Anneli Tuominen-Halomo

Kerroksellisuus kuuluu kaupunkiin

(PÄÄKIRJOITUS) Espoon kasvu maalaispitäjästä Suomen toiseksi suurimmaksi kaupungiksi on ollut nopeaa. Varsinkin eteläisessä Espoossa maisema muuttuu rakentamisen myötä nopeasti.

Vanhaa ja uutta on Espoossa rinnakkain, mutta historiallisten kerrostumien säilyminen ei ole itsestään selvää. Se vaatii näkemystä, tahtoa, kykyä arvostaa juuria ja rahaakin.

Kauklahdessa pikkukylän tunnelma on toistaiseksi säilynyt. Asukkaat arvostavat luonnonläheistä asumista ja oman kylän kivijalkakauppojen palveluja.

Vanhan viehättävän miljöön katoamisesta kannetaan nyt huolta Kurttilassa. Mitä tapahtuu Juppin talolle, joka on palvellut alueen asukkaita kuvataiteen tyyssijana? Mitä tapahtuu sen naapurissa sijaitseville rakennusperintökohteille eli Åminnen kartanolle ja Kungsgårdsskolanille? Mitä tapahtuu Lasihytin alueelle?

Kauklahtelaiset eivät ole huolineen yksin. Mitä tapahtuu Keilaniemen kupeessa sijaitsevalle Karhusaarelle ja Sinebrychoffin huvilalle? Mitä tapahtuu Träskändan kartanolle, jonka tulevaa käyttöä on yritetty ratkoa vuosia?

Asukkaat haluavat, että alueen rikas historia näkyy ympäristössä ja että sitä vaalitaan. Ihminen tarvitsee paikan, johon voi juurtua.

Kauklahti-seura ja Villa Kauklahden taideyhdistys ovat valmiita ottamaan kantaa ja tekemään yhteistyötä kaupunkirakenteen ja palveluiden kehittämisen hyväksi.

Kestävä Espoo -kehitysohjelman tavoitteisiin kuuluu myös kulttuurillisesti kestävien ratkaisujen kehittäminen ja Espoo-tarinassa korostetaan osallisuutta.

Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Kommentit (1)

Kommentit

Asuntomessualueen kahden

Asuntomessualueen kahden kivijalassa sijaitsevan ja viimeisimmän tämän vuoden Tammikuussa valmistuneen lisäksi muita rakennuksien kivijaloissa olevia kauppoja ei ole Kauklahdessa parin Omakotitalon lisäksi ollutkaan... :-) - kiva skode Paikallislehden Pääkirjoitukseksi sen lukijoille, alueen ollessa muuten Espoon vanhinta asutuinta aluetta aina jo ennen Viinan salakuljetuksesta maanne sen kehittyvä "savupiippu teollisuus" nähneenä ja näin myös nämä monen muun lisäksi kokeneena. Perinteitä pitää asuinalueilla oikeasti vaalia, missä Kauklahti on hyvä esimerkki vanhaa ja uutta.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet