Puheenaihe

Haagan puukottaja on yhä pakomatkalla – IL: Poliisin keinot vähissä yhteystyöhaluttomien irakilaisviranomaisten vuoksi

Puukotus sattui 3. maaliskuuta Pohjois-Haagassa järjestetyn tapaamisen yhteydessä.

Sanna Jompero

Haagassa maaliskuisesta puukotuksesta epäillyn irakilaisen Hayder Abduljabbar Al-Hmedawin pako jatkuu edelleen. Al-Hmedawin epäillään paenneen Irakiin. Suomen poliisi on pyytänyt paikallisten viranomaisten apua miehen kiinnisaamiseksi jo kuukausia sitten.

Mitään ei ole kuitenkaan irakilaisten viranomaisten toimesta tapahtunut, vaikka Al-Hmedawi on Euroopan etsityimpien rikollisten listalla, uutisoi Iltalehti. Hän saapui Suomeen turvapaikanhakijana perheensä kanssa vuonna 2015.

Poliiisin keinot ovat vähissä, jos Irakin viranomaiset eivät ole asiassa yhteistyöhaluisia, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen Helsingin poliisista. Suomen poliisilla ei ole mahdollisuuksia toimia Irakissa eikä Suomi voi myöskään tehdä virallista luovutuspyyntöä henkilöstä, joka ei ole kiinniotettuna. Lehtonen pitää myös epätodennäköisenä sitä, että Al-Hmedawi itse palaisi Eurooppaan tai Suomeen.

Maaliskuun 3. päivä 2019 Haagassa tapahtunut puukotus kohdistui Al-Hmedawin entiseen vaimoon ja tämän miespuoliseen ystävään. Al-Hmedawi oli juuri ennen puukotusta ollut tapaamassa hänen ja entisen vaimonsa yhteisiä lapsia, ja poliisi epäilee puukotuksessa olleen kyse kunniaväkivallasta. Myös lapset saivat vammoja mennessään väliin tilanteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Koko suku takaisin Irakiin

Koko suku takaisin Irakiin niin eiköhän ala jätkä löytyä. Mutta ei, ollaan vaan maailman tyhmin kansa ja maksetaan kaikki.

Koko suku takaisin ja

Koko suku takaisin ja jokupaikan päälle antamaan lopullisen tuomion .

Jos on himassaan,niin

Jos on himassaan,niin pysyköön siellä. Vai pitääkö nyt vartavasten sitä roudatan verorahoilla tänne?

Ei muuta kuin sitten

Ei muuta kuin sitten vastavuoroista yhteistyöhaluttomuutta ja irakilaisia lentokoneella takaisin, kyllä alkaa mielenkiintoa löytyä.

Kertakaikinen sulku kaikille

Kertakaikinen sulku kaikille Irakilaisille ja naapuri valtoitakin tulevile. Sielä ei todellisia pakolaisia ole kyllä tänne tule vain ne jotka siellä on naapurinkansa joutuneet riitoihin syystä tai toisesta. Sekä tietysti rikolliset jotka on vankilaan tai tuomiolle joutumisen pelossa lähtevät Suomeen siellä kun asuu hölmöjä jotka antaa vielä rahaakin asunnon ja täys ylläpidon lisäksi ja silti voi tehdä koltosia sen kuin ehtii.

Turha toivo, nykyinen

Turha toivo, nykyinen punavihreä hallitus toivottaa uusiakin ns. turvapaikan hakijoita Suomeen ja ylöspito pelaa tottakai viimeisen päälle. Välimeren yli on tulossa loputon määrä, kun kuulevat, että EU jakaa tulijat eri maihin , Suomi mukaanluettuna. Suomi ottaa lisää valtionvelkaa, että saa maksettua satojen miljoonien jopa miljardiluokan turvapaikkakulut joka vuosi ja samaan aikaan ei muka saada vanhusten hoitoa ja hoitajamitoitusta kuntoon ja lapsiperheet kärsivät liian pienistä tuista. Ja nyt paperittomatkin saavat kuulemma jäädä maahan ministeri Ohisalon mielestä, jos ovat saaneet työpaikan, no serkun pitseriassa tai parturissa sellainen ns. järjestyy helposti, sen aikaa mitä lupaprosessi kestää.

Tämäkin tapaus vahvistaa sen,

Tämäkin tapaus vahvistaa sen, että Irakista 2015 alkaen tulleet "turvapaikanhakijat" ;-) ovat vähintään osittain keksityin ja väärin perustein esiintyneet Suomessa olevansa hengenvaarassa ja väkivaltaa paossa. Nyt tämäkin Al-Hmedavkin on oikea pakolainen kun joutuu pakoilemaan viranomaisia. Ja hyvin onnistuu olemaan piilossa kotopuolessaankin vaikka Migrin haastatteluissa lasketteli sujuvasti luikuria perässään seuraavista tappajista. Ja joku näitäkin puolustelee. Suomessakin.

Miten tuleekan mieleen taas

Miten tuleekan mieleen taas esim. Seuraaja12 ja PHermanni? Ovat kyllä hiljaa nyt, vaikka voisivat puolustavat omiaan!

Loputkin Irakilaiset takaisin

Loputkin Irakilaiset takaisin kotimaahansa. Kelalla on parempaa rahoitusta kuin nuorten miesten ylläpito .

Kunniaväkivalta ei liene

Kunniaväkivalta ei liene rangaistavaa Irakissa, joten miksi sikäläisten sheriffien tulisi tehdä yhteistyötä vääräuskoisten kanssa?

On kallista touhua haalia

On kallista touhua haalia kaikki rikolliset tänne, pysykööt siellä ja olkoot varuillaan/peloissaan....

Ja mistähän sekin johtuu,

Ja mistähän sekin johtuu, että Irakilaisten ryhmä suhteessa miesten kokonaismäärään Suomessa ,tekee eniten raiskuksia Suomessa? Geeneissä ?Uskonnossa vai kulttuurissa?

Herra pakeni Irakista Suomeen

Herra pakeni Irakista Suomeen vaarallisia oloja. Kun Suomessa tuli tapposyyte olot Irakissa muuttuivat siedettäviksi ja sinne saattoi jälleen palata.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu