Puheenaihe

Kolmelle päiväkodille etsitään uudet rakentajat Espoossa – valmistuminen viivästyy konkurssin vuoksi

Kolmen päiväkodin rakennustyöt pysähtyivät Espoossa, kun niitä urakoinut rakennusyhtiö meni hiljattain konkurssiin.

Minna Airamaa

Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos aikoo etsiä uudet tekijät kolmelle rakenteilla olevalle päiväkodille. Karakallioon, Matinkylään ja Espoon keskukseen rakenteilla olleiden päiväkotien rakennustyöt pysähtyivät, kun niitä urakoinut rakennusyhtiö meni äskettäin konkurssiin.

Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen kertoo, että päiväkotien pääurakoiden kilpailutuksia valmistellaan parhaillaan.

– Päiväkoteja toteutettiin eri urakkamuodoilla ja ne ovat eri työmaavaiheissa. Tämä huomioidaan kilpailutuksissa, Lehtinen sanoo.

Päiväkodit myöhästyvät jonkin verran alkuperäisestä aikataulusta. Karakallioon tulevan Karamäen päiväkodin uuden rakennuksen oli määrä valmistua loppukesästä. Matinkylään tulevan Matinraitin päiväkodin ja Espoon keskukseen tulevan Suviniityn päiväkotien taas oli tarkoitus valmistua vuodenvaihteessa.

– Ilmoitimme alussa käyttäjille maksimiviiveeksi kuusi kuukautta, ja jos kaikki menee suunnitelmiemme mukaan, alitamme tavoitteen, Lehtinen muotoilee.

Tavoitteena on Lehtisen mukaan saada päiväkotien rakennustyöt jatkumaan niin nopeasti kuin suinkin, jotta rakentaminen viivästyisi mahdollisimman vähän.

– Tiedämme, että käyttäjät toivovat myös kohteiden nopeinta mahdollista valmistumista. Hankintaprosessi vie oman aikansa, jota valitettavasti emme voi nopeuttaa, Lehtinen lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Konkurssi pysäytti kolmen päiväkodin rakennustyöt Espoossa – "Edessä saattaa olla puolen vuoden viivästyminen"23.3.2019 07.45
Kirkkonummen pääkirjaston urakoitsija konkurssiin − työt pysähtyivät heti ja hanke viivästyy15.3.2019 11.16

Kommentit (3)

Kommentit

Jaa että ihan noin hyvissä

Jaa että ihan noin hyvissä kantimissa on ollut kaupungin valitsema rakennuttaja. No otetaan seuraavaksi halvin. Nekin tulevat rajan takaa..

Halvin voittaa ja mistään ei

Halvin voittaa ja mistään ei tule mitään,miten päättäjät voivat olla näin tyhmiä .

Mitenköhän tässä nyt sitten

Mitenköhän tässä nyt sitten käy? Ainakaan Matinkylässä ei ole tapahtunut yhtään mitään tämän työmaan suhteen...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu