Puheenaihe

Lisää korkeita kerrostaloja Tapiolan ytimeen – kaupunginmuseo suhtautuu varauksellisesti

Maaliskuussa avatun bussiterminaalin länsipuolelle kaavaillaan korkeita kerrostaloja.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Merituulentien kannen päälle halutaan rakentaa kuusikerroksinen liike-, palvelu- ja toimistorakennus. Rakennus tulisi bussiterminaalin kannen länsireunaan kannelle rakentuvaa Merituulentoria rajaamaan.

Lisäksi Merituulentien ja Itätuulentien väliin on tarkoitus mahdollistaa 9- ja 12-kerroksisten asuinkerrostalojen rakentaminen.

Näihin uudisrakennuksiin liittyvän asemakaavan muutoksen hyväksymistä nähtäville käsitellään Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnassa keskiviikkona. Asia jätettiin pöydälle kesäkuussa.

Aloite asemakaavan muutoksen laatimiseksi on tullut YIT-Rakennus Oy:ltä, jolla on alueella suunnitteluvaraus.

Espoon kaupunginmuseo on suhtautunut varauksellisesti rakennusten muotoihin. Se katsoo, että uudisrakennukset poikkeavat liikaa Tapiolan suoralinjaisesta yleisilmeestä.

Vastineessa todetaan, että kaavassa tavoitellaan rakennuksille ilmettä, joka saa mallinsa paikallisuudesta, Tapiolan modernismista ja rakennusten julkisivujen graafisesta järjestelmästä. Rakennusten ei katsota poikkeavan kovinkaan paljon viereisen jo hyväksytyn kaavan vinoneliöisistä rakennusaloista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hellepäivinä jopa 500 kävijää – Tapiolan kahluualtaalla polskii tyytyväisiä lapsia30.7.2019 19.35
Yhä lisää liiketiloja ja ravintoloita Tapiolaan Ainoan viereen – "Pienemmistä tiloista kova kysyntä"9.5.2019 06.45

Kommentit (2)

Kommentit

Tapiola ei voi eikä saa

Tapiola ei voi eikä saa suojella millään tavalla kuin kallis metro rakennettiin niin täytyy myös rakentaa asuntoja ja paljon.

Kovin on matalaa. Eikä alue

Kovin on matalaa. Eikä alue edes ole sitä vanhaa Asuntosäätiön 1950-luvulla rakennettua Tapiolaa. Alueella ei ole mitään museoitavaa ellei sitten nyt pystytä sellaista rakentamaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu