. Alkuviikon jälkeen sää voi hyvin vaihdella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Jos et liiku vain Kehä 3

Jos et liiku vain Kehä 3 sisällä ja tarvitset autoa joka päivä niin ei kesärenkaita ennen 15.huhtikuuta. Tämä sääntö on toiminut kolme vuosikymmentä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu