Puheenaihe

Poliisi tutkii kolmea tapon yritystä Helsingissä – tapahtumapaikka kadulla tai pihalla, tekovälineenä teräase

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Helsingin poliisi tutkii parhaillaan kolmea tapon yritystä, jotka ovat tapahtuneet reilun parin viikon sisällä eri puolilla Helsinkiä.

– Kaikki kolme tapausta ovat tapahtumina melko selkeitä ja tutkinnat etenevät aikataulun mukaisesti. Tekoja yhdistää se, että kaikki tapahtuivat ulkona, joko kadulla tai piha-alueella, ja tekovälineenä on ollut teräase. Uhrit ovat päässeet sairaalahoidosta ja he ovat toipumassa vammoistaan. Tapon yrityksistä epäillyt on vangittu, kommentoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Tuorein tutkinta liittyy viime torstaina 6. kesäkuuta tapahtuneeseen puukotukseen Helsingin Sörnäisissä. Tuolloin Haapaniemenkadulla sijaitsevassa ravintolassa syntyi kolmen miehen välinen sanaharkka, joka jatkui ravintolan ulkopuolella.

Vuonna 1996 syntynyt mies pisti tilanteessa häntä parikymmentä vuotta vanhempaa miestä useita kertoja teräaseella käsiin ja keskivartaloon. Nuorta miestä epäillään tapon yrityksestä.

Myös vuonna 1985 syntynyt mies sai välikohtauksessa viiltohaavan käsivarteensa. Toistaiseksi on epäselvää, kuka vamman aiheutti. Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisi tutkii myös Konalan Hilapellontiellä 5. kesäkuuta sattunutta välikohtausta, jossa vuonna 1991 syntynyt mies löi vuonna 1996 syntynyttä miestä teräaseella keskivartaloon. Motiivina puukotuksessa oli aiemmin saman vuorokauden aikana tapahtunut ryöstö, jossa asianosaisten roolit olivat poliisin mukaan päinvastaiset.

Poliisin tutkinnassa on myös tapaus, jossa noin 60-vuotias mies pisti yllättäen toista miestä teräaseella ylävartaloon Töölön Hietaniemenkadulla 24. toukokuuta.

Puukotuksen uhri on epäiltyä vajaa parikymmentä vuotta nuorempi. Rikoksesta epäillyn mukaan motiivina oli uhrin häneen aiemmin kohdistama sanallinen kaltoinkohtelu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Olisko taustalla suomalaisen

Olisko taustalla suomalaisen rasismin ja syrjinnän aiheuttama ahdistus? Se voi purkautua monella tapaa, mm. pistämällä tai viiltämällä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu