Puheenaihe

Kuvat: Eduskuntatalon edusta täyttyi tuhansista ilmastolakossa olevista koululaisista – poliisi sulki Mannerheimintien

Mielenosoittajat onnistuivat tavoitteessaan katkaista Mannerheimintien liikenne. Poliisi arvioi kello 10.30, että paikalla olisi 3000–4000 osallistujaa.

Aapo Siippainen

Koululaisten ilmastomielenosoitus on kerännyt Eduskuntatalon eteen sankan joukon nuoria Helsingissä.

Mielensoittajien tavoitteena on ollut saada paikalle niin paljon osallistujia, että poliisi joutuu sulkemaan Eduskuntatalon edessä kulkevan Mannerheimintien, kertoo paikalla oleva toimittaja Aapo Siippainen.

– Osallistujat huutavat nyt pääkuuluttajan johtamana: "Poliisi, voisitteko laittaa Manskun kiinni".

Tavoite täyttyi, kun poliisi kertoi kello 10.45, että Mannerheimintie suljettiin. Poliisi oli ohjaamassa paikalla liikennettä.

Poliisi arvioi aluksi, että paikalla on 3000–4000 mielenosoittajaa. Myöhemmin arviota nostettiin noin 5000:een.

Koululaisten ilmastolakkoja järjestetään tänään parillakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen. Lakot ovat osa maailmanlaajuista liikehdintää, jonka esikuvaksi on noussut ruotsalainen 16-vuotias Greta Thunberg.

Helsingissä koululaisille on annettu lupa olla tänään lakossa mielenosoituksen vuoksi. Ainakin osassa kouluja oppilaiden vanhempia on pyydetty tekemään loma-anomus lakkopäivän ajaksi.

 

 

Lähtisitkö mukaan nuorten ilmastomielenosoituksiin?

Kyllä
60% (1065 ääntä)
En
40% (718 ääntä)
Ääniä yhteensä: 1783

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tutkijoiden raju ehdotus: Lihatarjouksista pitää luopua26.9.2019 19.15
Sitran sivuilla julkaistu ilmastolakkokirjoitus hämmentää – "Kannustamme kaikkia suomalaisia osallistumaan"23.9.2019 20.00

Kommentit (13)

Kommentit

Suosittelen kaikkia

Suosittelen kaikkia ilmastosta huolehtivia retkeilemään arkipäivänä klo 16 jälkeen Helsinki-Vantaan lentokentän lähimaastossa. Voi sitä tulevien koneiden määrää ja kas kummaa päättäjät suorastaan riemuitsevat kun jatkossa lennot lisääntyvät ja kenttää tarvitsee laajentaa. Lisäksi huudetaan uuden ratayhteyden perään jotta muunmuassa kentälle meno nopeutuu muutamia minuutteja. Näin kiva että osoitetaan mieltä, se vaan kummasti unohtuu siinä vaiheessa kun seuraava oma lomalento nousee ilmaan ihan niin päättäjiltä kuin ilmastolakkoilijoiltakin. Tehkää siis asian eteen muutakin kun kansalaisten peruselämää hankaloittavia helppoja päätöksiä.

Tulee hakematta mieleen

Tulee hakematta mieleen Teiniliitto 50 vuoden takaa. Silloin kriisissä oli kuulemma kapitalismi. Hiukan myöhemmin tuo teinisukupolvi siirtyi järjestämään luentolakkoja yliopistoihin.

Siellä kuulemma jo autoja

Siellä kuulemma jo autoja tönitään.

Kylläpä nuoret ovat oikealla

Kylläpä nuoret ovat oikealla asialla, mutta kiihkoilu on liiaksi vallalla. Asiat eivät muutu tällä sekunnilla, vaikka kuinka banderolleja leviteltäisiin. Väitteitä, että mitään ei ole tehty eikä tehdä, voisi torjua avaamalla globaalin sivuston, johon listattaisiin ilman viiveitä kaikki päätökset ja tehdyt toimenpiteet.

Vihre't puhuvat lämpimästi

Vihre't puhuvat lämpimästi joukkoliikenteen ja erityisesti raitiovaunujen puolesta. Nyt nämä mielenosoittajat tukkivat tahallaan Mannerheimintien, jossa kulkee paljon joukkoliikenettä. TV-kuvista päätellen ainakin yksi raitiovaunu oli jäänyt mielenosoittajien saartamaksi eikä päässyt mihinkään. Toivottavasti ihmiset eivät jääneet tunneiksi "panttivangeiksi" ratikan sisään vaan toivottavasti kuljettaja ymmärsi päästää heidät ulos. Jos kuljettaja ei itse ymmärrä, toivottavasti matkustajat auttavat kuljettajaa 'ymmärtämään'.

Suomi ei voi vaikuttaa asiaan

Suomi ei voi vaikuttaa asiaan sitten yhtään.

Jos Suomi haluaa olla kärki

Jos Suomi haluaa olla kärki valtio ja malli muille valtioille ilmasto asioissa, niin mitä siitä käytännössa Suomen kansalaiset hyötyvät? Entistä kalliimmat elämisen kustannukset, jo valmiiksi kalliin lisäksi.

Keppana purkki käe´s saako

Keppana purkki käe´s saako täält p......a !

Tuosta joukkiosta vain

Tuosta joukkiosta vain muutama on itse valmis luopumaan mm. matkapuhelimensa päivityskierteestä ja lomamatkoistaan. Nyt leikitään vihreää kunnes siirrytään pikaruokaravintolaan kuluttamaan. Leikin ajan estetään joukkoliikennettä käyttäviä työmatkalaisia liikkumasta. Siis niitä jotka ovat aitoja ilmastosta välittäviä jotka ovat luopuneet oman auton mukavuudesta ehkä juuri ilmaston vuoksi. Kun mopo on karannut käsistä niin sen hallintaan ottaminen on vaikeaa.

Logiikkahan on tuolle

Logiikkahan on tuolle joukolle tuntematon käsite. Jos lakolla saa omantunnon rauhoitettua niin oma osuus ongelmasta on hoidettu. Vaivalloistahan se olisi omia elämäntapoja muuttaa, paljon helpompaa vaatia sitä muilta.

He ovat tänään ilmastolakossa

He ovat tänään ilmastolakossa poissa koulusta - ja hiihtolomalla lentokentällä matkustamassa aurinkolomalle.

Laitan kohta kolmelitrasen

Laitan kohta kolmelitrasen turbodieselin hyrisemään että on parin tunnin päästä lämmin lulla.

Minäpä kävin iltasella

Minäpä kävin iltasella nautiskelemassa 5,7 litran bensa-V8:n murinasta pikkuteillä. Kyllä vaan oli mukavaa, kyllä siinä sinfoniassa sielu lepää kun pikkuisen nilkkaa ojentaa. 300 orihevoista lähtee iloiseen laukkaan kun antaa vähän kannuksia eli happea koneelle. Jos vähän olisi auttanut jääkauden alun lykkäämisessä kauemmaksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu