Puheenaihe

LM: Puolustusministeri Kaikkonen selvittäisi naisille 2–3 kuukauden kansalaispalvelusta

Puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Sauvo Jylhä

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) väläyttää naisille 2–3 kuukauden kansalaispalvelusta. Asiasta kertoo Lännen Media.

Kaikkosen ajatusmalli lähtee siitä, että naisia ei pidä velvoittaa samankaltaiseen palvelukseen, jollainen on pakollinen miehille.

– On hienoa, että meillä on järjestelmä, joka sallii naisten asepalveluksen niille, jotka sitä haluavat. Ehkä voisimme naisten osalta selvittää, olisiko nykyistä järjestelmää täydentävä 2–3 kuukauden kansalaispalvelus jossakin muodossa hyvä. Onko meillä siihen soveltuvia tehtäviä, ja onko siitä lisäarvoa yhteiskunnalle ja palveluksen suorittavalle, Kaikkonen pohtii Lännen Median jutussa.

Hän korostaa, että muutosten taakse ei riitä vain hallitusrintama, vaan tarvitaan laajempi yhteisymmärrys.

Ministeri tähdentää, että kansalaispalvelus on hyvä selvittää pohjia myöten.

– Voidaanko löytää malli, joka hyödyttäisi puolustustamme? Tätä on syytä pohtia samoin kun sitäkin, onko meillä tarvetta tällaiselle palvelukselle.

Selvitys kansalaispalveluksesta on kirjattu Rinteen hallitusohjelmaan. Sitä aletaan valmistella parlamentaarisesti työryhmässä.

– Arvioni on, että tämä vaalikausi käytetään huolelliseen selvittelyyn. Jos joitakin isompia muutoksia tehdään, niin se on ehkä seuraavan vaalikauden listalla, Kaikkonen sanoo jutussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Joka kolmas suomalainen haluaa kaikille pakollisen kansalaispalvelun – kolme puoluetta harraa vastaan27.2.2018 18.45

Kommentit (3)

Kommentit

Ehei Kaikkonen, millä

Ehei Kaikkonen, millä vuosituhannella elät? Kaikille (sekä uros-, että naaraspuolisina syntyneille) kaksi vaihtoehtoa tarjolle. Joko asepalvelus tai sitten kansalaispalvelus. Armeijassakaan ei tarvitse yli 3kk puskajumppaa harrastaa, se ihan riittää. Kansalaispalvelus voi olla muutakin kuin munkkien myyntiä, sivarityyppistä yleishyödyllistä ja tärkeää oppimista. Miten kriisin aikana toimii veden-, sähkön- ja ruuanjakelu? Mitä kukin siinä voi tehdä? Logistiikka, massojen siirtely, ja luonnollisesti ensiavun koulutusta lisää molempiin ryhmiin.

Eikö tasa-arvon vuoksi niin

Eikö tasa-arvon vuoksi niin miehille kuin naisillekin tulisi olla saman pitunen palvelus?

Täysin puskista pestiin... :-

Täysin puskista pestiin... :-) - ja heti kohtuullisen hauskoja uudistuksia maanne historiaan tekemässä. Jokainen Valtiosihteeri virkaansa tässä maassa kyllä aivan paikallaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu