Puheenaihe

Westendissä vastustetaan rantaan sijoittuvaa kerrostaloa, mutta ostajat ovat jo lähtökuopissa – "Kiinnostus erittäin suurta"

Havainnekuva Westendin uimarannan viereen suunnitellusta asuintalosta. Kuvassa 7-kerroksinen vaihtoehto. Kaupunkisuunnittelulautakunta haluaa suunnitelman myös 5-kerroksisesta vaihtoehdosta.

L Arkkitehdit Oy

Westendin uimarannan kupeeseen suunniteltu hulppea kerrostalo merinäköaloin kiinnostaa jo mahdollisia asunnonostajia, vaikka sen toteutuminen on edelleen epävarmaa.

Westendissä kerrostaloa on vastustettu muun muassa siksi, että korkea rakentaminen ei sovi pientaloalueelle. Tontin omistavan kiinteistö- ja sijoitusyhtiö Ultivistan mukaan hanke on kuitenkin herättänyt paljon kiinnostusta nimenomaan lähialueilla.

– Westendistä ja lähialueilta on tullut erittäin paljon yhteydenottoja ja varauksiakin. Kiinnostus kerrostaloasumiseen alueella on selkeästi erittäin suurta, sanoo Ultivistan hallituksen jäsen Ari Lehto.

Kohteesta ovat Lehdon mukaan olleet kiinnostuneita sekä lapsiperheet että vanhemmat parit, jotka asuvat pientalossa ja haluavat nyt kerrostaloon.

 

Toistaiseksi kerrostalon kohtalo on kuitenkin edelleen avoin. Kaupunkisuunnittelulautakunta palautti tiistaina kaavan jälleen kerran uudelleen valmisteltavaksi.

Erimielisyyttä on herättänyt muun muassa kerrostalon korkeus. Alun perin 8-kerroksinen talo kutistui vastustuksen vuoksi niin, että vaihtoehtoina ovat nyt 7- ja 5-kerroksinen rakennus.

Ultivista näkisi paikalla mieluummin suuremman asuintalon.

– Me haluaisimme paikalle mahdollisimman paljon laadukasta rakentamista, mutta elämme toki sen mukaan, mitä päätetään, Lehto sanoo.

Jos matalampi vaihtoehto toteutuu, on Lehdon mukaan mietittävä hyvin tarkkaan millaisia palveluja paikalle on taloudellisesti kannattavaa tuoda.

Kerrostalon lisäksi tontille on suunniteltu kaikille avointa rakennusta, johon sijoittuisivat kylpylä, kahvila ja kuntosali.

– Haluamme Rantaraitin varrelle palveluja. Uimarannan käyttö on ympärivuotisesti ajatellen kuitenkin rajallista, eikä Rantaraitinkaan käyttö ole niin vahvasti ympärivuotista. Meillä on vahva usko siihen, että suuri osa asiakkaista tulisi nimenomaan viereisestä talosta, Lehto perustelee

 

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Jouni J. Särkijärven (kok.) mukaan kerrostalo ja palvelurakennus ovat kaksi eri asiaa.

– Sekä kylpylä että kahvila ovat liiketoimintaa eivätkä riipu siitä, minkä kokoinen rakennus viereen tulee. Asiakkaat tulevat joka tapauksessa muualta, Särkijärvi sanoo.

Särkijärven mukaan syy kaavaesityksen palauttamiseen oli lautakunnan tyytymättömyys virkamiesten suunnitelmiin.

Kun lautakunta palautti asian edellisen kerran uudelleen valmisteltavaksi lokakuussa, ohjeeksi annettiin suunnitella paikalle 5-kerroksinen asuintalo. Nyt suunnitelmat olivat 5-kerroksisen talon osalta puutteelliset ja valittavaksi esitettiin 7-kerroksista taloa.

– Tässä on kyse toimintavasta. Jos lautakunta päättää jotakin, virkamiesten tulee toimia sen mukaan, Särkijärvi toteaa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Westendin kohukaava uuteen valmisteluun –  Lautakunta: Uimarannan viereen saa rakentaa vähemmän ja matalampaa24.10.2018 14.00
Westendin uimarannan viereen suunnitellaan nyt kerrostaloja – pieni kylpylä olisi avoin kaikille19.5.2018 07.00

Kommentit (7)

Kommentit

Westendissä erimielisyyttä ja

Westendissä erimielisyyttä ja vastustusta on herättänyt mm. kerrostalon korkeus, joka ei asukkaiden mielestä sovi pientaloalueelle. Olen kyllä samaa mieltä, korkeat ja massiiviset kerrostalot rikkovat pientaloalueen ilmettä. Mutta, kovin on vaihtelevaa käytäntö; toisaalla Espoon merenrantamaisemissa ei vastustuksella saada pois edes suunnitelman ylittävää puolta metriä, mutta toisaalla siitä lähtee kokonainen kerros, jopa kolme.

Kyllä asiaan perehtyneet

Kyllä asiaan perehtyneet virkamiehet varmasti tietävät, miten tuo tulisi hoitaa. Rakennus näyttää sopivan oikein hyvin tuohon paikkaan, ja pitää muistaa että nykykaava sallisi jopa 18-kerroksisen rakennuksen rakentamisen. Eli onhan tuo 7-kerroksinen asuintalo paljon parempi vaihtoehto. On myös tärkeää, että alueelle tulee palveluja.

Politikointi pois

Mihin ovat kadonneet

Mihin ovat kadonneet lautakunnalta vihreät arvot? Muualla pyritään koko ajan tehokkaampaan ja ekologisempaan rakentamiseen. Kun tuohon joka tapauksessa rakennetaan tuollainen iso, olisi ekologisempaa saada samalle alalle useampia asuntoja. Maailma kehittyy koko ajan tehokkaampaan ja ekologisempaan suuntaan. Tässä kehityksessä pitää olla mukana myös Westendinkin. Korkeampi on tässä myös vihreämpi.

Kyllähän sen pitää olla 8

Kyllähän sen pitää olla 8 kerroksinen ihan minimissään. Muuten lähinnä montussa kun länsiväylä korkealla vieressä. 5kerrokseen lentää lähinnä länsiväylän pölyt ikkunasta sisään. Älkää nyt menkö naurettavuuksiin sentään.

Eikö tällaiset ratkaisut

Eikö tällaiset ratkaisut pitäisi tehdä järjen eikä toimintatavan perusteella. Taitaa Särkijärvellä nyt olla joku isokenkäinen kaveri, jonka silmää 6 ja 7 kerros ei miellytä.

Mikähän tuossa oli

Mikähän tuossa oli lautakunnan peruste matalammalle? Kuvan rakennus sopii hyvin ja tuo spa ja kahvilakin olisi oikein tervetulleita. Tuo 7-kerroksinen näyttää sopivan siihen oikein hyvin. Palveluita myös siihen koska niille löytyy alueelle tarvetta. Kyllä virkamiehet ovat varmaan tarkkaan suunnitelleet mitä siihen esittävät ja ovat käsittääkseni kaavoituksen ammattilaisia. Lautakunnassa ollaan pääasiassa poliittisilla paikoilla. Ehdottomasti korkeampi vaihtoehto tuohon hyvälle paikalle!

Nyt haloo! Tämän paikan

Nyt haloo! Tämän paikan vieressähän on jo korkeita ja todella massiivisia kerrostaloja joten kyllä siihen 7-kerroksinen näyttää hyvin sopivan. Lisäksi hyville paikoille Espoossa tulisi muutenkin rakentaa tehokkaasti ja tuo paikka edustaa juuri sellaista. Palveluiden kannalta olisi hyvä olla siinä lähellä myös mahdollisimman paljon niitä käyttäviä asukkaita.

Järjenkäyttö sallittua

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu