Puheenaihe

Miksi 2200 e/kk tienaava lähihoitaja ei pääse kärkeen asuntojonossa? – HS: Tämä ryhmä kiilaa edelle

Helsingissä vuokra-asunnon voi saada nopeastikin, jos hakija luokitellaan asuntoa erittäin kiireellisesti tarvitsevaksi. Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen /arkisto

Helsingin kaupungin tiukka vuokra-asuntotilanne on kestopuheenaihe pääkaupungissa asuvien kesken. 

Vuokra-asuntoja tarjoavalla Hekalla ei ole asuntojonoja, vaan asuntotarjous tehdään kiireellisyyden perusteella. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Hakijat on laitettu asuntotarpeensa mukaan kolmeen eri kiireellisyysluokkaan, esimerkiksi itsenäistyvä nuori on asunnionhakijana erittäin kiireellinen. Myös sellainen ihminen, jonka vuokrasopimus on pian päättymässä, kiilaa muiden edelle.

Lue myös: Koti vanhempien luona, tulot 4 000 euroa – silti halpa asunto kaupungilta

Asunnon voi saada myös pienten tulojen perusteella, jos hakijalla on ”kohtuuttomat asumismenot”, eli vähintään 40 prosenttia bruttotuloista. 

Näin ollen 2 200 euroa tienaava ja 800 euroa vuokraa maksava lähihoitaja ei siis ykkösryhmään pääse, vaikka vuokrakuluihin menisikin nettopalkasta valtaosa.

Kohtuuttomien asumismenojen perusteella hakija pääsee vain keskimmäiseen, eli kiireelliseen hakijaryhmään. 

Hekalla suurin osa hakijoista menee kuitenkin suoraan ylemmäs eli erittäin kiireelliseen ryhmään.

Varsinaisia tulorajoja ei Hekalla enää ole – tulorajoja tosin kokeiltiin vuosina 2017–2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jopa 3 000 e/kk tienaavat saavat tukea vuokra-asuntoon – järjestö älähti 2.4.2019 13.39
Hekan toimitusjohtaja uuden talon lainehtivista lattioista: "Tässä on syytä katsoa peiliin sekä meidän että Skanskan"14.5.2019 14.33

Kommentit (18)

Kommentit

Eiks ulkomaantulijat mee

Eiks ulkomaantulijat mee kuitenkin ihan kaikkien edelle.

Pimeätä taksia ajava

Pimeätä taksia ajava sellainen on eturintamassa asunto saantiin.Bernerin laki mahdollisti kymmenien miljoonien veronkierron joka kasvaa Ruotsin lukemiin joka on 300 miljoonaa veronkiertoa vuositasolla.

Suomessa tuo veronkierron

Suomessa tuo veronkierron summa on mahdollisesti suurempi koska alle 10000€ tulot ovat joka tapauksessa ilmoitusvelvollisuuden ulkopuolella. Jokainen noista "kansainvälisistä uustakseista" vetää joka tapauksessa tuohon rajaan asti pimeänä, oli luvat tai ei. Berner ryssi maailman parhaan taksijärjestelmän täydellisesti ja me maksamme siitä virheestä jo nyt satoja miljoonia vuodessa. Kun verotuoton pudotukset alalta lopulta paljastuvat niin silloin eduskunnassa alkaa kyllä uuden taksilain valmistelu. Niin suuria ovat pimeän rahan liikkeet alalla tällä hetkellä. Ensimmäiset tiedot taksialan arvonlisäverotuoton pudotuksesta liikkuivat 11-25% tasolla lähteestä riippuen. Ja se on pelkkä ALV-puoli eikä kerro totuutta alan harmaan talouden kokonaissummasta. Joku vihreä pelle valmistelee kuulemma tällä hetkellä vastaavaa vapauttavaa muutoslakia apteekkialalle. Halleluja. Ei muuta keksi tuohon.

Tällaisen juuri näin Espoossa

Tällaisen juuri näin Espoossa, suurperhe suoraan eräästä maasta, kela ja stadi maksaa kaiken ja veroton taksi pyörii. Varsinainen muuttovoitto.

Juu niin nähty. Uusinta

Juu niin nähty. Uusinta mallia olevat lastenrattaat näkyy kaikilla, ruokaostokset maksetaan kassalla A4 arkilla (maksusitoumus).

Kyllä meillä tosiaan On ihan

Kyllä meillä tosiaan On ihan muu porukka,jotka pääsee jonoissa ohi,kuten wiltsu tuossa sanoikin. Ja niille kaskummaa löytyy vielä ns.parhailta paikoilta asunnot.

Facebookin market placella

Facebookin market placella maahamuuttajat tarjoavat asuntoja vuokralle, onko mahdollista että ilmais-asunto vuokrataan edelleen tienaamis tarkoituksella.

Kyllä se tiedetään mitkä

Kyllä se tiedetään mitkä ryhmät menee kaikkien Suomalaisten edelle.

Joo kyllä. Kumarrus

Joo kyllä. Kumarrus vihervasemmiston suuntaan ja pyllistus Suomalaiselle työmiehelle.

Kuka hullu suostuu töihin

Kuka hullu suostuu töihin alle 2500€ stadissa jos vuokratkin on 800-900e.

Irakissa ne älämöi suureen

Irakissa ne älämöi suureen ääneen : ei ole töitä mieslaumalle . Pian nämä työttömät miehet lähtevät kohti Eurooppaa turvapaikanhakijoiksi , täällä maksetaan paremmat työttömyystuet ja terveydenhuoltokin ilmaista. Valtio maksaa ensimmäiseltä asumisvuodelta vuokratakuut javuokrat . Myös kotivakuutus kuuluu Irakilaisen maahanmuuttajan etuihin.

Valkoihoiset on ulkoistettu

Valkoihoiset on ulkoistettu asuntojonosta ja vanhemmat joutuvat maksamaan vaikka 60 vuotiaan lapsensa elämisen ,siihen Kelan virkamiehet:"Mitäs hankit lapsia,kärsi se nahoissas"!

Helsingin Tali, joka lukeutuu

Helsingin Tali, joka lukeutuu sijaintinsa puolesta perinteisiin suomalaisten asuttamiin kaupunginosiin, sinne on majoitettu valtavasti muualta tulleita ketkä eivät ole suomalaisia. Miksi? Minkä takia Helsingin kalleimpiin paikkoihin annetaan etuoikeus sosiaalipummeille ketkä eivät käy töissä eivätkä tuota kuin tappiota suomalaisille? Suomi on täynnä autioituvia kyliä ja pikkukaupunkeja, miksei ulkomaan pummeja viedä sinne pitämään maata pystyssä?

Ehkä Talin golfkentälle

Ehkä Talin golfkentälle tarvittu "caddyjä" ulkomailta? Tuonne pikkukuntiin ei niitä tarvita. Sinne on jo lähdössä lähivuosina iso joukko kunniakkaan työuran mm. pk-seudulla tehneitä, jotka haluavat rauhalliset eläkepäivät! Omasta tuttava/sukulaisjoukosta jo toistakymmentä pannut kämpät myyntiin muuttaen rauhaisiin pikkukyliin, vanhempani mukaanlukien. Eikä kukaan ole katunut, päinvastoin!

Jutun otsikosta hieman ohi

Jutun otsikosta hieman ohi menee, muutama sama tapaus täälläkin. Ex-työkaveri yt-potkujen jälkeen muutti pikkukuntaan. Kämppä myyntiin ja samanlainen pikkukunnasta Pirkanmaalta tilalle. Ja kaikki puhuu siellä vain hyvää suomea! Myös sukulaispariskunta eläkeiän kynnyksellä muutti vaimon kotikuntaan maalle peläten hesan slangin muuttuvan arabian murteeksi? Joten kai se pako pk-seudulta joidenkin onnellisten kohdalta alkanut jo toteutumaan!

Iso suku ja aina taksiajot

Iso suku ja aina taksiajot alvi rajalla 10000 euroa niin seuraava yritys ja taksilupa käyttöön niin helppoa se on ja nimet vaihtui ja se on laillista.Berneri keksi suurimman verovältelly taksilupa menetelmän.Yritys vaihtuu nykyään kuukauden välein ja samat suvut takana.

Puolassa kymmenet tuhannet

Puolassa kymmenet tuhannet ihmiset marssivat Islamisaatioita vastaan. Suomessa poliitikot ja päättäjät ovat lääpällään Islamisaation puolesta. Asunnot muslimeille kalliilta keskusta-alueilta , rahaa Afrikkaan , ympärileikkaukset sallittua. Kaiken huippu : laittomasti maassa oleskeleva saa Suomelta starttirahaa yrityksen perustamiseen jos perustaa yrityksen maahan josta lähtenyt Suomeen. Matkat Suomi tietenkin maksaa laittomasti maassa oleskekevalle. Afrikkalaista shoppailua Suomeen tukirahoja hakemaan. Tiedot näistä laittomasti maassaoleskelevien tukirahoista löytyy sisäministeriön sivuilta.

Asuntojen saannissa saisi

Asuntojen saannissa saisi huomioida sitäkin että monet joutuu matkustamaan pk-seudulla ajallisesti aivan hirmuisen paljon, kiitos huonon joukkoliikenteen. Kun ei pääse muuttamaan, et saa toista asuntoa niin asiaa ei voi itse ns ratkaista. Tämäkään ei paina asuntojonoissa mitään. Esimerkiksi ihmiset jotka ei ole työllistyneet, eivät koskaan työllisty, mitä kaikkea sitä onkaan niin heitä voisi sijoittaa paikkoihin missä ei ole työpaikkoja niinkään. Sitten heitä ketkä tarvitsee asuntoja lähempää työpaikkoja saisi niitä asuntoja, vaihtamalla vaikka. Eikä tälläistä pitäisi nyt ilmastohypetyksessäkin suosia. Mulla lukee tämä asia lyhyesti asuntohakemuksessa. Mulla on pk-seudulla sen 1h20min/suunta työmatka julkisilla, hsl reittioppaan mukaan. Omalla autolla ajan sitten 20-25min tämän matkan. Eikä se ole vain työmatka, joutuu sitä muuallakin käymään, kaupassa, hakea lapset hoidosta, muita asioita joskus, entäs harrastukset. Kyllä ilman autoa on aika paljon aikaa vievää olisi tämä liikkuminen. Siitä saa maksaa paljon mutta ollaan nyt yhteiskuntakelpoisia ja orjuudessa mukana, saadan sillä palkalla sitten jotain, asumisen, työmatkustamisen lisäksikin, auton..

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu