Puheenaihe

Hyvästi säästöille – Suomessa yhä useampi saa korvauksen kalliiseen syöpälääkkeeseen

Jasmin Kareinen

Yhä useampi suomalainen sai viime vuonna korvauksia syöpälääkkeisiin. Korvauksen saajien määrä kasvoi 5 prosenttia ja oli 146 000.

Syöpälääkkeiden ja immunovasteen muuntajien korvaussumma kasvoi neljänneksellä, lähes 94 miljoonaa euroa.

– Syöpälääkkeissä yksittäinen lääkeaine saattaa kerryttää useiden miljoonien eurojen kustannukset, sanoo erikoistutkija Leena Saastamoinen Kelasta.

Merkittävimmin kasvoivat edellisten ohella veritautien lääkkeiden korvausmenot. Näissä ryhmissä on paljon uusia, kalliita lääkkeitä.

Toissavuona terveydenhuollon säästötoimet pienensivät lääkekorvausten määrää. Nyt korvausmenot kuitenkin kasvoivat jälleen: edellisvuodesta 5,3 prosenttia eli 73 miljoonaa euroa.

Eniten korvauksia maksettiin eturauhassyöpälääke entsalutamidista (31 miljoonaa euroa) ja muun muassa veren ja luuytimen syöpiin käytettävästä lenalidomidista (30 miljoonaa euroa).

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään: suurin osa paranee – jopa joka toinen syöpä olisi ehkäistävissä, ja siinä yksi muutos elintapoihin on ylitse muiden13.2.2019 05.55
Sari Seppälä menehtyi haimasyöpään, kertoo IL – tällainen on salakavalasti etenevä sairaus30.1.2019 10.28

Kommentit (1)

Kommentit

Toivon todellakin, että tälle

Toivon todellakin, että tälle ulostulolle löytyy jokin järkevä selitys, sillä jos ei, tämän median uskottavuus on todella vaakalaudalla. Jos virallista vahvistusta virallisilta lähteiltä ei näille väitteille löydy, tulee erinäisiä henkilöitä joutumaan syytteeseen. Tulen heti maanantaina selvittämään, ovatko nämä Leena Saastamoisen kannat virallinen kanta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu