Puheenaihe

Jussi Hakuliselle tyrmäys Yön keikkajärjestäjältä – IL: "Olli Lindholm ja Yö ovat laittaneet sen biisin elämään"

Jussi Hakulinen nähdään sunnuntaina Tampereella soittamassa Yön musiikkia: omien sanojensa mukaan viimeistä kertaa.

Jussi Lehtisalo

Yön perustajajäsen ja lauluntekijä Jussi Hakulinen on pyytänyt jättämään tekemänsä kappaleet pois Olli Lindholmin muistokonsertista.

Hakulinen on syyttänyt konserttia rahastuksesta eikä halua, että hänen kappaleitaan käytetään tässä yhteydessä. Hakulisen Yölle säveltämiä hittejä ovat muun muassa Rakkaus on lumivalkoinen, Joutsenlaulu ja Likaiset Legendat 1.

Erityisesti vuonna 2003 julkaistua Rakkaus on lumivalkoinen -kappaletta pidetään Lindholmin nimikkokappaleena. Sen jättäminen pois konsertista ei tule keikkajärjestäjän mukaan kysymykseenkään, kommentoi ohjelmamyyjä Kari Pössi Iltalehdelle.

– Kyse ei ole Yön muistokonsertista, eikä Hakulisen tai kenenkään biisintekijän biiseistä. Kyseessä on Olli Lindholmin muistokonsertti, jossa on kappaleita, joita Olli on laulanut ja ikänsä esittänyt. On ollut hänen elämäntyönsä esittää näitä kappaleita, sanoo Pössi Iltalehdelle.

Hakulinen on sanonut lähtevänsä mukaan konserttiin jos keikkatuotot käytetään hyväntekeväisyyteen. Tämän mahdollisuuden Pössi tyrmää.

– Jokainen, joka tekee konsertteja tietää, ettei se ole ilmaista. Maksamme joka paikasta, ei Tampere-talokaan tee hyväntekeväisyyttä, eivät lipunmyyntitoimistot tai mitkään, sanoo Pössi Iltalehdelle.

Lauluntekijä Jussi Hakulinen on kommentoinut Pössin sanomisia Twitter-tilillään, jossa hän huomauttaa tarkoitaneensa konsertin nettokuluja, joista on jo Pössin mainitsemat pakolliset kulut vähennetty.

– Toki tarkoitin summaa josta pakolliset kulut on jo vähennetty. Brutto kuitenkin liikkuu 300000€ hujakoilla? kirjoittaa Hakulinen.

– Lisäksi kannattaisi selvittää faktat ennen niistä tiedottamista? Esiintymispaikkailmoitusten mukaan juuri isoissa tapahtumissa on menty mainiosti ilman minun biisejäni! Juhannuksena oli rohkea vetää liki tuntematonta materiaalia lähes koko lista. Niistä vain 2 omaani tunsin!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jussi Hakulinen avautuu Twitterissä: "Tuntuu pahalta, että panokseni Yö-yhtyeen hyväksi ei ollut edes muistokonsertteihin osallistumisen arvoinen"20.3.2019 13.59
IL: Jussi Hakulinen ei saanut kutsua Olli Lindholmin hautajaisiin – jätettiin ulos myös muistokonserteista: "Arvasin, että rahastus alkaa heti"18.3.2019 11.46

Kommentit (4)

Kommentit

Voiko näitä biisejä omia

Voiko näitä biisejä omia itselleen ja kieltää niiden esittämisen? Rahastusta kyllä, hyvä idea tuo hyväntekeväisyys, ja siinä tapauksessahan lauluja saisi laulaa eikös se näin sanonut. Mutta ei, siis rahastuksen makua ilmassa. Minä pidän muistokonsertin kotona eikä maksa mitään.

Voiko näitä biisejä omia

Voiko näitä biisejä omia itselleen ja kieltää niiden esittämisen? Rahastusta kyllä, hyvä idea tuo hyväntekeväisyys, ja siinä tapauksessahan lauluja saisi laulaa eikös se näin sanonut. Mutta ei, siis rahastuksen makua ilmassa. Minä pidän muistokonsertin kotona eikä maksa mitään.

Vielä viimeisen kerran

Vielä viimeisen kerran revitään ollista rahaa. Niin säälittävää.

Olen Hakulisen puolella tässä

Olen Hakulisen puolella tässä asiassa. Kaikesta paras olisi ollut muistokeikka Hakulisen suunnittelemana, rahat hyväntekeväisyyteen ja sitten pillit pussiin Yön osalta ja piste.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu