Puheenaihe

US: Antti Rinne saa 2470 e/kk enemmän palkkaa kuin Sipilä – myös muille ministereille palkankorotukset

Antti Rinne (sd.)

Johanna Erjonsalo

Antti Rinteen (sd.) hallituksen ministerien palkkiot ovat olleet hallituskauden alusta lähtien korkeammalla tasolla kuin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ministereiden palkkiot. Asiasta kertoo Uusi Suomi.

Pääministeri Antti Rinteen palkkio on 13 390 euroa kuukaudessa eli 2 470 euroa enemmän kuin Juha Sipilällä. Rinteen hallituksen ministerit saavat 10 441 euroa kuussa. Määrä on 1 339 euroa suurempi kuin Sipilän hallituksen riviministereillä.

Palkkioita aiemmin leikannut laki lakkasi Sipilän hallituksen kaaduttua, ja kuluvan vuoden huhtikuun alusta lähtien palkkasummat nousivat, US kirjoittaa.

Sipilän hallituksen ministerit saivat loppukauden ajan 10 147 euroa kuukausipalkkion ja pääministeri 12 173 euron kuukausipalkkion. 

Sipilän kuukausipalkkio oli siis suurimman osan hallituskaudesta 2 470 euroa pienempi kuin Rinteen palkkio, Uusi Suomi kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Professori näkee useita riskejä Rinteen hallituksen avustajakaartissa – USU: ­"Tähän ei olisi pitänyt mennä"22.8.2019 06.05

Kommentit (10)

Kommentit

Hienoa Antti, rahaa on ja

Hienoa Antti, rahaa on ja hevosella pääsee. Veikkaampa, että hallitukselle tulee lähiaikoina itku pitkästä ilosta, kun työllistyminen ei kasvakkaan, kuten ovat porukalla suunnitelleet. Porukalle kyllä rahaa riittää, mutta ei kansalaisille.

Vuosina 1995–1996 henkilö

Vuosina 1995–1996 henkilö joutui maksamaan entiselle taloyhtiölleen 25 000 markan vahingonkorvaukset. Isännöidessään taloyhtiötä henkilö maksoi taloyhtiön rahoilla omat puhelinlaskunsa, ei toimittanut lainkaan vuoden 1991 tositteita, piti taloyhtiön rahaliikenteestä kirjaa puutteellisesti ja aiheutti yhtiölle taloudellisia vahinkoja. Henkilö joutui eroamaan AKT:stä 1996, koska hän oli laskuttanut samoista työmatkoista kahteen kertaan. Helmikuussa 2009 henkilö sai finanssivalvonnalta moitteet ilmaistuaan sisäpiiritietoa laittomasti puhelinkeskusteluissa. Henkilö paljasti UPM:n ay-johtajille ilmoittamia luottamuksellisia tietoja paperitehtaiden sulkemisista tuntia ennen UPM:n pörssitiedotteen lähettämistä. Käräjäoikeus katsoi 2011 puheenjohtajan (henkilö) henkilökohtaisesti syyllistyneen rangaistavaan tekoon, josta hänelle määrättiin 20 päiväsakkoa sekä 11 000 euron oikeudenkäyntikulujen korvausvelvollisuus. Helsingin käräjäoikeuden antoi 2016 tuomion jonka mukaan henkilö on syyllistynyt työriitojen sovittelussa annetun lain rikkomiseen ja tuomitsi rangaistuksena 20 päiväsakkoa. 2018 Hovioikeus piti tuomion voimassa ja lisäksi tuomitsi henkilön korvaamaan Metsäteollisuuden oikeudenkäyntikulut. 6. kesäkuuta 2019 henkilö nimitettiin Suomen pääministeriksi. Arvaatteko kuka?

Ministereiden &

Ministereiden & kansanedustajien palkkiot nousseet tänävuonna jo 2 kertaa... Rinteen hallitukseen tuli 16 poliittista valtiosihteeriä,jotka valittiin pudonneista edustajista ja heidän kavereistaan...Noin 70 poliittista avustajaa heille... Puoluetukiin lisää muutamia miljoonia...Kyll LanttiAntin kelpaa leikellä taas huonompiosaisila..

Hävytöntä tämä hallituksen

Hävytöntä tämä hallituksen touhu kuin muut vaan kiristää vyötä.

Eipä tule yllätyksenä

Eipä tule yllätyksenä demareiden hetimullekaikki.

Näinkö Suomi pelastetaan?????

Näinkö Suomi pelastetaan??????

Kyllä on Sipilää ikävä. Ja

Kyllä on Sipilää ikävä. Ja kuinka häntä haukuttiin ja parjattiin. Tässäkö on nyt parempi mies? Rinne voi näköjään tehdä ihan mitä vain, eikä kukaan älähdä. Kunhan on Demari.

Odottakaa huviksenne kun

Odottakaa huviksenne kun tulee syksy ja liittokierros, haetann duunarille palkankorotuksia. Hallitus huutaa kitarisat ulkona palkkamalttia. Alle prosentin korotuksilla tars taas vääntää. PM nyppää korotuksena enemmän kuin tavallisen ihmisen koko kuukausiliksa on. Jo perkeles on maailma mallillaan. Nyt alkaa jo tavallisen kansan mitta täyttyä, tai pitäisi ainakin.

Rinne voisi tehdä miehen työn

Rinne voisi tehdä miehen työn ja erota heti.

Palkan alennusten aika,

Palkan alennusten aika, varsinkaan kun ei mitään myönteistä tapahdu. Avustajat heti pois.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu