Puheenaihe

Halla-aho moittii suunnitelmia saatavuusharkinnan poistamisesta Ykkösaamussa: "Kokoomuksella on vielä suurempi kiima lisätä halpatyövoiman maahantuontia kuin vasemmistohallituksella"

Jussi Halla-aho.

Arkisto / Päivi Tuovinen

Työvoiman saatavuusharkinnan purkaminen ja ulkomaisen työvoiman tuominen kolmansista maista ei ratkaise Suomen ongelmia, sanoo perussuomalaisten Jussi Halla-aho Ylen Ykkösaamussa.

Halla-ahon mukaan se johtaisi halpatyövoiman käyttöön.

Saatavuusharkinnalla tarkoitetaan sitä, että ennen työntekijän oleskeluluvan myöntämistä selvitetään, onko Suomessa ennestään saatavilla tehtävään sopivaa työvoimaa.

Osaajien tuloon saatavuusharkinnan poistaminen ei puolueen puheenjohtajan mukaan vaikuta, vaan se koskettaisi heikosti koulutettua tai kouluttamatonta työvoimaa.

– Ratkaisu ei ole se, että pahennetaan ongelmaa tuomalla maahan lisää ihmisiä, jotka kuormittavat julkista taloutta, Halla-aho sanoo.

Halla-ahon mukaan työntekijöiden tuominen EU- ja ETA-alueelta on sivuutettu kokonaan. Hänen mielestään se, ettei työntekijöitä löydy alueen sisältä, kertoo haluttomuudesta maksaa palkkaa.

– Kokoomuksella on, jos mahdollista, vielä suurempi kiima lisätä halpatyövoiman maahantuontia kuin vasemmistohallituksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (20)

Kommentit

Juuri on julkaistu eri

Juuri on julkaistu eri ammattiryhmien palkkoja. Niistä näkee mihin nykyinen "tarveharkinta" on johtanut. Kts. esim. avustava puutarhatyöntekijä tai rakennusapumies. Miten sillä palkalla elät, vaikka et veroja maksaisikaan?

Maahanmuuttajille pitäisi

Maahanmuuttajille pitäisi maksaa pks seudulla n.5000e/kk palkkaa,että pääsisivät samoille ansioille kuin tekemättä yhtään mitään.

Suomessa elää yli sata

Suomessa elää yli sata tuhatta pakolaista Kelan rahoilla. Eikö näistä ole halpatyövoimaksi?

Tuossa viestissäsi on jo ne

Tuossa viestissäsi on jo ne avainsanat, jotka selittävät, miksi tämä ei onnistu: "Kelan rahoilla" ja "-työvoimaksi". Miksi nuo tekisivät mitään, kun olot ovat lokoisat muutenkin? Työssä kuluu nimittäin aikaa, saattaa tulla hiki tai lihakset kipeytyä. Sinänsä oikeasti työn perässä tulevat haluavat nostaa elintasoaan nimenomaan töitä tekemällä, eli en ole kyllä aivan Halla-Ahon linjoilla tarveharkinnan suhteen.

"Sata tuhatta pakolaista"?

"Sata tuhatta pakolaista"? Eikös tässä ole kysymys pikemminkin enemmän korkeampaa elintasoa etsimään lähteneistä siirtolaisista kuin pakolaisista? Suomeen muuttaneista oikeista pakolaisista suuri osa lienee työllistynyt jo ajat sitten. Heitä lienee yhteensä korkeintaan muutama tuhat.

Mistä olet saanut tuon luvun?

Mistä olet saanut tuon luvun?

Kela maksaa erotuksen halpa

Kela maksaa erotuksen halpa palkkiosta elikkä suoraa palkkatukea jotka veronmaksajat maksaa hyvä kokoomus Vartiaisen lasku oppeja taloudesta.

Suomeen ei tarvita

Suomeen ei tarvita halpatyövoimaa, joiden kustannukset rahoitetaan verovaroista, kuten Halla-aho kertoi. Ruotsissa on hyviä esimerkkejä mitä holtiton maahanmuutto aiheuttanut, pistolit paukkuvat, räjäytellään kauppoja jne. päivittäin. Kokoomuksenkaan ei kannattaisi olla sokea näistä asioista, vaikka oma rahamassi paisuisi.

J.Halla-aho on tapansa mukaan

J.Halla-aho on tapansa mukaan taas ihan pihalla kaikesta mitä tapahtuu, tällä kertaa työmarkkinoista. Kyse ei ole työvoimanliikkuvuudesta vaan siitä, että työnantajien sallitaan keinotella työsuhteiden ehdoilla. // Ainoa oikea ja toimiva ratkaisu on, että kaikkilla suomalaisilla työpaikoilla noudetaan vähimmäisehtoina suomalaisia lakien ja TES:ien mukaisia minimejä ja niiden rikkomisesta on tiedossa riittävän kalliit seuraamukset jottakeinottelusta ei synny hyötyä vaan päinvastoin. Ja rittämisestä sama juttu. Silloin sekä suomalaiset että ulkomaalaiset ovat samalla viivalla työehtojen, etenkin palkan suhteen. Silloin ei synny hyötyä eikä myöskään houkutusta ulkomaalaisten raahaamiselle tänne halpatyövoimaksi vaan lisäkustannuksia kuten heidän matkansa j.n.e. Tosin silloin on myös estettävä työnantajia käyttämästä n.s. 'virolaista pankkiautomaattia' tai muita kieroja kommervenkkejä osoittaa 'silmän palvontaa'.

Haha,kyllä täällä on joku muu

Haha,kyllä täällä on joku muu aivan dementoitunut.

Heh heh pitkin kyliä

Heh heh pitkin kyliä partureita ym.maksaa vain viisi euro siinä on sitä samaa viivaa

Ja firman ”omistaja” vaihtuu

Ja firman ”omistaja” vaihtuu vuodenvälein...miksiköhän? Ainiin,maahanmuuttajille on vähän erillaiset starttirahat,kun suomalaisilla. Pystyy ensimmäisen vuoden tekemään verottomana pitsaa ja leikata tukkaa

Tulisikin päästä maahan vain

Tulisikin päästä maahan vain ne tulijat jotka todella tulee työtä tekemän ja myös sopiva työtä löytyy. Eli vimeistään rajalla työnnantajat tekee sopimuksen vähintään vuodeksi ja samala hankii asunon tuoksi ajaksi vähintään siteettä vuokra mene palkasta suoraan ilman Kelan asumistukea eli vuokra on edullinen. .

Kateellisuus voittaa

Kateellisuus voittaa mielihyvältään Suomessa Artikkelin otsikossa aivan hauskasti kirjoitetun todellakin mahdollisen sanan merkityksellään kiiman, jossa "naapuri on rahakkaampana valmis sijoittamaan satasen, jos hänen naapuri ei saa ansaittuaan viisikymppistään". Kokoomus ja koko edellinen Hallitus työllisti jo lähes kaikki myös nk. Vaikeastityöllistettävät tämän nykyisen Työllisten määrän nostamiseensa, joka ei tässä maassa tähän kuuluvana paljoa tarvitse, Tilastokeskuksen kertoessa heidän määrästään kyselytutkimuksen perusteella toteutetulla "totuudella"... :-) - Halla- Aho on vielä ihmeissään oman perustellun aiheensa lisäksi, kun Valtio (eli myös se rahakkaampi naapuri) työllistää ilman Turvapaikkaa saanena olevan "paperittoman" toteuttamaan jonkun yksilön Fantasioita. Suomessa kyse kun on kumminkin todella nuoresta Valtiosta, jossa yhteistäkin varallisuutta jaetaan todella rankasti muutenkin rikkaille, toki näin tapahtuessa joidenkin ihmisoikeuksia polkien jo nyt, juuri heidän usein ymmärtävinä tämän häikäilemättömän läpinäkyvän toiminnan.

Kohta Halla-aho on taas

Kohta Halla-aho on taas syytettynä kun puhuu totuuksia, tavan mukaan....?

'Totuuden puhujaa ei

'Totuuden puhujaa ei rakasteta.'

Ilmeisesti sitä ei haluta

Ilmeisesti sitä ei haluta ääneen myöntää, että meillä on suuri joukko sellaisia hyvin vähän lisäarvoa tuottavia työtehtäviä, joista ei ssiten voida maksaa säädyllistä palkkaa, ainakaan sellaista, jolla ihan aidosti eläisi korkean kustannustason Supmessa. // Tähän kategoriaan kuuluu esim. mansikan ja narojen poiminta, jolloin esim. Ukrainasta ja Thaimaasta haetaan pariksi kuukaudeksi poimijoita. Suomalaiseen mittapuun mukaisella huonolla palkallam loput vuodesta he sitten elättävät itsensä ja perheensä paljon halvemman hintatason kotimaissaan. Voi tietysti arvailla, mitä mansikat maksaisivat torilla, jos poimijoille maksettaisiin ruuttävästi, jollaa voisi elää Suomessa. // Vähän samaan kategoriaan kuuluvat myös rakennusten aputyömiehet, jotka asuvat Virossa, mutta keikkailevat viikottain Suomessa. Nämäkään ihmisethän eivät rasita Suomen sosiaaliturvaa. // Sen sijaan täällä asuvat, niin kantasuomalaiset kuin muutkin huonon tuottavuudn työntekijät eivät täysin elä täällä omalla palkalla, vaan joutuvat turvautumaan asumis- ja toimeentulotukiin yms. // Nyt olisi syytä pohtia, miten luoda sellaisia työpaikkoja, jossa työn parempi tuottaviis mahdollistaisi asiallisten palkkojen maksamisen eikä vain tyytyä perustamaan 'lumetyöpaikkoja' hallitusten työllisyystilastojen kaunistelemiseksi. // Voi tietysti miettiä, mikä aiheuttaa useampia EU-maita korkeamman hintatason, ettei ainakin osasyyllisenä olisi ylisuuri julkinen sektori.

Norjassa panostetaan

Norjassa panostetaan terveydenhuoltoon, palkat huomattavasti korkeammat kuin Suomessa, verotus korkeampaa, hintataso korkeampaa. Norjaan ei oteta paperittomia sosiaaliturvaan oleskelemaan, kuten Suomessa ja Ruotsissa. Vieraskielisten määrä Norjassa ei kasva kasvamistaan , kuten Epoossa, Vantaalla( joissa pian puolet asukkaista puhuu muuta kieltä kuin kotimaan kieliä )Miksi Suomen tulisi olla se toinen Euroopan maa, jossa saatavuusharkinta poistetaan? Nyt jo vieraskieliset polkeneet 10 prosenttia palvelualojen palkkatasoja alas,heikentäneet työn laatua ja työn vaatimuksia, tekevät vakituisessa työsuhteessa työtä työnantajalle tulonsiirtojen varassa, työnantaja tietysti mielellään teettää työsuhteen toimeentulon yhteiskunnalla....

Halla-aho väittää

Halla-aho väittää tarveharkinnan poiston tuovan meille halpatyövoimaa. Meillä on kuitenkin ollut tarveharkinta päällä vuosikymmeniä ja silti halpatyövoimaa on tuotu. Miten siis hänen mielestään tarveharkinnan jatkaminen estäisi halpatyövoiman tulevaisuudessa? // Oikeastihan ei ole kyse tarveharkinnasta vaan työehdoista jotka työnantaja joutuu maksamaan työntekijöilleen. Jos heidän annetaan keinotella niillä, alihalpaa eli n.s. 'suotuisan kustannustason' työvoimaa käytetään. Siihen juurisyyhyn olisi tartuttava jos asiaan oikeasti haluttaisi puuttua mutta talouselämän valtaapitävien apupuolue Perussuomalaisia se ei voisi vähempää kiinnostaa koska silloin astuttaisi toimeksiantajien varpaille.

Facebookin marketplace

Facebookin marketplace.Vuokrattavana asuntoja.Onkohan kyse kaupungin järjestämästä ilmaisasunnosta jota vuokrataan edelleen. Tuntuu aika oudolta toiminnalta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu