Puheenaihe

"Kokoomuskaksosten" kisa päättyi Espoon voittoon

Sakari Rokkanen (kok.) teki näkyvän kampanjan Vantaalla. 

Essi Jäälinna

Ikää alle 30 vuotta, opiskelee taloustiedettä Helsingin yliopistossa, edustaa kokoomusta, on kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja, on mies ja pääkaupunkiseutulainen. Pitkä lista ominaisuuksia, joista jokainen pätee kahteen eri mieheen. Sekä vantaalaiseen Sakari Rokkaseen että espoolaiseen Henrik Vuornokseen.

Kumpikin heistä oli ehdokkaana eduskuntavaaleissa ja molemmat jäivät tällä kertaa rannalle näkyvistä kampanjoista huolimatta.

Herrojen äänimäärissä näkyi selvästi kotikenttä. Vuornos sai yhteensä 2851 ääntä, joista tuli Espoosta 2197. Rokkasta muisti äänellään 1108 vantaalaista. Hänen kokonaisäänimääränsä oli 1430.

Toistensa kotikaupungeissa ei kumpikaan erityisemmin kerännyt ääniä. Rokkanen otti Espoosta 168 ääntä. Vuornokselle tuli Vantaalta 205 ääntä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kolme suurinta ja murskattu keskusta – Katso tästä vaali-illan dramaattiset hetket kuvina15.4.2019 05.45
Kokoomus oli Uudenmaan vaalipiirin suosituin puolue – Vihreille kaksi paikkaa lisää15.4.2019 01.00
Kylmäävää jännitystä viimeisille minuuteille – tässä eduskuntavaalien 2019 tulos!15.4.2019 00.55
Tässä ovat Uudenmaan läpimenijät – Lepomäki triplasi äänimääränsä viime vaaleista15.4.2019 01.00

Kommentit (2)

Kommentit

Minusta tällainen vertailu ei

Minusta tällainen vertailu ei tee oikeutta Sakari Rokkaselle. Pitää muistaa lähtökohdat. Espoo on leimallisesti kokoomuskaupunki, missä kokoomuksen ääniosuus oli näissä vaaleissa 31 %. Sen sijaan Vantaa on demarien linnake pääkaupunkiseudulla, missä kokoomuksen osuus oli vain 18 % annetuista äänistä. Lisäksi kokoomuksen ja Rokkasen työtä Vantaalla vaikeuttaa suuresti se, että Vantaan poliittiseen kulttuuriin on lähinnä virkamiesten ja demarien "ansiosta" pesiytynyt sellainen ajattelu, jossa tärkeintä on se, mikä on parasta järjestelmälle. Kun pitäisi keskittyä siihen, mikä on parasta ihmiselle! Kokoomus menestyi muutenkin huonosti Uudellamaalla, mikä osaltaan selittää rannalle jäämisiä. Kokoomuksen osuus äänistä oli 20,9 %, missä on vähennystä peräti 3,06 % edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna. Ilman Elina Lepomäen jättipottia vaalitappio Uudellamaalla olisi ollut vielä huomattavasti suurempi.

Ääniä vertaillessa on lisäksi

Ääniä vertaillessa on lisäksi hyvä huomioida, että Vuornos on nykyinen Kokoomusnuorten pj jolloin medianäkyvyyttäkin on luonnollisesti enemmän. Lisäksi hänelle vaalit ovat jo toiset eduskuntavaalit. Ensimmäisissä vaaleissa Vuornos sai ääniä 1400 äänen pintaan eli samat mitä Rokkanen nyt. Toivon hyvää jatkoa ja menestystä kummallekin herralle tulevaisuudessa. Kaltaisianne nuoria tarvitaan!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu